Heerlijke thee van Tastea

juni 08, 2017

Vorige week kreeg ik een mailtje of ik thee wilde proeven. Ik drink dagelijks thee, dus dat wilde ik wel eens proberen. Het ging deze keer niet om thee in zakjes, maar echte verse thee. Zelf scheppen, in een thee ei en drinken maar. Of in een andere soort filter of losse zakjes. Wanneer je denkt dat verse thee voor onderweg juist heel onhandig is: zij brengen je het tegendeel. En dan ook nog in een mooi design.

Thee van Tastea

Bij Tastea hebben ze heerlijke verse thee soorten ontwikkeld waarbij je kunt genieten van lekkere smaken en ze je nog wat extra's brengen. Zo hebben ze thee bijvoorbeeld voor tijdens de menstruatie, energiethee, slaapthee en zelfs seksthee. Oelala! Oké, toegegeven, toen ik thee uit mocht gaan zoeken heb ik alle ingrediënten bekeken van een aantal theesoorten. Normaal drink ik eigenlijk altijd groene thee, maar deze keer ging ik daar niet voor. De theesoorten die ik had bekeken met groene thee er ook tropische vruchten bij hadden (en laat ik daar nou net allergisch voor zijn) en andere qua type niet helemaal aansloten. Menstruatie bijvoorbeeld, maar daar heb ik ook al geen last meer van.

Uiteindelijk ging ik voor de Skin Tight. Niet dat ik nog hoef af te vallen, 30 kilo is wel voldoende, maar wel omdat de ingrediënten me aanspraken. Er zitten onder andere kaneelstukjes, gember, sinaasappelraps, citroenraps, rozenblaadjes, kruidnagels en kardemom in. Dat samen met zwarte Lapsang thee en als bijzonder ingrediënt Pu Erh. Een speciale theesoort uit China van de Qingmao struik. Online gaan er nogal wat tegenstrijdigheden rond of deze Pu Erh wel of geen afslankende werking heeft. Dat laten we dan ook maar lekker even in het midden. Een bijzondere smaak heeft hij zeker en daar was ik met name nieuwsgierig naar. Voor een eerste keer drinken vond ik hem enorm wennen. Ik had hem van te voren klaar gemaakt in de beker hieronder en nam hem zo mee naar het werk waar hij heel de dag door kon trekken.
Handige theebeker
Voor onderweg (maar ook voor thuis hoor) hebben ze een handige theebeker, die ik ook meteen mee kon testen. Hierin maak je de thee vers en laat je de gewone thee gewoon zitten. Zo kan je thee goed trekken en kun je optimaal genieten van de echte smaak van verse thee. Op de verpakkingen van de thee soorten staat dat je 2,5 gram (ongeveer 1 theelepel) per 200ml water moet doen. In de beker past zo'n 400ml, dus kun je met twee schepjes toekomen. Echter, wanneer je hem lang laat staan en niet gewend bent een enorm sterke smaak te drinken, zou je kunnen gaan voor een schepje. Ik ga dat in ieder geval wel doen. Wanneer je hem direct op drinkt, kun je natuurlijk wel gewoon die twee schepjes aanhouden

Voor het gemak zette ik de beker klaar met de thee er los al in, zodat ik 's ochtends meteen het water erbij kon gieten en hem even kon laten afkoelen zodat hij mee kon. Het is een dubbelwandige beker, waardoor je dus ideaal warme thee mee kan nemen, maar te warm zorgt ervoor dat hij weer open wil na wat afkoelen. Verder sluit hij top! Het drinken zelf vond ik handig door de dop eraf te draaien dan via het tuitje, maar ook via het tuitje valt te drinken. Onderin de beker zit nog een opbergvakje voor wat handige dingen, zoals bijvoorbeeld een zoetje wanneer je dat wil of een nieuwe portie thee.
Er zijn trouwens een heel aantal lekkere theesoorten te vinden in hun webshop en zelfs nog een aantal soorten ijsthee. Deze maak je warm en laat je daarna afkoelen. Nog leuker is het om hem warm te maken en daarna in een glas vol ijsblokjes te gieten. Ziet er leuk uit en maakt direct ijsthee. In de beker kan ook koude thee mee. Zelf zou ik dan eerst de thee laten trekken naar een gewenste sterkte en dan even via de filter in de beker gieten. Daarin kun je natuurlijk ook naar wens nog extra ijsblokjes doen. Zo kun je veel langer geniete van een lekkere portie koude thee. Trouwens, die smaak die ik had smaakt ook prima koud, mits hij niet zo heel sterk is gezet. Zeker met de zomer is dat natuurlijk wel aangenaam, een heerlijke portie verse ijsthee.
Wil jij nou ook zo'n set met heerlijke thee bij je bezorgd hebben? Dan heb ik voor de komende twee weken voor jullie een kortingscode bij Tastea. Wanneer je shopt bij ze, krijg je 10% korting als je de code daniandmom gebruikt. Dit geldt overigens niet op Package deals, die bieden al een fijne korting. Dus shop nog met korting tot en met 22 juni bij Tastea.

Voor welke smaak ga jij?

Dit bericht is gemaakt aan de hand van gesponsorde producten. Mijn mening hierin is natuurlijk niet gesponsord. 

You Might Also Like

0 reacties