Friday Favorites #42 - all about girls

juni 23, 2017

Hoe had het leven eruit gezien als ik een meisje had gehad? Eigenlijk maar een gekke vraag, want hoe je het ook wend of keert: ik heb geen meisje. En een meisje zal er ook niet komen. Maar toch, wanneer ik dan weer in een winkel loop en de overgrote meisjesafdeling zie, die altijd maar groter lijkt dan de jongens afdeling, denk ik er wel eens aan wat ik allemaal wel niet had gekocht als ik wel een meisje had gehad. Wellicht had er een boel hetzelfde gebleven hoor, want smaken veranderen niet zomaar. Maar qua speelgoed zijn er zoveel leuke dingen. En qua kleding.. pfoe zeg! Die jurkjes, de bloemetjes en sommige te leuke dingen zijn toch leuker voor de meiden dan voor de jongens. Veelzijdiger lijkt het wel, vanaf de zijlijn gezien dan. 

Mijn 10 favoriete items voor meisjes

Knuffels zijn Dani zijn ding bijvoorbeeld al niet. Terwijl er ontzettend veel leuke knuffels en pop-knuffels bestaan. Toch hou ik ook wel van een tikje stoer hierin, een tikje gek en wellicht een tikje anders. Deze toffe pop heet dan ook Bad Eye Lilly. Ze heeft namelijk inkt in haar oog gehad. Een beetje klunzig wellicht? Ze ziet er wel mega schattig uit in haar tutu en zal vast ook van menig meisje het grote vriendinnetje zijn. Echt zo'n item waar ik graag naar kijk, waarbij ik denk 'wat als ik een meisje had?'. 
Luckboysunday's Bad Eye Lilly via Mevrouw Aardbei

Als ik aan mijn speelgoed van vroeger denk, denk ik altijd vol terug aan het grote poppenhuis dat mijn vader voor me had gemaakt. Het was een enorm ding en ik gebruikte hem soms zelfs als glijbaan. Hij was volledig gestoffeerd, behangen en geverfd en zag er super stoer uit. En als ik nu op instagram al die prachtige poppenhuizen voorbij zie komen denk ik altijd maar een ding: Dat wil ik ook! Kijk nou hoe gaaf je zo'n poppenhuis kan maken voor je dochter? De leukste dingen zijn te koop om hem ook nog eens mooi te laten passen in je woonkamer.
Poppenhuis van Project Dollhouse

Poppenbedjes zijn ook van die speelgoeditems waar je een jongen echt niet heel blij mee maakt. Althans, niet Dani. Zelfs op het kinderdagverblijf doet hij er niks mee. En de poppenwagens worden als racewagens gebruikt. Of boodschappenmandjes... Vooralsnog kijkt hij volledig niet om naar dit soort leuk meisjes spul en dus is ook een gaaf poppenbedje niet aan een zoon besteed. Als ik een meisje had gehad, dan had er wellicht wel een gaaf poppenbedje gestaan, bijvoorbeeld voor Bad Eye Lilly hierboven. Het beddengoed had ik dan zelf in elkaar genaaid en het zo een super leuk ding gemaakt.
Done By Deer Poppenbed via Mevrouw Schaap

Het internet staat er vol mee en de winkels hangen er vol mee: de leukste meisjes kleren. En als ik dan kijk is er veel meer monochrome met een twist te vinden dan voor jongens, zijn ze net wat gekker en net wat speelser. De jongensafdelingen waar ik nu veel kom lijken toch wel erg veel op de grote mannenafdelingen, maar dan gekrompen. De meisjesafdelingen daarentegen zijn zo super schattig, nog altijd kinderlijk, maar toch lekker stoer en eigenwijs. Neem nou bijvoorbeeld het merk Bang Bang Copenhagen. Ik was er opslag verliefd op, maar alles is leuk voor meisjes en niet voor jongens. Zo'n stoere jurk bijvoorbeeld in zwart-wit met een verticale streep en daar op een glitter flamingo. Kan het nog gaver? 
Bang Bang Copenhagen jurk via Toddlers and Tees

