Waarom ik geen fashiongirl ben

juni 20, 2017

Je kent ze vast wel en ziet ze vast ook wel online voorbij komen. De dames, die er altijd mega perfect uit zien, die super mooi op de foto staan in hun toffe outfit. De foto lijkt perfect gestyld, ze staan er mooi op, hun haar zit perfect en als je zo'n foto ziet denk je 'dat wil ik ook!'. Echt zo'n fashionmeisje. Het perfecte figuur, mooi haar, mooie kleding en eigenlijk alles aan die foto schreeuwt 'dit is fashion!'. De dag erna kruip je uit bed met je warrige haar en afdruk van je kussen in je gezicht. Je trekt wat leuks uit de kast, draait tig rondjes voor de spiegel ben besluit (na misschien wel 10 outfits te hebben geprobeerd) dat dit het gaat worden. Je doet je haar goed, smeert make-up op, vloekt ondertussen nog wat bij de eyeliner die natuurlijk niet zo perfect gaat als het online in die filmpjes eruit ziet en verdwijnt daarna naar beneden.

Misschien ben ik toch geen fashionmeisje

Meestal start mijn dag ook zo. En dan gaat de rest van de dag gewoontjes voorbij en lijkt niemand te hebben gezien dat ik die ochtend mega trots voor de spiegel hebt staan draaien met het idee dat dit er helemaal te gek uit ziet. Dat zal vast niet onherkenbaar zijn. Tot ik van de week mijn enige rokje uit de kast trok, een mooie top erop pakte en een stel nette sandalen aan trok. Ik kamde mijn haren, mijn make-up ging perfect en ik kreeg de hele dag complimenten over hoe leuk ik eruit zag. Echt zo'n zelfvertrouwenboost! En dan denk ik weer aan al die dames online die zo perfect op de foto staan en ook zo happy zijn met hun outfit waarschijnlijk. Ik bedenk me ondertussen ook dat ik weer nieuwe ideeën zoek voor wat blogs voor de komende week. Zal ik ook eens zo'n bericht plaatsen over mijn outfit of the day? Zo'n outfit waar ik helemaal happy mee ben? Ik pluk mijn statief uit de kast, schroef mijn spiegelreflex erop en stap naar buiten voor wat foto's. En dan komt het dus. Ik ben misschien toch wel niet zo'n fashiongirl. De zon scheen nog flink en mijn extreem witte huid steekt natuurlijk mega af tegen mijn zwarte outfit. Normaal zie ik dat niet, ik draag altijd zwart, maar op de foto's was het even enorm zichtbaar. En de styling er omheen? De foto's zelf? Ach, weet je. Misschien is dat toch niet zo voor mij weggelegd, om zo'n fashionmeisje te zijn.

Maar om je toch niet helemaal dat stuk te laten lezen, zonder je het resultaat te laten zien. Hieronder dus het resultaat van mijn mislukte sessie met mijzelf. Onze tuin is wellicht niet zo geschikt, ik had geen neutrale muur om tegen te staan waar het statief op goede hoogte voor kon. Mijn huid en outfit is overbelicht, terwijl de omgeving prima is. En die fancy houdingen en perfecte look? Ach... dream on!

Het bleef dan ook niet bij een foto, onze tuin heeft nog een flink rommelige hoek die we stukje bij beetje leegruimen. Perfect natuurlijk als achtergrond van zo'n fashionshoot, dat snapt iedereen vast wel. Toch? Afijn, lekker overbelicht, maar gelukkig staat mijn outfit er (overbelicht en wel) goed op als je het mij vraagt. Uiteraard heb ik geen photoshop skillz om de omgeving even weg te poetsen. Dus moet je het hier maar mee doen.

Deze foto doet me wellicht nog het meeste denken aan mijn pubertijd. Ook toen droeg ik altijd zwart, had ook donker haar, nog veel meer donkere make-up. Echt zo'n gothic meisje. Deze foto komt daarin vast nog het meeste in de richting. En wat die hand daar doet? Vraag het me niet, want ik heb geen idee. Uiteraard ben ik prachtig overbelicht en kun je daar dus nog even lekker van genieten. Ik heb namelijk altijd de zon bij, ik geef vast ook licht in het donker.
 En dus bij deze mag ik wel concluderen dat ik geen fashiongirl ben. Niet dat dat geeft natuurlijk, ik ben vast niet de enige die er niet voor weggelegd is. Jij wel?

You Might Also Like

0 reacties