Throwback: Vaderdag 2016

juni 07, 2017

Volgende week zondag is het hier alweer Vaderdag. De tijd vliegt en voor je het weet is het alweer zover. Terwijl ik aan het bedenken was wat we dit jaar gaan doen, stuitte ik op een foto van vorig jaar. Mega schattig om terug te zien natuurlijk, maar ook hoe enorm de heren samen aan het stralen waren op Vaderdag. Dani had ik de avond ervoor al geïnstrueerd dat hij hem aan moest. En op de foto zie je ook meteen hoe enorm trots beide heren erop waren. En dat stiekem nog zijn.

Twinning is winning!

Vorig jaar had ik een aantal shirts in de kast liggen waarvan Dani er ook een wilde hebben. Zo gebeurde het vaker dat ik en Dani ongeveer zo'n zelfde shirt aan hadden, of soms wel een gehele outfit. Dani vond dat helemaal het einde. Samen een shirt met vogels, met pijltjes of met een grid patroon. En dezelfde soort schoenen vond hij helemaal het einde. Omdat Dani daar zo van in zijn nopjes is, leek me dit een leuk kado om te maken voor de heren. Beiden een zelfde soort shirt, zodat ook zij kunnen twinnen.

Via Etsy vond ik toen een geweldige print om te bedrukken, een snijbestand wat ik direct kon gebruiken. Althans, alleen nog even op maat zetten op de pc en even nalopen, maar het scheelde me heel wat werk met het zelf in elkaar knutselen van een leuke print. Zeker wanneer je gewoon dé print vindt die je zoekt zeg maar.

Het shirt van Dani zette ik zelf volledig in elkaar, is een raglan model met zwarte mouwen en nekboord en aan de achterkant is hij afgerond. Een soort baseball shirtje, dat leek me super schattig. Hij past hem nu nog, dus dat is helemaal mooi! Het shirt van Martin hadden we al in huis. Een mooi basic shirt, maar hij wilde het niet aan. Hij vond hem te saai... Daar kon ik mooi verandering in brengen. en dus ging ik aan de slag.
De print heb ik overigens gewoon uitgesneden met een plotter thuis. Dat is zo'n apparaat wat alles voor je snijdt. Ik maak er meestal alleen opdrukken mee voor op kleding, maar kan er ook stickers mee snijden (en dus ook auto-bestickering), papier, stof en zelfs heel dun hout en karton. Die laatste heb ik eigenlijk nooit gedaan, op stickers en autostickers na dan. Die laatste kunnen ook gewoon op de ruit en zo had mijn atelier een mooie sticker, was de auto voorzien en plaatste ik laatst nog een logo van een vriendin haar zaak op haar auto.

Meestal werk ik trouwens met heel dun materiaal om te bedrukken, maar voor deze shirts gebruikte ik flock. Een wat dikker materiaal, wat harig is en dus ook mega aaibaar. Ik vind het zelf supermooi, oogt wat warmer en is dus ook super tof op truien trouwens. Voor op deze shirts leek het me ook wel wat, net een wat andere print dan gewoon vlak. En op dat moment had ik het pas in huis en wilde ik het ook koste wat kost proberen ergens op haha.

Op de dag zelf
Op Vaderdag zelf had Dani hem 's ochtends al vroeg aangetrokken gaf de grote variant aan Martin. En dus besloten de heren al vlug aan te kleden, zodat ik deze foto kon schieten. Daarna kreeg Martin nog een uitje kado. Eentje waarbij mijn vader, schoonbroer en hij samen een rondleiding kregen in een bierbrouwerij met proeverij. En voor je het je afvraagt, wij dames reden natuurlijk en gingen daar wel voor een High Tea om de tijd te doden. Heel vervelend ook.

Wat doe jij dit jaar met Vaderdag?

You Might Also Like

0 reacties