Zoete Salsa Mix

juni 24, 2017

Afgelopen week met de hitte had ik toch wel behoefte aan warm eten. Een echte maaltijd na een flinke dag werken. Ik pakte wat dingen die uit de moestuin kwamen (een ui en wat prei), trok een lekker blik met mais en bonen uit de kast en bedacht wat ik wilde gaan maken. Ik twijfelde nog wel voor woknoedels, maar koos uiteindelijk toch voor aardappels. Dani mopperde al vanuit de woonkamer dat hij het niet kende en dus vast niet lustte, maar uiteindelijk met een schepje verfrissende appelmoes erbij at meneer gulzig zijn hele bordje leeg. Het was toch wel erg lekker namelijk. Gelukkig maar, heb ik me niet voor niets uit staan sloven in de keuken met dat enorm warme weer.


Zoete Salsa Mix
Dit recept is goed voor zo'n 4 personen.

Dit heb je nodig:
  • Vivera kipstuckjes
  • 1 blik mais salsa
  • 1/2 blik kikkererwten
  • 1 rode ui (ik haalde deze uit de moestuin)
  • 1 gewone ui
  • 1 prei (ook vanuit de moestuin)
  • handjevol rozijnen
  • 1 flesje zoetzure woksaus (ik gebruikte die van Sum&Sam)
  • 425 gram bistro krieltjes

Zo maak je het:
Verhit wat olie in een flinke wokpan. Wanneer dat warm is voeg je de vegan kipstukjes eraan toe. Ondertussen snij je de uien in reepjes en de prei in stukjes. Voeg daarna de ui toe en roer flink door. Laat daarna de uitjes lekker fruiten. Ondertussen laat je het blik mais salsa uitlekken. Dit voeg je daarna toe aan de pan en mengt de boel goed. Daarna voeg je de stukjes prei toe en de bistro aardappeltjes. Even lekker laten sudderen en goed doorroeren, zodat alles warm en goed gebakken is. Giet het flesje woksaus leeg en roer de boel goed door. Even een 5 minuten goed door blijven roeren af en aan. Zo trekt de smaak lekker overal in en wordt alles nog even lekker gaar. Voeg als laatste het halve blik kikkererwten toe (zonder vocht) en doe er nog een handje rozijnen bij. Goed doorroeren, even een 2 minuutjes opwarmen bij de rest en klaar ben je.
En zo heb je vanuit één pan een heerlijk gerecht op tafel staan. De heren hebben er van gesmuld en uiteraard kook ik voor een weeshuis en was er dus voor nog een keer wat over. Wanneer zet jij dit gerecht op tafel? 

You Might Also Like

0 reacties