Bulgursalade

juli 30, 2017

Begin deze maand kon je nog genieten van een heerlijk recept dat Layla me stuurde voor op de blog. Tempeh Saté, eentje die ik later zelf nog maakte voor een berg bezoek en die ik eerder al gebruikte als inspiratie voor wat ik zelf kookte. Deze keer stuurde ze een heerlijk recept! En alsof ze het rook had ik toevallig de week ervoor bulgur gekocht en vroeg me nog af wat ik ermee ging maken. Nu weet ik dus wat ik ermee ga maken! Deze heerlijke salade a la Layla. Hieronder lees je hoe je hem maakt.

Soms zien gerechten eruit alsof ze heel ingewikkeld zijn en ontzettend veel tijd kosten. Soms is dat ook zo, maar dit is een gerecht waarbij het uiteindelijk wel meevalt.

Bulgursalade
Wat heb je nodig (voor 2 man)
 • 250 gr. Gekookte Bulgur/quinoa (deze kocht ik bij de AH, voorgekookt en wel)
 • 1 groot blik Kikkererwten (ik kook deze wel altijd zelf, maar een blik werkt natuurlijk ook prima)
 • 1 aubergine
 • 1 courgette
 • 1 bakje cherry tomaten
 • Een bakje kokosyoghurt, ik kocht de mijne bij de Ekoplaze, maar een willekeurig ander merk kan natuurlijk ook.
 • 1 grote teen knoflook
 • Garam Masala-poeder
 • Peper
 • Zout
 • Paprikapoeder
 • Peterselie
Hoe maak je dit?
 1. Snij de aubergine en de courgette in dikke plakken. Bestrooi de aubergine met een beetje zout en zet deze even weg.
 2. Ga 10 minuten iets anders doen, de kat knuffelen, je kind achter het behang plakken of je omkleden als je gewerkt hebt.
 3. Pak je tosti-ijzer of grilpan. Ik gebruik altijd mijn tosti-ijzer, die heeft gewoon platte platen. (ik zeg, studentenvoer mensen)
 4. Leg de courgette en de aubergine op de platen en gril tot je van die mooie randjes krijgt (zwart is dan weer niet goed).
 5. Plet de knoflook en gooi deze in een koekenpan met olie. Voeg naar smaak wat van de Garam Masale-kruiden, peper en zout toe. Gooi daarna de kikkererwten, de cherrytomaten en de Bulgur/Quinoa erbij. Bak dit een paar minuten.
 6. Doe een kleder yoghurt in een bakje en toe er peper, zout, paprikapoeder en een beetje Peterselie bij (laat dit weg als je vindt dat dit naar zeepsop smaakt).
 7. De Burglur is goed als de cherrytomaten een uit elkaar beginnen te vallen, even opletten dus, je wil geen tomatensaus.
 8. Pak een paar borden, verdeel de inhoud van de pan over de borden, verdeel de groentes erover en kwak er wat yoghurtsaus bij.
Eet smakelijk!

Thanks Layla voor het heerlijke recept op de blog en de inspiratie die je ermee geeft voor mijn gekochte bulgur. 

Wil je nog meer van Layla lezen? Op de blog vind je nog meer van haar recepten hier, haar blog waar ze zelf niet meer op blog (maar die nog wel online staat) vind je hier en je kunt haar nog dagelijks volgen voor heerlijke food-inspo hier

You Might Also Like

0 reacties