5 Verkoelende Budgettips Voor Kids

juni 22, 2017

Het warme weer is weer duidelijk aanwezig in het land en dat vraagt dus om verkoeling. Een dagje naar het zwembad met een heel gezin kost je toch al snel veel. Parkeerkosten, entree kosten en als ze dan ook nog wat willen eten en drinken? Met dat warme weer wil je daar eigenlijk niet eens aan hoeven te denken.

Zet een zwembad neer
Groot of klein, het maakt eigenlijk niks uit. Wanneer je ook maar iets hebt om water in te doen, waar de kids in kunnen, dan is het al voldoende. Wij hebben een groot bad, maar dan moet hij er ook wel twee dagen achter elkaar van kunnen genieten. Ook is er een kleiner badje. En zoals je op de foto ziet hebben we ook nog een schelp. Dat is eigenlijk de deksel van de zandbad, maar werkt ook perfect als mini zwembadje. Minder water erin is natuurlijk goedkoper, maar een groter bad is lekkerder met meerdere mensen.


Thuis spelen met water (zonder zwembad)
Spelen met water is altijd leuk. Of dat nou thuis is of ergens anders, water blijft geweldig en verfrissend met dit weer. Thuis kun je natuurlijk heerlijk met water spelen. Met een water pistool, waterballonnen of denk gewoon lekker simpel aan een spons. Gooi elkaar lekker nat, dat is al heerlijk verfrissend. Of neem een koud bad of koude douche. Of verstop je in de vriezer (don't try this at home natuurlijk).

Van huis spelen met water (zonder zwembad)
Maar wanneer je niet thuis wil blijven, zijn er buiten de deur ook allerlei opties. Ga de bossen in waar er schaduw is, vaak zijn daar ook plekken met wat water om nog even te pootje baden. En zoek eens rond of er bij jou in de buurt een waterspeeltuin is. Zo zag ik dat wij in de buurt, bij Het Genieten bij de duinen, een brasserie hebben met een waterspeeltuin. Heerlijk vertoeven en het kost je geen entree voor zover ik heb kunnen vinden. Ook in Rosmalen zit gratis speeltuin waar ze ook met water kunnen dokkelen, 't Kwekkeltje. Zelf kun je lekker in de schaduw gaan zitten, terwijl de kids daar zich heerlijk kunnen uitleven met onder andere water. Wat wil je nog meer?

Sproeier in de tuin
Niks lekkerder dan spelen met water in de tuin! Heb je nou geen zwembad, dan is een sproeier ook al een ideale uitkomst. Wij hebben een octopus sproeier (ik vond die een paar jaar terug bij de kruidvat, geen idee of die nog te koop zijn) die je direct op de tuinslang aan kan sluiten. Hij is overigens niet zo spectaculair als ik eerst hoopte hoor, maar leuk is hij zeer zeker!. Overigens is spelen met een gewone zwenksproeier voor de tuin natuurlijk ook geweldig! Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik vroeger in mijn ondergoed onder de zwenksproeier rende als mijn ouders het gras en de tuin water gaven ermee. Veel te leuk met dat warme weer.

Samen ijsjes maken
Wanneer je liever binnen blijft voor de verkoeling is dit natuurlijk wel super leuk. Zoek op internet wat simpele ideeën of recepten op om ijsjes of bevroren hapjes te maken. Hier op de blog heb ik al eens de Frozen Banana Yoghurt Bites gedeeld. Maar er zijn nog veel meer koude tips. Zo kun je met vla ijsjes maken, of met water en fruit bijvoorbeeld. En het meest verfrissende ervan is natuurlijk dat je het daarna lekker op kan eten. Jum!

Wat zijn jouw ideale verkoelende tips?

You Might Also Like

0 reacties