 Mijn Salt Water Sandals zijn nog lang niet versleten, maar twinnen zit er vast nooit in. Ik vind ze toch meer voor meisjes dan voor jongens. Wel zijn ze super mooi en zouden ze te gek staan. Een bloomer erboven, een jurkje, een legging met tuniek? Ze kunnen overal bij, zelfs als je er een stoere jeans op draagt bij de meiden. Ik had er vorig jaar nog over getwijfeld, maar Dani vond ze maar niks, niet stoer genoeg. Hij koos al twee jaar op een rij voor sandalen met legerprint. Tja.. boys will be boys.
Salt Water Sandals via Orange Mayonaise

Monochrome met een twist is wel echt mijn ding, mocht het je nog niet opgevallen zijn. Het liefst is alles zwart-wit, maar soms is een tikje kleur ook erg gaaf erbij. Neem nou deze rugzak die ik vond bij Zoofs. De styling van de tas maakt dat ik de kleur juist wel weer erg gaaf vind. Voor jongens zijn er niet echt zulk soort toffe prints te vinden en kom je veelal toch terug op effen tassen (of Thomas de Trein, de rugzak die meneer had uitgezocht).
Rugzak via Zoofs

Afgelopen weken zag ik dit babynestje al vaker voorbij komen. Babynestjes zijn echt iets van de laatste twee jaar volgens mij en zijn super handig. De ruimte verkleinen voor je baby zorgt voor een geborgen gevoel, ze rollen er niet zomaar uit en zijn makkelijker verplaatsbaar dan een bed of box. Deze monochrome variant trok duidelijk mijn aandacht en dat kwam niet alleen omdat hij monochrome was. De bloemenprint staat prachtig bij de gestipte stof, hij oogt daarbij rustig en ziet er mega comfortabel uit. Een lust voor het oog en voor gebruik. Maar met bloemen wel echt meer voor meisjes dus.
Sleepee Babynestje via MamaLoes

Nog zo'n merk waar ik helemaal verliefd op ben, maar die wel echt typisch voor meisjes is: Hugo Loves Tiki. Deze legging, want leggings zijn super leuk bij meisjes en veel langer draagbaar dan bij jongens, valt op door de strak vormgegeven kersjes. Vrolijk, stoer en hij kan met van alles gedragen worden. Denk bijvoorbeeld aan een jurkje, rokje, korte broek (super leuk met een korte jeans), tuniek of gewoon als broekje. Bij meisjes kan dat namelijk wel vind ik, bij jongens wordt dat op gegeven moment suf en gaan ze toch nogal makkelijk over op de jeans.
Cherry Legging van Hugo Loves Tiki

Schattige dingen blijven toch langer leuk bij meisjes dan bij jongens vind ik. Dani wilde vorig jaar nog een zwart gebreide set hebben voor de winter en zo'n ding met schattige pompon wilde hij pertinent niet. Dat was voor meisjes zei hij. En eigenlijk voelt dat ook wel een beetje zo. Leuk voor kleine baby's en anders nog wat langer voor meisjes, die schattige mutsjes met pompon voor de winter.
Muts met pompon van Cribstar

Dit jurkje staart me nu al ruim anderhalf jaar aan. Nog voor hij zichtbaar was bij anderen, bestond hij al in mijn hoofd natuurlijk. Ondanks dat de allerlaatste in 50-56 nu nog maar op voorraad zijn, blijft het mijn meest favoriete item denk ik wel. Ook Dani is helemaal weg van de print overigens, maar ja, jurkjes en jongens hè. Ik denk wel dat ik ze ga missen binnenkort hoor, als ze echt allemaal op zijn. Dus voor nu staar ik er nog een paar keer naar en hoop ik dat ze snel de deur verlaten voor een mooi nieuw huisje.
Dress Balloons van Zreefer
Vraag jij je ook wel eens af 'wat als?' en wat zijn dan jouw favoriete items? 

You Might Also Like

0 reacties