Weekly #43

juni 19, 2017

Deze week vloog weer voorbij en voor ik er erg in had was het alweer het einde van de zondag. Dat betekent dat het weer tijd was om een overzicht te maken met hoe de week er weer uit zag. Ik blik nog even terug op afgelopen week, waarin het enorm warm was, ik natuurlijk weer heel wat dagen aan het werk was en het eindigde met een dagje Vaderdag.

Maandag
Deze ochtend rommelden Dani en ik wat thuis. Ik zorgde dat de boel weer wat aan kanten was, deed de was, de vaat ruimde ik in en uit en ruimde wat op. Dani belde nog Martin om te checken of die akkoord ging met zijn idee van het avondeten. Geloof het of niet, maar hij belde hem dus zelf om te vragen of hij pizza mocht eten die avond. Voor mij wel makkelijk, want dan hoefde ik niet te koken. Zelf had ik nog wat afbakbroodjes en een heerlijk verse salade en nam dat mee als avondeten op het werk. Dani bracht ik ook al op tijd weg naar de opvang en daarna rommelde ik thuis nog wat verder voor ik vertrok naar het werk. Weet je, steeds als ik avondeten mee neem, roept iedereen 'zo zeg, wat gezond!'. Geen idee waarom, want ik eet, net als ieder ander, gewoon wat ik lekker vind voor avondeten. Alleen geef ik niks om pizza, vind ik het tosti-apparaat daar te vies voor woorden, geef ik niks om dingen die ik daar veel zie (worstenbroodjes, kaasbroodjes etc.) en eet ik vegan. Maar om nou te zeggen 'jemig wat gezond', neuh, niet echt. Ik peuzelde tussendoor lekker nog wat koekjes op en gooide ranja in mijn bidon. Het was warm en ik drink hem soms wel 4x leeg en dan staat alleen maar water je wel enorm tegen hoor.


Dinsdag
Mijn vrije dag in de week. Dani wilde lekker thuis spelen en dus heb ik dat ook zo gelaten. We startten de dag met koekjesbakken. Dit wilde hij mega graag doen, naast spelen dan, en dus liet ik hem bijna alles doen. De ingrediënten in de kom gooien, de machine aanzetten, het deeg uitrollen, de koekjes uitsteken. Hij koos zelfs zelf de vorm uit, had de grootste lol dat de koekjes zeiden 'Eet mij' (maar dan in het Engels, maar ik vertaalde het gemakshalve even voor hem). Hij vond ze zelf ook heerlijk! Even een lekker dagje quality time samen.

Woensdag
Zie je dat beren kussenhoes daar op bed liggen? Zo had ik er ook wel bij willen liggen die dag hoor. Maar het was weer werktijd en dus was het weer een hele dag van huis. Dani ging lekker spelen bij het kinderdagverblijf, mocht heerlijk spelen met water en bellenblaas (en enorme bellen!) en had er flink van genoten. Thuis deden we verder rustig aan, Dani kon lekker op tijd naar bed en ook ik dook er vroeg in. Met dat warme weer van deze week was het vermoeiend genoeg geweest. En zelfs vandaag kwam de opmerking 'jeetje wat gezond' voorbij, toen ik daar een enorme bak met chocolade granola met soja yoghurt at. Mensen, het is chocolade. Cho-Co-La-De. Heerlijk!

Donderdag
Vandaag besloot ik, in verband met het warme weer, lekker mijn Salt Water Sandals aan te trekken. Heerlijk toch? Ik was alleen vergeten dat ik op het werk dichte werkschoenen aan moet. Ik moet echt eens op stap gaan voor zooltjes voor erin, want ze zitten voor geen meter. Veel te breed, geen voetbed. En ruim 8 uur lang erop lopen en staan, dat is natuurlijk niet geweldig als ze niet zo goed zitten. Dat moet dus echt op mijn wish-list bedenk ik me al typend.
Na het werk gingen we nog even de stad in. Dani was alweer uit zijn schoenen gegroeid. De kleine man leeft inmiddels op schoenmaat 28. Maar een geluk, hij kan nu weer een paar maanden vooruit met een stel nieuwe, hippe stappers. Hij kreeg een setje Vans die vanaf de kindermaat wel wat smaller vallen. In de baby maat zijn ze zo gruwelijk breed, dat werkt niet met zijn smalle voeten. Hij is er weer helemaal happy mee. Verder scoorde ik nog voor een paar euro een skippybal voor hem, aangezien zijn springkoe het leven had gegeven.

