Weekly #41

juni 05, 2017

De week is weer om, het is alweer maandag. Mijn tweede werkweek start gewoon alweer. Een gek idee, wanneer je na een lange tijd thuis zitten weer gaat werken. Maar hoera, ik werk! En tussen het werken door heb ik tijd voor Dani. Ook nog zoiets fijns. Vandaag vertel ik je dan ook hoe ik het ervaren heb en hoe mijn dagen er uit zagen. Lees je mee?

Maandag
De zondagavond had Martin de auto nog volgetankt voor me. Hij ging er vanuit dat ik die ochtend nog wel langs mijn moeder wilde om haar nog even te zien. Maar met de drukke planning en de eerste dag opvang voor Dani en mijn eerste werkdag, heb ik besloten de ochtend even rustig aan te doen en met Dani thuis te genieten. Ik bracht hem te voet weg naar de opvang. Kijk hier op de foto maar eens hoe trots meneer was! Later vertrok ik naar mijn werk, waar ik binnen kwam in een hele hectische dag. Moe maar voldaan kwam ik dan ook 's avonds laat thuis.


Dinsdag
Weet je wat lekker is, alle keren dat ik een avonddienst heb, ben ik de dag erop vrij. Dat betekent lekker uitslapen en genieten van Dani na zo'n avond. Martin was deze dinsdag ook vrij omdat hij het weekend moest werken. In de ochtend kwam mijn vader Dani halen om mee te gaan naar mijn moeder, die helaas nog niet naar huis mocht. Iets wat we wel verwacht hadden, maar helaas kwamen er wat complicaties. Toch fijn dat we even geweest waren! Daarna besloten we richting Pukkemuk te gaan met Dani, zodat hij lekker kon spelen. We lunchten daar ook nog en waren op tijd weer thuis om daar nog even lekker rustig aan te doen met zijn allen.

Woensdag
Dani's tweede dag naar de opvang. Dani ging deze keer een hele dag. Ik gokte dat het vast pittig ging zijn voor hem, maar dat viel achteraf reuze mee. Wat vond hij het leuk! Of sterker nog, toen ik hem vroeg hoe hij het had gehad zei hij 'veel te leuk' en hij wilde nog wel een keer. Dat kwam mooi uit, want op donderdag moet hij ook een hele dag. Deze dag ging op het werk ook best snel voorbij, al was ik ook wel blij toen ik thuis met de voetjes omhoog kon. Dani wilde per se frietjes en dat leek me nou toch eens een prima idee. Eer die klaar waren, was Martin ook al thuis en konden we met zijn allen lekker eten. Later deden we nog een kleine boodschap bij de supermarkt, zodat dat ook alvast maar gedaan was. Dat moet ik echt nog ergens handig in mijn routine wegwerken hoor, die boodschappen. Maar voor nu kan het best zo.

Donderdag
Wederom een hele dag opvang voor Dani en voor mij een dagdienst. Het heel de dag lopen voel ik eigenlijk niks van, het wordt wat meer wennen als ik heel de dag moet staan. Ik voelde mijn kuiten wel 's avonds en Dani bleek toch ook wel flink moe van de opvang. Al vond hij het nog steeds heel leuk. Het weer was overigens top en er waren wat zomerse items binnen gekomen voor hem. Ik wilde hem niet vervelen en sloop ermee naar boven, met mijn camera erbij, in de hoop dat ik ze daar goed vast kon leggen. Meneer sloop alleen achter me naar boven en wilde toch echt alles aan. Het ene vond hij nog gaver dan het ander zeg maar en hij wilde het niet meer uit. Dit hieronder is zo'n foto.

Vrijdag
Deze ochtend rommelde Dani en ik wat thuis, gingen we nog even langs het huis van mijn ouders. Ik had namelijk een speciale opdracht gekregen, om een bosje bloemen daar neer te zetten namens een vriendin van haar. Missie geslaagd kan ik je zeggen. Dani had ze uitgezocht. Ik werkte nog wat was weg, keek de koelkast nog een keer na en haalde wat dingen naar beneden. Dani zou die dag gaan spelen en logeren bij mijn schoonouders en hij had daar ook al helemaal zin in. Er stond een zwembad klaar en hij wist niet hoe snel hij zijn zwemkleren aan moest! Aangezien ik een late dienst had en Martin ook koopavond moest draaien, bleef hij daar lekker logeren en zou ik hem de dag erop weer ophalen. Mijn dienst was trouwens erg prettig en bovenal flink gezellig! En dat laatste maakt het volgens mij ook bovenal zo'n fijne dienst, want gezelligheid is veel belangrijker dan het werk wat je doet.

Zaterdag
Vroeg eruit, even snel douchen en dan Dani gaan halen. Daar stond het zwembadje klaar om schoongemaakt te worden, de sop stond er al bij. Dani besloot alleen dat hij wel eens mijn auto zou gaan poetsen. Dat water was nadien niet meer geschikt voor het zwembad, maar mijn auto was brandschoon haha. Eenmaal thuis zou het zoontje van vrienden van ons bij ons komen logeren. Dani en hij, echt, dat is net twee handen op een buik. Na flink te hebben gespeeld en nog een middagdut was het alweer tijd om naar bed te gaan en vielen ze beiden als een blok in slaap. Gezellig samen op één kamer. Moet prima kunnen toch?

Zondag
We waren hier al vroeg wakker. Eigenlijk meer omdat de heren samen lagen te geiten en giebelen in de kamer naast me. Dus startten we de dag maar met full house in het grote (ahum... 140) bed. De ochtend bestond dan ook uit thuis hangen en spelen voor de mannen. 's Middags kwam Layla hier nog gezellig op bezoek, kletsten we flink bij en maakten we nog een korte wandeling naar de ijscoboer in het centrum. En zo vloog de dag al vlug voorbij, was het tijd om nog even onderuit te hangen en te genieten van een rustige avond.

Dat was mijn week weer! Morgen is het tweede pinksterdag en dus nog lekker een dagje extra vrij. Hoe zag jullie week eruit?

You Might Also Like

0 reacties