Gevulde Courgettes

juni 29, 2017

Onze moestuin gaf weer een boel verse producten om een gerecht mee te maken. Een flinke courgette kwam eruit, een paksoi, een punt paprika, uien, maar ook nog peultjes en boterboontjes. Ik wilde zoveel mogelijk in een gerecht doen en had me eigenlijk een groene groente schotel bedacht. Tot ik weer dacht aan wat Martin de avond ervoor zei, een gevulde courgette leek hem wel wat. Ik maakte dat ooit wel eens eerder, maar het was nu weer lang geleden. De peultjes en boterboontjes heb ik dus niet gebruikt. Wel gebruikte ik nog een halve broccoli die ik van mijn moeder mee kreeg na een bezoekje aan haar. Zo werd het alsnog een soort van groene groenteschotel, maar dan met de courgette als schuitje. De schil maakt het gerecht niet te pittig, terwijl de rest dat dan wel was. Hieronder vind je het recept.

Gevulde Courgettes
Dit recept is goed voor 2 porties

Dit heb je nodig: 

  • 1 courgette
  • 1 punt paprika
  • 1 ui
  • 1 paksoi
  • een halve broccoli
  • gekruide tofu reepjes
  • 50 ml ketjap manis
  • Geraspte wilmersburger kaas
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de courgette doormidden. Schraap daarna met de lepel het binnenste eruit en dit bewaar je voor later. Zorg dat je niet te dicht bij de schil komt, een klein laagje laten zitten is wel lekker straks. Leg de buitenkantjes in een ovenschaal en zet deze aan de kant. Versnipper een ui. Verhit een wokpan met een scheutje olie en wanneer dat warm is doe je er de ui in en fruit deze. Snij de paprika in stukjes en voeg deze toe, samen met de reepjes tofu en de binnenkant van de courgette. Daarna neem je de paksoi onder handen. Je haalt de harde stukken eraf en snijdt de vellen in reepjes. Deze voeg je toe aan je wok en laat dit nog 2 minuten staan. Wanneer dat voorbij is voeg je nog de ketjap manis toe en laat dit alles nog een minuutje warm worden. Zo trekt de smaak lekker overal in. Wanneer dit gaar is, verdeel je dit onder de twee halve, lege courgettes. Even aandrukken, daarna de kaasrasp erover en je schuift hem dan de voorverwarmde oven in. Dit laat je 15 minuten staan. Daarna zet je de oven nog zo'n 2 minuten op de grill-stand zodat de bovenkant nog lekkerder wordt. Eet smakelijk!
Wanneer zet jij dit lekkere gerecht op tafel? 

You Might Also Like

0 reacties