Mam, dat wil ik ook

juni 21, 2017

Het warme weer is weer het land ingeslopen en iedereen roept er over: 'Jongens, wat is het warm!'. En inderdaad, het is warm. Maar het is dan ook niet voor niets sinds vandaag ook echt zomer, astrologische zomer. Dat betekent natuurlijk weer lekkere zomerse kleren aan, de slippers uit de kast en de teentjes bloot. En zo zei mijn zus mij afgelopen weekend dat dat ook wel iets voor mij was, een kleurtje op mijn teennagels. Lekker vrolijk en zomers. Dat ik voor zwart ging is dan bijzaak natuurlijk.

En dus de ochtend voor ik ging werken pakte ik er nog een potje nagellak bij en begon mijn teennagels te voorzien van een 'zomers' lakje. Inderdaad, het ziet er wel weer gelijk meer aangekleed uit. Waarom ik bergen met nagellakjes in de kast heb staan weet ik niet, maar er staan er in ieder geval een boel. Toch ging ik voor zwart, dat past perfect bij de rest. Wie weet ga ik een andere keer weer voor een kleurtje, maar deze keer niet.

"Mam, wat is dat?"

Dani kwam er al vlug bij staan en keek vol verwondering naar het potje en de daaruit voortkomende kleur die ik over mijn teennagels uitspreidde. Steeds een teentje meer en zelfs een tweede laagje kon er nog wel op. 'Mam, wat is dat?' vroeg hij dan ook uiteindelijk. 'Dat is nagellak jongen, je tante had dat ook en die vond dat ik ook zo zomers erbij moest lopen'. Inmiddels zat hij op zijn knieën naast mij en keek van dichtbij naar mijn teennagels. Ergens had ik ook nog een potje gevonden waardoor de nagellak wat sneller zou drogen en ook dat druppelde ik er nog eens overheen. Ziezo, zo kan ik meteen weer wat gaan doen.

Even stond hij op en keek me nog wat aan, keek nog eens naar mijn teennagels en keek mij weer aan. En toen kwam dat ene zinnetje: 'Mam, dat wil ik ook'. En na wat doorvragen bleek dat hij geen zwarte wilde, maar zeer zeker wel een nagellakje op zijn teennagels. Ik nam hem mee naar de voorraad, zo'n berg nagellakjes die ik vroeger had verzameld en nog steeds bruikbaar zijn, en liet hem mee uitzoeken. Al snel was zijn idee dat het paars moest zijn, want 'Oma Anja houdt zo van paars'. Ik vroeg of het een glitter mocht zijn en jawel hoor, hij wilde wel heel graag paarse glitters. En dus lakte ik zijn grote teennagels met paarse glitter nagellak. Zoals je ziet is hij niet heel spectaculair, maar wat was hij trots! Hij had ook nagellak op zijn teennagels, paarse met glitters.
Uiteraard wilde hij ze ook dolgraag showen, dus bij deze natuurlijk het resultaat. Wie zegt dat nagellak alleen voor meisjes is?

You Might Also Like

0 reacties