Weekly #42

juni 12, 2017

Na een heerlijk warm weekend kwam weer het besef dat de week om was en we weer gewoon beginnen met de maandag. Pinksteren is geweest en het was weer daarna weer verder met wennen bij mijn nieuwe baan. Tijd om terug te blikken op afgelopen week.

Maandag
Tweede Pinksterdag was het vandaag. Stiekem heb ik dit terug moeten kijken, want voor mijn gevoel waren we alweer een week verder. Maar het was toch echt zo! Mijn zus en schoonbroer konden nog wel wat hulp gebruiken bij het opknappen van de tuin, dus besloten we mee te gaan helpen. Niet dat ze naast de deur wonen hoor, maar we helpen elkaar graag. Eenmaal daar ging Martin aan de slag in de tuin, ging Dani mijn zus helpen met de was op te ruimen en ging ik met de schoonmoeder van mijn zus naar de supermarkt. Ik koos een lekkere humus uit (wat een keuze daar!) en nam ook meteen een handige lunchbox mee voor op het werk. Nadat we geluncht hadden en de tuin al flink was opgeschoten, gingen we weer terug naar huis.
Eenmaal thuis kon ik nog mooi wat aan de slag om wat dingen af te ronden. En terwijl ik aan het werk was, sloop Dani de ruimte binnen met een geplukt bloemetje. Speciaal voor mij zei hij en knuffelde daarna mijn benen.


Dinsdag
Vandaag werd ik wakker met een lekker lui ventje in huis. Ik besloot nog vlug te gaan voor een korte douche voor ik aan de slag zou gaan en bedacht daar meteen dat ik de badkamer wilde poetsen. Daarna poetste ik ook de rest van het huis, stofzuigde ik de boel en maakte alles weer aan kanten. Een lekkere frisse start van de week. We lunchten nog lekker samen en gingen daarna nog even langs mijn ouders. Even bijkletsen, Dani die ze nog even kon zien en daarna weer door. Ik deed nog een kleine boodschap voor de werkdagen erna, zoals een koude humus/falafel salade en de tofu die ik gisteren besprak bij het recept in de blog. Daarna keerden we terug naar huis, maakte ik lekker eten klaar voor ons en kon Dani lekker thuis spelen.

Woensdag
Dani startte vandaag met een baaldag. Hij werd wakker en verkondigde meteen dat hij niet de hele dag naar het kinderdagverblijf wilde. Heel leuk en aardig natuurlijk, maar ik moest de hele dag gewoon werken en Martin ook. Nadien zag ik foto's van hem terug waarop zijn humeur mega duidelijk was. Een sip koppie was het resultaat. Hij kroop op de bank met de tv aan. Pebble TV, we hebben namelijk sinds kort een gratis pakket gekregen waarin een boel kinderzenders zitten. En op die zender komen allemaal oude series zoals Boes, Bassie en Adriaan en de troetelbeertjes (zoals ze er vroeger uit zagen). Super leuk! Ik kookte een lekker recept met tofu en nadat we gegeten hebben en Dani op bed hadden liggen, kroop ik moe op de bank en dook ik op tijd in bed. De dame hieronder kwam me trouwens vergezellen, het kleine kroelbeest moet er ook flink aan wennen dat ik veel meer van huis ben.

Donderdag
Wederom was het Dani vandaag vroeg wegbrengen. Gelukkig deze keer geen moppersalvo dat hij niet wilde gaan voor een hele dag. Daarna vertrok ik weer richting het werk. Geen idee wat het is hoor, maar op de donderdagochtend is het zo enorm druk op de weg. Trouwens, ook op de terugweg was het enorm druk en besloot ik nog maar een deel binnendoor te rijden. Nadat ik Dani op had gehaald en we goed en wel thuis waren en hij op de bank was geploft, kwam Martin thuis. Vlug wat eten en op naar de Ikea was het idee voor de avond. Dani was er trouwens in zijn nopjes, want hij kon voor het eerst naar Smaland! Mega leuk vond hij dat dus. Voor herhaling vatbaar als ik hem mocht geloven, dus als we nog eens gaan, dan mag hij er zeker weer gaan spelen als wij door de winkel gaan.

Vrijdag
En wat Dani op de woensdag had, had ik denk ik op de vrijdag. Ik werd wakker met een bak koppijn, keek uit het raam en zag dus een berg regen. Bah. Gewoon ronduit bah. Dit ging mijn dag niet zijn, ik had er mega geen zin in. Maar goed, dat idee maar opzij gezet en starten maar weer. We startten rustig op, ik zorgde voor eten voor mezelf voor de avonddienst. Martin zou wel voor iets makkelijks gaan voor in de oven. Na de lunch bracht ik Dani naar mijn schoonouders, waar hij die dag heen zou gaan tot Martin klaar was met werken. Die at nog wat thuis en eer hij daar aan kwam, kon hij Dani te bed leggen. Dus die is daar uiteindelijk gebleven, zodat wij nog even konden uitslapen de ochtend erop.

Zaterdag
Uiteindelijk is er niet heel veel uitslapen bij geweest. Nog voor 10 uur stonden we al in de supermarkt om de boodschappen te gaan doen. Nu weet ik weer waarom ik nooit boodschappen wilde doen in het weekend, wat een drukte zeg. Na de lunch gingen we nog even weg om een kado te scoren voor de verjaardag waar we die zondag heen zouden gaan. En zo besloot Dani dat hij wel flink had gespaard en een vliegtuig ging kopen van Lego. Daar had hij voor gespaard. Inderdaad, centjes had hij genoeg, maar eenmaal in die winkel vond hij niet het vliegtuig wat hij graag wilde en ging hij naar huis met een graaf- en borstelmachine. Hij was helemaal in zijn nopjes en ging er heerlijk mee spelen.

Zondag
Nu was het wel echt uitslapen hoor. Of nou ja, dat hoopte ik dan toch. Een woelige nacht, misschien omdat het zo warm was? Ik was al om half 5 wakker en kon daarna maar moeilijk in slaap komen. We besloten in de ochtend wat te gaan doen met Dani, iets wat hij mega leuk vindt altijd. Een rondje Efteling. Helaas had meneer flink de bokkenpruik op en zijn we al vlug terug gegaan naar huis, waar hij maar liefst 3 uur heeft geslapen. Terwijl hij al lang niet meer overdag slaapt, was het nu even heel hard nodig. Daarna was hij iets beter te pruimen, maar nog niet in het bijzonder. De heren bleven dus thuis, terwijl ik nog naar een kinderfeestje ging waar we de dag ervoor een kado voor hadden gehaald. Ervoor wipte ik nog vlug bij mijn ouders binnen om even bij te kletsen. Daarna bleven we de rest van de dag lekker thuis. Het was wel weer mooi geweest zo. Tijd om de beentjes te strekken en eens languit op de bank te hangen.

En zo belandde ik alweer bij deze maandag. De week start zich weer en ik ga vandaag weer werken. Wat is dat enorm wennen zeg, niet meer de hele dag Dani om me heen. Maar wel lekker flink in beweging. Hoe zag jouw week eruit?

You Might Also Like

0 reacties