5x Vegan Tosti's

juli 20, 2017

Toen ik begon met plantaardig eten dacht ik echt dat het heel lastig ging zijn. Zo dacht ik aan de simpele dingen als boter en kaas al dat dat lastig ging zijn. Melk snapte ik nog wel, daar heb je sojamelk voor. Dat ik die alleen lekker vind ergens doorheen en niet los wist ik toen nog niet overigens. Inmiddels weet ik beter en zijn er zoveel heerlijke dingen om te maken. Sowieso is Wilmersburgerkaas echt een uitkomst wat mij betreft, zowel de plakken als de rasp trouwens. En dat je echt niet alleen maar een tosti met ham en kaas hoeft te maken om het een tosti te laten zijn, dat mag vast wel duidelijk zijn. Ik heb voor je in ieder geval 5 overheerlijke tips om je tosti lekker en vegan te maken.

Vijf heerlijke tosti-tips!


Wilmersburger - Pesto
De wilmersburger is er in plakken en in rasp. Voor deze variant gebruikte ik de plakken. Ik besmeerde hem met vegan pesto (meestal is de biologische wel vegan, maar kijk voor de zekerheid even naar de ingrediënten). Door het vocht in de pesto smelten de plakken Wilmersburger beter trouwens. Dippen in een sausje is niet nodig naderhand, maar ik vind het altijd wel lekker met curry.

Pindakaas - Banaan
Een zoete tosti is ook erg lekker! Besmeer hem met pindakaas (of andere notenpasta) en leg er plakjes banaan op. Eventueel nog wat cacao nibs erop en smullen maar! Ik vond dit ook zeker een geslaagde variant, al ben ik toch meer van het hartig beleg dan het zoet.

Wilmersburgerrasp -  Ui - Barbecuesaus
De Wilmersburger is er ook als raps en dat smelt vaak ook wel erg lekker op een tosti. Ik sneed een ui in ringen en legde deze er op, deed er daarna nog een flinke dot barbecuesaus overheen en sloot de tosti en verwarmde hem. Resultaat: een gruwelijk lekkere, pittige tosti. Dit is denk ik wel mijn meest favoriete van dit lijstje.

Hummus - Gegrilde Aubergine
Hummus is ook lekker warm op een tosti. Gegrilde groentes erbij, zoals aubergine (goddelijk!) maken het heerlijk. Even in het apparaat en gaan met die banaan, uh.. tosti.

Avocado - Champignon - Tomaat
Avocado plakjes op een tosti kunnen natuurlijk ook. Of je prakt hem, wat ik ook nog wel eens doe. Even beleggen met champignons (eventueel even geroerbakt, wat ik altijd erg lekker vind), nog dun beleggen met wat tomaat en opwarmen die tosti. Geef toe, je wist vast niet dat avocado warm ook erg lekker was toch?

Wat is jouw ultieme vegan tosti tip?

You Might Also Like

0 reacties