Growing Out A Pixie #3

juni 15, 2017

Alweer een aantal maanden terug liet ik een tussenstand zien van het uitgroeien van mijn pixie cut. Je weet wel, zo'n kek kort kapsel. Het stond prima hoor, maar ik was er echt wel klaar mee. Eigenlijk was ik wel klaar met meer, want ik begon toen ook mijn afvalrace, waar ik ook wel eens over vertel hier op mijn eigen stukje internet. Inmiddels ben ik een kleine anderhalf jaar bezig met het uitgroeien van mijn korte coupe en leek het me leuk om een korte vlucht te nemen in die periode van hoe het gegroeid is. Want geloof het of niet, als ik het vast heb, denk ik alleen maar 'stom haar, groei toch!' en frummel nog steeds met de laatste plukjes die maar net niet achter mijn oren passen nog.

'Stom haar, groei toch!' denk ik nog steeds.

Als ik terug kijk naar de foto's zie ik een enorme groei in mijn haar. Maar het valt me ook op dat de krullenperiode ook weer een beetje voorbij lijkt te zijn. Misschien ligt het aan de lengte? Of misschien toch aan iets anders? Ik zal het wel niet weten, maar die mis ik stiekem toch wel een beetje. Want wat zijn ze leuk en vrolijk zeg, die krullen! Maar toch gaan we nog braaf door sparen voor een langere coupe. De volgorde van de foto's hoef ik je vast niet uit te leggen natuurlijk, het lijkt me zeer duidelijk hoe het verloop eruit ziet. 
Goed, de eerste foto dateert uit februari 2016. Een zeer korte coupe, een heuse pixie cut zoals ze dat noemen. Mijn bolle toet verborg ik altijd braaf half ergens achter en anders zette ik hem maar half erop. Ik heb ook erg weinig foto's van mezelf van die periode, als ik zo terug kijk. Ik was niet happy met mezelf en dus wilde ik mezelf ook niet terugzien op foto's. Dat zag er toch niet uit. Zoals je ziet deed ik niet eens meer make-up op, want ook dat deel verwaarloosde ik. Tot die beruchte 'knop' om ging zeg maar. Maar dat zie je vast ook wel terug aan de foto's.

De tweede foto dateert uit september 2016 alweer. In die tussenperiode had ik ook nog weinig foto's gemaakt. Even de tussenstand voor je idee: plus een berg haar weer, plus krullen, plus make-up, maar min 15 kilo. Wat was ik al trots op hoe het ging! Mijn haar kreeg al een mooie lengte en ik vond de krullen echt helemaal geweldig.

De derde foto was echt zo'n krullenfestijn. Ik heb volgens mij toen heel veel op de Instagram Stories mijn krullen geshowd. Zo fijn was dat! Wapperen ermee, schudden met m'n hoofd, ze deinsden zo leuk langs mijn hoofd. Ze voelde gewichtsloos en zagen er super tof uit. Ik had wat lichtere puntjes in mijn haar zoals je ziet, wat het nog vrolijker maakte. Deze foto is van december 2016 trouwens.

Voor mijn idee groeide het allemaal niet meer zo de laatste tijd, terwijl mijn basisschoolvriendin (ja echt, die heb ik dus. Blijft bijzonder hoe lang we elkaar al kennen!) die mij altijd knipt nog altijd zegt dat het zo enorm hard groeit. De laatste plukjes passen nog niet achter mijn oren en dat frustreert nogal. Het liefst zou ik op mijn werk het in een staart hebben of opgestoken bijvoorbeeld, zodat het niet steeds in mijn gezicht zakt. En de krullen lijken ook wat minder te worden (op deze foto lijken ze helemaal verdwenen, terwijl ze er nog wel eens zijn hoor, maar dan wat meer onderin). Deze foto is van deze week nog. De belichting is wat vreemd, ik lijk enorm licht (ik ben wel wit, altijd al, maar dit is wat extreem) en mijn make-up lijkt verdwenen. Maar daar ging het ook niet om. Mijn haar, dat was nu even het belangrijkste. En als ik nu de foto's kijk, zie ik wel dat het enorm hard gegroeid is.

Even een terugblik naar hoe het ooit was. Ik denk zelfs dat het nog iets langer is geweest dan op deze foto, echt bh-bandje lengte. Stiekem zou ik dat wel weer willen hoor, maar voor nu is het vooral reëel denken, want dit zal nog wel jaren gaan duren, als het ooit al lukt. Voor nu denk ik vooral dat het nog wel even zal duren voor het een fijne lengte heeft. Het liefst heb ik dat in ieder geval alles achter mijn oren kan en eventueel ook allemaal in een staart. En dit is vooral nog even lang, heel lang dromen. Maar het terugblikken zelf helpt natuurlijk enorm met zien hoe ver ik al ben gekomen ermee. De vorige pogingen had ik het alweer afgeknipt bij deze lengte, omdat ik het zo enorm beu was. Hopelijk kan ik je over een tijdje dus weer een nieuwe update geven. En dan niet eentje waarbij het weer kort is natuurlijk.

You Might Also Like

0 reacties