Vrijdag
Die luie dame hieronder op de foto heeft me de hele nacht wakker gehouden. Ze sprong op steeds op bed en kwam tegen me aan liggen, wilde dan weer op me liggen, weer tegen me aan, viel uit bed en probeerde het dan steeds een kwartier later weer. Al enorm hard spinnend en pruttelend kwam ze steeds weer tegen mijn benen (en soms zelfs hoger) liggen. Deze ochtend rommelde ik wat af. Ik besloot nog a la minute mijn haar weer te verven (het wordt opeens wel erg grijs hoor) en ging ik weer voor donkerblond. Deze keer is het nog niet donkerblond, maar al niet zo donker als de vorige keer. Dit staat wel leuk vind ik zelf. Dani wilde ook nog in bad en eer we zover waren en alles goed en wel afgerond was, lunchten we samen, pakten zijn tas in en ging hij lekker naar zijn opa en oma. Hij wilde er logeren riep hij heel hard, dus vandaar die tas. Daarna vertrok ik naar mijn werk om een late dienst te draaien. En eer je dan thuis bent is het al zeer laat, maar wel weekend!

Zaterdag
Deze ochtend ging ik met de heren boodschappen doen. Gewoon eerst lekker rustig aan doen en dan op weg naar de supermarkt voor de wekelijkse inkopen. Daarna thuis alles opgeruimd, terwijl Dani lekker in de tuin speelde en Martin nog even ging relaxen voor hij opgehaald werd voor het bedrijfsuitje waar hij heen zou gaan. Het zou namelijk 'maar' tot 19.00 uur duren.
Afijn, nadat die opgehaald was, appte mijn zus en ging ik met Dani langs mijn ouders, waar zij al was. Daar rommelde ik wat, terwijl Dani lekker speelde en later mijn zus nog hielp met het voorbereiden van het avondeten. Nadat we thuis waren en Dani op bed lag, kroop ik zelf lekker op de bank voor een heerlijke film. Even geen typische Martin film (horror, knokken, etc.), maar een fijne 'zwijmel' film. Hij heette Me Before You en ging over een meisje dat een baan kreeg om een jongen, die een ongeluk had gehad en verlamd was geraakt vanaf zijn nek naar beneden, dagelijks te gaan ondersteunen. Ik heb er in ieder geval heerlijk van genoten.

Zondag
Deze zondag was het Vaderdag. Dani had een werkje gemaakt op het kinderdagverblijf, ik kocht met Dani een boekje om aan Martin te geven (een voorleesboek voor papa's) en gaf de heren een glas met de uitnodiging voor een High Beer. Die laat ik je binnenkort trouwens nog wel zien hier op de blog hoor. Martin was de nacht ervoor zo laat thuis gekomen, dat ik hem niet meer gehoord heb. Wel hoorde ik hem die ochtend, want hij was ziek wakker geworden. Wat teveel drank, warmte en wat eten wel niet kan doen. Ik gaf hem een bord met wat beschuiten en een kop thee en hij ging weer terug naar bed. Zelf dronk ik een kop thee en wilde lekker starten met deze enorme bak vol fruit. Dani heeft de helft nog gejat uiteindelijk.
Na die bak fruit ging ik alleen naar mijn ouders, waar mijn zus ook al was, om daar nog Vaderdag te vieren. Na een halve dag daar te hebben gespendeerd ging ik huiswaarts en ging met de heren mee naar mijn schoonouders. En weet je, zo'n dag vliegt voorbij en voor je het weet zit je weer thuis, ligt Dani op bed en wil je zelf lekker onderuit op de bank.
Dit was mijn week alweer. Hoe zag jouw week eruit? Heb jij nog wat leuks gedaan?

You Might Also Like

0 reacties