Weekly #39

mei 22, 2017

Er start alweer een nieuwe week en dus is het weer tijd om terug te blikken op de vorige. Een week van allerlei uitjes, wat nieuwe aankopen en vooral ook heerlijk weer.

Maandag
Vandaag vertrok ik met Dani weer naar mijn moeder. Een ochtendje mee helpen om zo in de middag met zijn allen tijd te hebben om lekker de deur uit te kunnen en te genieten van het weer. We belandden bij de woonboulevard in Waalwijk en wandelden er lekker rond en veranderden in gedachte de hele woning. Blijft leuk, snuffelen tussen de woonspullen. Er zijn altijd bergen toffe ideeën op te doen. O, o... wat zou ik toch allemaal wel niet doen. Hieronder trouwens een idee hoe dat gaat hè. Waar mijn moeder hier bedacht wat ze met deze stoelen ging doen, terwijl Dani vlak voor haar voeten op de grond ligt. Echt zo'n peuter ding, overal maar gaan liggen.


Dinsdag
Het weer was super! 30 graden werd het maar liefst en we gingen er dan ook lekker op uit. In de ochtend maakte ik met Dani kennis op zijn nieuwe kinderdagverblijf, maakte ik het graf van mijn oma schoon, terwijl Dani lekker rondliep daar, genietend van de zon. In de middag ging ik op zoek naar nieuwe sandalen voor Dani. Het was heerlijk weer en ik bedacht me dat hij gewoon geen open schoenen had dit seizoen. We vonden een paar naar wens, die goed zaten en meneer ook aanstonden. Hij wilde, net als vorig jaar, weer schoenen met een leger-printje. Prima jongen!

Woensdag
Kan het nog warmer? 32 graden werd het. Achteraf bleek dit de 'warmste 17 mei ooit'. Althans, dat las ik op het nieuws. Tijd voor een zomerse outfit. Ik bleek na wat passen toch nog wat zomerbroeken weg te moeten doen, die echt zo mega groot waren dat ze niet meer voor baggy door konden. Maar een dunnere is goed genoeg, want ik heb ook nog een rokje, een jurkje, wat korte broeken en natuurlijk gewoon nog een paar jeans. Maar wel kwam ik er achter dat ik toch wel erg weinig tops heb om de zomer door te kunnen. Alleen maar een basic, die ik vaak draag onder een vestje, maar meer ook niet. Tijd om er toch nog een bij te halen was het dus. En dus ook tijd om de zonnebril op te zetten. Grapje eigenlijk, want dit is niet de mijne. Ma vond hem en nam hem mee. Ik was meer in de veronderstelling dat het die van mijn zus was die Dani in de buggy moet hebben gevonden, maar achteraf bleek dat niet zo te zijn. Hij gaat wel naar haar toe, want die van haar bleek kapot. Wat een toeval, niet waar?
Mesmerizing selfie in de bril

Donderdag

Vandaag was het weer tijd voor de boodschappen en weer verbaasde ik me over de hoeveelheid onnodige verpakkingsmaterialen. Niet alleen van die ene paprika die ik liet zien deze dag op de blog hoor (lees het hier), maar meer van dat soort gekke dingen. Waarom zou je iets in een plastic zak doen en dan nog eens in een doos? Laat dan een van de twee verpakkingen (de meest overbodige) achterwege. Maar goed, genoeg over gezeurd.
Na de boodschappen wandelden we vanuit ons huis even naar het centrum en op de terugweg verraste mijn moeder me met het feit dat ik nog een plantje mocht uitzoeken vanwege mijn nieuwe baan. Een flinke bak met madeliefjes is het geworden, die nu in een bak in de voortuin staan. En nog een kleine Sansevieria (cylindrica) in een wit potje, dat zijn plekje kreeg naast de tv.

Vrijdag
Gisteravond bracht ik Dani al naar mijn schoonouders, omdat ik vandaag met mijn moeder op weg ging naar het ziekenhuis voor wat afspraken. En zoals je ziet, ook veel wachten, wachten, wachten. Als een stel geiten hebben we aardig wat af gegiebeld om de tijd te doden. Later nog heerlijk geluncht daar.
Aan het einde van die dag haalde ik Dani dan ook weer op bij mijn schoonouders, die we meteen uitnodigden om die avond bij ons te komen kaarten. Altijd gezellig om zo het weekend mee in te luiden.

Zaterdag
In de ochtend was het wat aanrommelen in huis en stoeien met Dani. De was klaarzetten, een shirtje bedrukken voor een vriendin en Martin die in de tuin ging klussen. Daarna gingen we voor een middagje de deur uit. Martin wilde eerst nog bij de Ikea kijken (hij miste hem vast!), waar we nog wat lampjes meenamen voor buiten. De grote paal daar was net zo'n ufo, zoveel licht dat er af kwam, dus daar mochten wel wat minder sterke lampjes in. Eenmaal verder kwamen we er achter dat het overal bizar druk was. Geen idee of er iets bijzonders was verder, maar overal op de weg was het druk, bij tig zaken waar we langs reden stond het parkeerterrein tjokvol en dus reden we maar verder naar Dani's grote favoriete plek Pukkemuk, nadat we nog even een tussenstop maakten in Tilburg.

Zondag
Dit jaar wilden ik en mijn zus niet zo lang wachten met het geven van het Moederdagcadeau. Of nou ja, ze krijgt het altijd wel met Moederdag hoor, maar de uitwerking is vaak wat later. Dit jaar gingen we dat beter doen en dus planden we meteen een datum om het uit te werken. Een week na Moederdag gingen we dus met zijn drieën weg voor een gezellige High Tea in het stadskasteel Oudaen. De heren, Martin en Dani althans, gingen erop uit voor een middagje Spoorwegmuseum. De dag sloten we af met een heerlijke lange wandeling door het dorp.

Dit was mijn week. Hoe zag jullie week eruit?

You Might Also Like

0 reacties