Weekly #44

juni 26, 2017

De week vloog voorbij, het was heet en vooral erg druk. Dit was op alle fronten te merken deze week. Alles knalde op de automatische piloot en voor ik het wist was het weekend. Vandaag praat ik je bij over hoe de week eruit zag.

Maandag
Wat een hitte. Het was echt weer bloedheet en ik probeerde binnen zoveel mogelijk alles dicht te houden, zodat het nog enigszins te doen was. Thuis rommelde ik wat aan voor het eten en het huishouden, terwijl Dani aan het spelen was en me graag af en aan afleidde. Nadat ik hem wegbracht naar de kinderopvang in de middag was het al vlug weer gaan werken. Kort maar krachtig: warm en druk. En eer je dan weer thuis bent, is het bedtijd.


Dinsdag
Vandaag was mijn vrije dag en ook voor Martin was het een vrije dag. We besloten mee te gaan in de flow van het warme weer en gingen zwemmen in het zwembad bij Stappegoor. Ik was er nog nooit geweest en Dani dus ook niet. Meneer kon er geen genoeg van krijgen, heeft de glijbaan gehad, was los aan het zwemmen (met bandjes) in het diepere bad en leefde zich enorm uit bij het peuterbad. De dag van zijn leven als het aan hem ligt!

Woensdag
Siep snapte het deze ochtend wel, die bleef lekker in bed liggen. En ondanks de hitte zag ik dat idee ook wel zitten. De realiteit was een tikje anders, Dani ging wat mopperend de deur uit 'maar mama, jij werkt zo lang' en daarna begon de lange dag alweer. Aan het einde van de dag volgde er nog wat koken: de zoete salsa mix en verder was ik eigenlijk te moe om nog een vin te verroeren.

Donderdag
Een nieuwe hittegolf dag kwam langs. Dani ging deze keer wel vrolijk naar de opvang, nadat hij ook heel fijn had meegewerkt in de ochtend en zelfs een top aan wilde in plaats van een t-shirt (met zo'n 35 graden voor de boeg) en ik kon mijn dag weer starten met werken. En met dat warme weer vloog de dag voorbij, kwam ik compleet afgebrand (haha, wat een flauwe woordgrap) thuis, kookte ik nog en ging daarna onderuit. Weet je, in al die jaren dat ik heb gewerkt op verschillende plekken was het nooit zo heet op de werkvloer en was ik nog nooit zo moe thuis gekomen. Of nou ja, op die ene keer na dat ik bek af thuis kwam nadat ik de gehele nacht vol zorgen wakker had gelegen om een cliënt.

Vrijdag
Deze warme ochtend was even helemaal volgepland. Ik moest mijn rijbewijs vervangen, moest nog langs de apotheek en zou met Dani naar mijn moeder gaan, waar mijn zus ook zou zijn om hem weer op te vangen. Dani was zo hysterisch druk, vervelend, uitdagend en baldadig geweest dat ik erna me eigenlijk wel schuldig voelde om hem achter te laten. Mijn hoofd liep over van zijn gedrag en met tranen ben ik dan ook op weg gegaan om mijn dienst weer te vervullen. Dat ik er met mijn hoofd niet echt bij was kun je dan ook wel stellen. Het zal vast wennen hoor, maar vandaag even niet...

Zaterdag
Na bijna de hele nacht wakker te hebben gelegen, kroop Siep in de ochtend naast me. Even terug pas op de plaats. Martin was werken die dag en Dani zou nog tot zondag bij mijn zus blijven. Ik haalde de boodschappen en ging daarna aan de slag om de High Tea voor te bereiden voor de zondag. Ik maakte een berg hapjes, pakte een krat in en liep wel 10x mijn lijstje na met wat ik allemaal moest doen en mee moest nemen. In de avond hadden we een date gepland samen. Dani was er toch niet en dus besloten we er samen op uit te gaan, even samen de deur uit.

Zondag
Na weer een korte, zeg maar gerust slapeloze, nacht was het zondag. Ik moest de laatste dingen afronden voor de High Tea en zou de heren naar Den Bosch brengen, waar ze een High Beer zouden krijgen nog voor Vaderdag. In de ochtend zorgde Martin nog dat het hor in Dani's slaapkamer dan eindelijk hing en daarna vertrokken we naar mijn ouders, waar ik alvast wat dingen nog afrondde en klaar zette voor de High Tea. Daarna bracht ik ze weg, ging ik terug om de laatste dingen klaar te zetten en toen kwam ook mijn zus met Dani en konden we beginnen aan de High Tea. Daar vertel ik later wel meer over natuurlijk, inclusief wat foto's.

En zo racete de week voorbij, lijkt de hitte overal wel een aanslag op gepleegd te hebben en dook ik gisteravond dan ook zeer vroeg mijn bed in. Hoe zag jullie week eruit?

You Might Also Like

0 reacties