Een avondje zonder

juni 25, 2017

Gisteravond was het zo'n avond. Dani was uit logeren, Martin was thuis gekomen van het werk en we besloten er eens van te genieten dat we samen waren. Overdag was Martin werken en ik was alleen thuis. Ik rommelde thuis, zorgde nog dat er wat geborduurd werd voor mijn moeder, bereidde de High Tea van vandaag voor (ik ga je er later nog veel meer over vertellen en van laten zien). De heren zijn namelijk op een uitje met High Beer. En eer dat Martin thuis was, zorgden we dat we er netjes uit zagen om samen uit eten te gaan. De haren gedaan, make-up op (alleen ik dan hoor), mooie kleren aan, luchtje op en gaan met die banaan. Ik had netjes gereserveerd, maar uiteraard was ik (zoals wel vaker) vergeten te checken naar de opties voor mij. Je weet wel, veganistische opties. Meestal zijn er wel wat vegetarische opties, maar is altijd alles met kaas. Wacht, kijk maar lekker mee, ik laat je zien wat we aten.

Voorgerecht
Martin koos voor een krabsalade. In een mooi glas met blauw ijs (?) eronder had hij een prachtig geserveerd gerecht voor zijn neus staan. Volgens hem was hij overheerlijk. We kregen er nog een bordje bij met wat broodjes met tomaat erin, tezamen met twee pakjes boter. Waar ik me trouwens nog over verbaasde, want er stond een becel bij en deze blijkt zowaar vegan te zijn. Nooit geweten hoor, dus ik ging het even googlen om het zeker te zijn. Er stond wel op dat het van plantaardige oliën was en lactosevrij, maar aangezien ik in de winkel een '100% plantaardige' versie had gezien, vond ik dit wat vreemd. Inderdaad, de ingrediënten zijn anders dan die ene, maar ook deze becel was gewoon plantaardig. De broodjes waren ook heerlijk.


Ik koos voor een bietencarpaccio. Een heel gek iets, wat in mijn beleving was carpaccio vies (zelfs toen ik nog vlees at vond ik het al niks) en van vlees, maar deze bieten variant was heerlijk. Hij werd geserveerd met walnoten, amandelen en hazelnoten, rucola sla en reepjes appel. Eigenlijk zat er nog een blauwe kaas op, maar die wilden ze voor mij wel achterwege laten. Ze waren ook erg blij dat hij zo ook heel lekker was. Ik vond hem heel fris van smaak en echt heel erg lekker.

Hoofdgerecht
Voor het hoofdgerecht ging Martin voor iets van een varken. Ik heb het even nagezocht, het was een varkenshaas met paddenstoelenduxelles, spek, een soort saucijsje en pepersaus. Daarbij kregen we appelmoes en frietjes bij zijn gerecht. Hij had niet eens alles op, zat er compleet vol van.

Ik had de keuze uit pasta en pasta. Net nu ik zo'n zin had in frietjes. Na een kort overlegd met de bediening was dit geen probleem en kon ik allerlei lekkere bijgerechten kiezen en kregen we er frietjes en aardappelpartjes bij. Gebakken champignons, gebakken uitjes en wortels met prei. Echt, heerlijk! Ze gaven toe dat het er toch ook wel erg lekker uit zag toen ik het uiteindelijk ging mengen op mijn bord. Zeker een aanrader, smaakte heerlijk. Alles was zelfs nog bewust gebakken in olijfolie zag ik, heel fijn!

Toetje!
Tijd voor het toetje. Ik ging voor een koffie extra. Met koffie dus. En een glaasje licor 43. Daarnaast kreeg ik nog een schatkistje met een macaron en een bonbon als decoratie. Een mooi klein nagerechtje wat voldoende was na zo'n lekkere berg eten.

Martin daarentegen ging, natuurlijk, weer voor een bananensplit. En zoals je ziet moest dat natuurlijk nog even op de foto vastgelegd worden en geappt worden naar het thuisfront. Die grijns zegt natuurlijk genoeg, meneer was compleet in zijn nopjes met zijn bananensplit. Even voor het idee: Martin kiest echt nooit een ander nagerecht. Hij was er in ieder geval heel happy mee.
 

Hier dus nog even de close-up foto die Martin er van geschoten had. Zijn bananensplit had als bodem iets van koekkruimels als extra. En die ging volledig op bij meneer. Die had uitgebreid genoten.

Weet je, eigenlijk was het wel weer even leuk om er eens samen op uit te gaan en even samen wat tijd te spenderen zonder Dani. En sowieso gaan we met Dani zoiets niet echt meer doen, die houdt dat niet zo lang vol en geeft niet zo veel om een boel eten ervan (ondanks dat ze hier een mega schattige kinderkaart hebben). Dus voor nu hadden we even een heerlijke avond samen. En stiekem smaakt dat wel naar meer, zo soms eens een avondje even samen genieten, samen op date zo gezegd.

Wanneer ging jij voor het laatst op date met je partner? En wat zijn echte aanraders om dan eens te doen?

You Might Also Like

0 reacties