Friday Favorites #40

juni 09, 2017

Tijd voor een Friday Favorites vandaag! Deze week zet ik weer wat favorieten op een rij die ik vond op Etsy. Inmiddels heb ik daar een flinke lijst vergaard met de leukste dingen. Niet omdat ik ze nodig heb, maar omdat er gewoon teveel moois te vinden is wat ik niet wil vergeten natuurlijk. Al deze ondernemers maken de mooiste dingen en dat mag gezien worden!

Deze lampen worden in Australië gemaakt en worden wel niet naar Nederland verzonden hoor. Maar ze zijn het wel showen waard. Want wat zijn ze mooi! Ze zijn er in verschillende kleuren en in maar liefst 4 maten en staan, als je het mij vraagt, prachtig in ieder interieur. Sowieso heb ik altijd al wel iets gehad met glazen lampenkappen. Ik weiger nog altijd stoffen kappen in huis te hebben en kiest eigenlijk altijd voor glazen of anders stalen kappen. Deze zijn echt volledig mijn ding en stiekem hoop ik dat zoiets ook in Nederland te vinden is natuurlijk.

Glazen lamp

Vazen zijn geweldig! Echt helemaal geweldig. Ik heb al jaren een ding met vazen. Er staan vazen in huis die misschien al wel 15 jaar oud zijn en ik vind ze nog steeds geweldig. Simpele designs, een beetje Scandinavisch en toch minimalistisch. Dat is denk ik wel het meeste mijn ding. Deze vaas past daar ook prachtig bij. Ze worden gegoten in verschillende kleuren en door hun bijzondere vormgeving is het altijd een eye-catcher. I love it!
Porceleinenvaas

Posters zie je nog wel her en der in ons huis, maar dan alleen boven. Teksten zijn vaak weinig aanwezig, want de meeste posters hebben altijd maar van die suffe teksten als 'Home', 'Home is where the love is' etc. Deze poster zou daar in theorie ook onder kunnen vallen, maar hij geeft zo'n heerlijk positieve vibe! Bij het opstaan een blik in die poster werpen zal vast wonderen doen en daarom vond ik hem ook zo leuk. Het is overigens een digitale aankoop die je zelf kan afdrukken of laten afdrukken. Dat laatste zou ik dan doen, bij de lokale drukker natuurlijk.
Wonderful Poster

Kijk dat vaasje nou! Of potje.. Of wacht, ze noemen het een suikerpotje. En wat is hij zoetjes om te zien. Er zit een lepeltje bij en een bijpassend dekseltje erop. Maar die smiley erop maakt hem helemaal af. Wat een schatje zeg!
Potje met deksel

Eerder vertelde ik al eens dat ik de sieraden van Perka Design mooi vond, maar ik kan er nog steeds niet over uit hoe leuk haar designs zijn. Zo zag ik deze ketting als eerste op Etsy en vond het natuurlijk nodig om die nog een keer te laten zien! Ik zie mezelf er al wel mee lopen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik gewoonweg niet kan kiezen welk design het leukste is van haar collectie. First world problems enzo.
Geometrische Ketting

Sinds onze Siep hier woont kijk ik ook geregeld naar mooie dingen voor haar. En zo'n mand is natuurlijk te schattig voor woorden. Ze kijkt er niet naar om, dat weet ik zeker. En erin liggen is al helemaal uit den boze! Vrij doelloos dus bij onze Siep, maar gelukkig zijn er genoeg katten die hier wel naar willen kijken en, niet geheel onbelangrijk, erin willen gaan liggen.
Kattenmand

Al heel lang vind ik dit soort botanische werkjes helemaal te gek. Ze zijn super schattig om te zien en fleuren ieder interieur op. En ze nemen je ook wel een beetje mee terug naar vroeger. Naar de borduursels van mijn oma, naar de oude posters op school en geven je zelfs het gevoel dat je haast gaat snuffelen in oude brocante zaakjes, oude bibliotheken en stoffige musea. Ik hou ervan, koester een kleine liefde voor deze dingen.
Vintage botanische tekening

Een bijzondere minimalistische klok van Puik. Ze worden in Nederland gemaakt en ze zijn er, zoals je ziet, in twee designs. Eentje in volledig zwart met wit en de andere met een kurken omlijsting. Eerlijk gezegd weet ik niet welke ik nou toffer vind. De zwart-witte omdat hij mooi strak is en omdat zwart-wit helemaal mijn ding is. Maar die met kurk is ook erg mooi. Geeft een tikje een warmere sfeer, oogt net wat zachter en bovenal is kurk gewoon een mooi materiaal. En al zou je er niet eens de tijd op lezen, want tijd kom je altijd te kort, mooi zijn ze zeker!
Klok van PUIK

Happy Friday Favorites! Wat zijn jouw favorieten?

You Might Also Like

0 reacties