DIY: Uitnodiging High Beer

juni 27, 2017

Afgelopen zondag waren de heren dan ook echt op High Beer geweest en dus leek het me tijd om de DIY ervan uit te leggen. De heren kregen de glazen met Vaderdag, waarop de uitleg stond van hun cadeau, inclusief de locatie en de tijd. Reden voor mij om in ieder geval de DIY te plaatsen nadat de heren op High Beer zijn geweest. Ze hebben genoten begreep ik en het was het meer dan waard daar. De prijs viel me mee en wat ze kregen was zo ontzettend meer dan verwacht, dat ze tot laat weg zijn gebleven.

High Beer voor de mannen

Om het niet alleen maar gewoon te zeggen of op een kaartje te schrijven, leek het me leuk de uitnodiging net een tikje meer bijzonder te maken. Ik bedacht achter de computer hoe de uitnodiging er ongeveer uit moest zien en beeldde me al in hoe dat op een bierglas eruit zou gaan zien. Dat het glas niet helemaal recht was, was ik gemakshalve vergeten. Het geeft wel een leuke twist aan de opdruk, maar gaf me ook bergen meer werk moet ik zeggen. 
Hoe maakte ik dit: 
Zelf heb ik thuis een Silhouette Cameo, een snijplotter waarmee ik dit soort stickers kan snijden. Wanneer je dat niet hebt, kun je alles op zich met een mesje uit snijden of kun je ervoor kiezen een papier te printen, in het glas te plakken en dit daarna met krijtstift over te schrijven op het glas. Of je vraagt iemand met een snijplotter het voor je uit te snijden.

Op de pc bedacht ik me hoe de sticker eruit moest gaan zien, ik zocht een lettertype uit en besloot dat het daarbij moest blijven. Ik schommelde in grootte en lijnde alles netjes uit. Om de uitnodiging wat te structureren zette ik lijnen tussendoor. De uitnodiging vertelde als volgt:

High Beer
voor de mannen
---
Locatie: 's-Hertogenbosch
Het Groote Genoegen
---
25.06.17
Gereserveerd: 13.00 uur
---
Inclusief vervoer

Ik sneed met de plotter de tekst uit, pelde het restmateriaal weg, legde er een laag op zodat de sticker met plaklaag vrij kwam om te stickeren, drukte de boel nog even goed vast en wilde toen echt gaan stickeren. En al snel kwam ik er, natuurlijk, achter dat het glas niet volledig recht was en ik niet in een keer de sticker zou kunnen plaatsen. De gehele stickers heb ik in zinnen los moeten maken en gaan uitlijnen op het glas, zodat er geen overlap plaats vond, alles erop zou passen en het nog mooi in evenwicht zou blijven. Zoals je ziet is de opdruk wat rond gaan lopen, wat het uiteindelijk wel een heel mooi effect gaf. De boel drukte ik naderhand nog even goed aan zodat de stickers goed vast zaten. 
Of de boel vaatwasser bestendig is durf ik niet te zeggen, Het materiaal wat ik gebruikte zit ook op mijn auto en zit werkelijk al heel lang goed hoor, maar dat is extra met de föhn bevestigd. Door de warmte plakt de lijmlaag nog beter en houd je een langer mooi blijvend resultaat. Desalniettemin ging het ook om de uitnodiging en niet zozeer om of het glas bruikbaar was natuurlijk, al zijn ze dat wel. Sowieso zonder stickers al en met de handwas met stickers ook.
De uitnodigingen zijn bijzonder goed ontvangen trouwens! En de High Beer naderhand dus ook, afgelopen zondag hebben ze hem gedaan en kwamen zeer tevreden weer thuis aan. Dat smaakt naar meer als ik hun mag geloven.

You Might Also Like

0 reacties