Bolle toet

juni 10, 2017

Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat ik besloot klaar te zijn met hoe ik eruit zag. Ik wilde niet meer dik zijn en vond dat ik er wat aan moest gaan doen. Eigenlijk dacht ik dat ik niet meer dan 5 kilo kwijt ging raken. Veel vertrouwen had ik er niet in dat dat zelfs ging lukken, maar 'wie niet waagt, wie niet wint', toch? Wel wilde ik zeker weten dat ik het vol kon houden niet zo'n zoveelste jojo'er wilde zijn. Geen crash dieet voor mij, geen operatie via de zorgverzekering, nee niks van dat. Ik wilde geen gekke fratsen aan mijn lijf, wilde niet het gevoel hebben dat anderen ervoor op moesten draaien. Ik wilde dit op eigen houtje doen, op eigen kosten en bovenal wilde ik dat het ging slagen. En dan niet voor even, maar voor altijd.

Op naar een nieuwe levensstijl

Tijd voor een ommezwaai in mijn levensstijl dus. Geen smoesjes meer van 'zoveel eet ik toch niet', 'het ligt echt niet aan wat ik eet', 'iedereen lukt het, maar mij niet' en weet ik veel wat voor meer smoesjes er wel niet zijn. Iedereen kent ze vast. De 'ik heb al zoveel geprobeerd, maar het lukt me echt niet'. Dat had ik ook. Ik wilde ook wel tijdelijk weer eens pogen wat minder te snoepen, te leven op crackers en meer water proberen te drinken. Maar als dat resultaat er dan niet was in een paar weken, dan was ik er al wel helemaal klaar mee. Waarom moeite doen als het toch niet lukte, was denk ik wel mijn lijfspreuk. Tijd om dat dus aan te pakken. Deze keer moest het slagen. En dat deed het!

Om je even het eind resultaat te laten zien. Het is een selfie, dus geen heel lijf hier te zien, maar je krijgt het idee. Dit is mijn huidige look zo ongeveer. De foto is van een maandje terug. Dani als vrolijke peuter op mijn arm, samen twinnen (want dat vindt hij zo leuk) en ik in mijn huidige formaat ernaast. Neem het even goed in je op, dan ga ik daarna namelijk door naar een foto van een jaar ervoor. Zit je goed? Ik schrok er namelijk zelf wel een beetje van. Want hoe gek het ook klinkt, ik zag toen niet eens dat het zo erg was. Ik vond het al flink, maar zoals ik het nu zie was het een enorme bolle toet.


Ja, zit je nog steeds goed? Kijk nog even terug naar hoe ik er nu dus uit zie en stel je dan voor hoe ik er met een berg extra kilo's uit zag, inclusief een peuter van een jaar jonger. Mijn kin en gezichtscontouren waren weg, al dacht ik toen dat dat wel meeviel. Ik had immers geen onderkin toch? O en ik had korter haar daar, poogde nog vlug mijn oren te laten krimpen (dikke faal, maar ze horen stiekem ook wel gewoon bij mij) en had een pruilende peuter op mijn buik liggen. Wel twinnend natuurlijk, want dat vond hij cool.
Nog altijd krijg ik een berg vragen met 'hoe doe je dat toch?'. Eerder schreef ik daar al een stuk over. Inmiddels is die levensstijl me zo gewoon geworden dat het me niet eens meer opvalt. Maar als ook jij met die vraag zit over hoe ik dat deed, verwacht geen wonderen, maar wel handige tips. Want afvallen doe je zo!

En deze foto maakte ik laatst nog als reminder voor mezelf. Deze broek paste ik een jaar terug nog goed. Hij zat zelfs een tikje strak, dus dan weet je het wel. Dit was de laatste broek die ik had van mijn vorige postuur, de rest heb ik allemaal in de bak van Max (of weet ik veel waar die nog meer van zijn) gedaan. Je weet wel, zo'n kledingcontainer waar je oude kleding in kan doen voor de kringloop en de derde wereld landen. In de hoop dat anderen er nog blij mee kunnen zijn natuurlijk! Ook deze broek is naar een nieuw thuis gegaan.
Volgens mij was het weer genoeg geweest over dit toffe avontuur, want ik ben helemaal happy met mijn nieuwe levensstijl. Wanneer je ook lekker en gezond wil eten kun je natuurlijk op de blog nog een boel recepten vinden om ideeën op te doen. Sterker nog, ik heb er zelfs één hele blogpost, een zogeheten Food Diary, aan geweid om te laten zien wat ik nou dagelijks eet. Gevarieerde dagen en veel lekkers is wellicht de beste omschrijving.

Trouwens, als je toch nog vragen hebt, stel ze dan gerust! Uiteraard vanuit mijn ervaring hierin.

You Might Also Like

0 reacties