Pastasalade met Pesto en Tofu

juni 01, 2017

Dit gerecht maakte ik afgelopen week al, om handig mee te nemen op mijn eerste werkdag. Ik had een late dienst en zou tot laat in de avond dus nog werken. Dat werd op het werk eten. Ondanks dat Martin zei dat ik prima hun gewoon een pizza voor kon schotelen, had ik eigenlijk wel zin in een pastasalade om mee te nemen. Ideaal om snel in een bak te doen en zo koud op te peuzelen in de pauze. Ik maakte een flinke pan, zodat de heren er ook van konden eten en we er wellicht nog een keer van konden doen. Wel net zo makkelijk toch? Ik vond van wel. Ik besloot wel de boel alvast op te schrijven, zodat ik er in ieder geval over kon gaan bloggen en jullie ook weer kon verrassen met een lekker recept.

Pastasalade met pesto en tof
Dit gerecht is goed voor 4 personen

Dit heb je nodig:
Voor de tofu
 • 1 blok tofu
 • 2 eetlepel sojasaus
 • 2 eetlepel ahornsiroop
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/4 theelepel cayenne peper
Voor de pasta
 • 200 gram ongekookte penne tricolore
 • 1/2 blik kikkererwten
 • 85 gram zongedroogde tomaten
 • 4 theelepel vegan pesto
 • 1 pakje soja cuisine
 • 1 courgette
 • Een handje cashewnoten
En zo maak je het:
Haal de tofu uit de verpakking en wikkel deze goed in een theedoek. Zet er wat gewicht op. Ik haalde een stapel kookboeken uit de kast en legde die erop. Laat dit ongeveer 15 minuten liggen. Maak ondertussen de marinade voor de tofu. Gebruik hierbij de sojasaus, de ahornsiroop, versnipperde knoflookteentjes en een beetje cayennepeper. Dit roer je goed door elkaar en giet het daarna op een vlak bord of vlakke schaal. Na het kwartier leg je de tofu erin om te marineren. Eerst even 5 a 10 minuten per kant laten intrekken, daarna snij je de tofu in blokjes en marineer je hem verder. Wanneer alles goed is ingetrokken, giet je het, met overige marinade en al, in een braadpan en bakt ze even lekker.

Kook de penne beetgaar. Giet ze daarna af en laat het even staan met de deksel erop. Rasp ondertussen de courgette, snij de zongedroogde tomaatjes in stukken en schep daarbij de helft van je blik kikkererwten. Het vocht ervan heb je niet nodig, maar bewaar het maar wel. Je kan er van alles mee maken. Dit bakje daarna even lekker aan in een pan met een scheutje olijfolie. Ondertussen giet je in een schaal de soja cuisine en schept daarbij de pesto. Dit roer je goed door en voeg je, zodra je groente goed zijn, bij de groente in de pan. Even lekker warm laten worden, zo wordt de cuisine iets dikker. Daarna voeg je er de cashewnoten aan toe en roer je de boel flink door.

Voeg de groente met saus toe aan de penne en roer de pan even flink door tot alles goed gemengd is. Daarna voeg je de tofu blokjes toe en roer je de boel nog eens lekker door. Eet smakelijk!

Serveertip:
Deze pastasalade kun je ook prima koud eten. Ideaal dus wanneer het een warme dag is en je geen zin hebt in warm eten, of wanneer je het op tijd wil maken maar geen mogelijkheid hebt om het op te warmen bijvoorbeeld.

Wanneer staat dit gerecht bij jou op tafel?

You Might Also Like

0 reacties