Weekly #40

mei 29, 2017

Afgelopen week bracht ik Dani op de zondag al naar mijn zus, vanwege de plannen van de maandag. Deze week stond dan eigenlijk ook met name in het teken van de ziekenhuisopname van mijn moeder. Vanwege privacy wijdt ik er allemaal niet te veel op in hoor, maar om je een beeld te geven van hoe hectisch de afgelopen week eruit zag, is hier het weekoverzicht.

Maandag
Vandaag moest ik er al vroeg uit. Dani was gisteren al naar mijn zus gegaan en zou daar blijven slapen, zodat ik hem later weer op kon halen na het bezoek. We hadden een afspraak in het ziekenhuis voor de laatste paar dingen en konden hem daarna al ophalen. Lekker op tijd! Maar goed, het is een hele reis uiteindelijk, half Nederland rond crossen, maar we komen er vanzelf. Zoals je ziet heeft Dani zich nog prima vermaakt, hij mocht tussendoor even kort naar de speeltuin.
Aan het einde van de dag zijn we vanuit huis nog een korte wandeling gaan doen om ijsjes te scoren bij de Lidl. Ideaal met het warme weer wat eraan komt.


Dinsdag
Vandaag werd een warme dag en nadat ik m'n moeder ophaalde zijn we nog even door het centrum gaan wandelen. Ik had nog wat nodig voor Martin en moest nog een broek voor hem omgaan ruilen. In die winkel werd ik ook door mijn moeder verwend met een nieuwe jumpsuit en een vestje. Eenmaal weer thuis hebben we lekker geluncht en daarna heb ik de schelp vol laten lopen met water en is Dani lekker heel de middag gaan badderen, terwijl wij er lui bij zaten. Vol genieten van het lekkere weer! En natuurlijk nog even gezellig kletsen.

Woensdag
Deze ochtend is mijn moeder dan toch echt opgenomen in het ziekenhuis voor de operatie. Ik had afgesproken om bij haar thuis de hulp op te vangen en mee te helpen om de boel nog wat te poetsen en aan kant te ruimen, dan is dat maar gedaan. Eenmaal na de lunch bracht ik Dani naar mijn schoonouders en ging ik ook op weg naar het ziekenhuis. Uiteindelijk hoorden we pas met het avondeten hoe het ervoor stond en een paar uur later konden we haar dan eindelijk weer zien. Wat was dat een lange dag zo, maar met een goede afloop!

Donderdag
Vandaag haalde mijn vader me op om mee te gaan naar het ziekenhuis. Martin en Dani kwamen later om mij op te halen, want Dani erbij was nu echt nog geen doen. Vanuit daar reden we met zijn drieën door naar het Openluchtmuseum. Het was heerlijk weer, Hemelvaartsdag en dus was Martin vrij. Ideaal moment om er met zijn allen even van te genieten. Daar bekeken we de huisjes, reden we rond in de tram en aten we nog wat, terwijl Dani heerlijk aan het spelen was. De Oudhollandse Kermis hebben we niet gedaan. Dani vond het jammer, maar na een bak met entree te hebben betaald, gingen we niet nóg eens geld neerleggen voor een draaimolen. Dan maar binnenkort weer naar de Efteling hier, daar hoef je na entree niks meer bij te leggen voor een draaimolen. We werden er trouwens ook nog gebeld door de schoonouders. Of we zin hadden om te komen barbecue'en. Natuurlijk!

Vrijdag
Martin ging vandaag weer werken, maar mijn zus en zwager waren vrij. En dus had mijn zus het goede idee om de stad te gaan verkennen waar mijn moeder in het ziekenhuis lag. Mijn zwager zou wel eens op Dani gaan passen. Dus wederom een dag vol het land door crossen. Dani heeft genoten, ging lekker spelen bij een of ander museum (ik ben de naam kwijt, de foto's zagen er heel leuk uit!) en heeft daarna geholpen om voor ons het avondeten te maken. Jum!
Mijn zus en ik gingen dus nog langs mijn moeder, daarna even de stad in waar ze me trakteerde op een lunch. De lunch staat hieronder, een heerlijk brood met hummus, amandelen en een boel gegrilde groentes. Echt een aanrader! Jammer alleen van het eeuwige wachten op het eten... Daarna bekeken we nog wat winkels en namen we de bus terug naar het ziekenhuis om nog wat bij te kletsen. En ook niet te laat gingen we weer terug, Dani had met mijn zwager gezorgd voor een heerlijke fruit/groente salade met pasta bovenop. En eenmaal thuis was het voor de kleine man dan ook alweer bedtijd. Maar hij was er wel helemaal vol van dat hij er geweest was en vond het een hele leuke dag.

Zaterdag
Deze ochtend ging ik vlug in mijn uppie richting de supermarkt, want door alle drukte was het er niet van gekomen om boodschappen te doen. In je eentje is dat ook zo gedaan natuurlijk, zonder peuter aan je been of in het karretje (met zo'n bliep-ding in zijn hand...). Daarna gingen we weer naar het ziekenhuis, waar Dani dan toch ook bij zijn oma langs mocht. Helemaal in zijn nopjes was hij, al vond hij het dan ook wel erg spannend. Hij wilde ook wel iets geven, maar wilde niks maken. Dus kochten we in het winkeltje een vrolijke helium ballon, waar hij zelf nog heerlijk mee heeft gespeeld in de gang. Na het bezoek gingen we nog langs een tuincentrum daar in de buurt, waar hij ook nog even kon spelen. Maar niet te lang, want het was die dag maar liefst 36 graden! Pfff... Zweten wanneer je knippert zeg maar. Eenmaal thuis verruilde ik mijn kloffie voor een jogging korte broek en een topje en dook de tuin in. Ik had met de boodschappen spullen gehaald om te barbecue'en, zoals vegan burgers. Daarna nog vlug de was opruimen en strijken bij mijn ouders. En de radio fixen. Of nou ja, fixen? De stekkers van de boxen er juist in steken. Die oude man snapte er blijkbaar weer niks van.

Zondag
In de ochtend al besloten toch weer even langs het ziekenhuis te willen. Uiteindelijk waren we er dus weer allemaal en kreeg ik van mijn zus nog deze kaart om me succes te wensen met mijn nieuwe baan. Morgen is het zo ver trouwens, dan ga ik echt beginnen! Na dit bezoek gingen we terug richting huis, met een tussenstop bij een bouwmarkt om wat laatste schroeven, bouten en moeren te halen om een speelhuisje voor Dani in elkaar te zetten wat we hadden gekregen. En nog een korte pitstop bij de supermarkt voor nog meer ijsjes, want ons ijsjes monster, die lust ze wel! Om het af te maken gingen we nog voor een wandeling door het dorp na het avondeten en stopten we voor een, jawel, ijsje. Althans, voor de heren dan.

Dit was onze week alweer! Hoe zag jullie week er eigenlijk uit? Ik heb vast heel veel gemist van iedereen.

You Might Also Like

0 reacties