Wassen met Seepje

mei 31, 2017

Een tijdje terug kreeg ik een enthousiaste mail in mijn inbox. Of ik een set wilde ontvangen van Seepje, met daarin wasmiddel en een allesreiniger. Gelukkig vertelde ze daarbij een boel meer over dit vooral natuurlijke product, waardoor ik wel enthousiast raakte. Je wist het vast niet namelijk, maar ook ik ben niet zo'n fan van poetsen. Maar ook bij ons moet er gepoetst en gewassen worden, zeker met een kleine man in huis. Of beter gezegd: een echte smeerpeuter. En dus zijn het ook vaak zijn wasjes die aanstaan, zoals hieronder. En natuurlijk is dit een enorm bonte was, zwart, met zwart en zwart, wat grijs, wit en nog meer zwart.

Even terug naar Seepje. Seepje is wasmiddel en allesreiniger gemaakt van de schillen van Sapindus mukorossi vrucht, ook wel de grote zeepnoot genoemd. Deze groeit aan de zeepnotenboom rondom het Himalaya gebied. Het gedroogde vruchtvlees in de schillen werkt perfect als wasmiddel als het met water in aanraking komt. De schillen zijn daarna gewoon bij het groen weg te doen of zelfs (nog beter!) als compost te gebruiken in je tuin. En nog een fijn iets, het water wat je afvoert na de wasbeurt is minder belastend voor het milieu.

Wassen met zeepnoten

Seepje zelf maakte er ook een vloeibare variant van, waarbij 80% bestaat uit het extract van het gedroogde vruchtvlees met de schillen. Om deze ook nog eens duurzaam te verpakken kozen voor het recyclen van oude Engelse melkflessen. Ik ontving een flinke doos met daarin deze twee flessen en dit vrolijke kaartje.
En toen de test
Oké, eerlijk is eerlijk. Toen dit pakket binnen kwam moest ik even achter mijn oren krabben. Er kwam echt een enorme geur vanaf. Voor iemand die al jaren nagenoeg geurloos wast, was dit wel even wennen. Ergens had ik me dit minder geurend voorgesteld. Dus met alle hectiek van de laatste weken en de geur die toch wel heel erg overweldigend van de verpakking af kwam, duurde het even voor ik het aandurfde om de was ermee te doen. Maar wat een geluk! Nadat de was uit de machine kwam viel de geur mega mee. Geen enorm geurende (en voor mijn gevoel dan stinkende) was, al had voor mij die geur dan ook echt niet gehoeven hoor.

En nu? 
Als ik weer zou wassen met Seepje zou ik overigens zelf gaan voor de echte schillen. Ik zag ze in hun webshop al voorbij komen. Deze schillen doe je met een paar in een waszakje en gooi je mee in de trommel. Zo zijn ze wel echt geurloos, kun je ze een paar keer gebruiken en gooi je de schillen daarna gewoon in de tuin of op de composthoop. Want over het idee, duurzaam wassen, ben ik mega enthousiast. En ondanks dat de geur uiteindelijk wel meeviel, is nog duurzamer en geurlozer wat mij betreft nog fijner. Al kan ik me heel goed voorstellen dat het voor de meesten fijner zal werken om gewoon vloeibaar wasmiddel te gebruiken.

Deze blogpost is geschreven aan de hand van een gesponsord product. Mijn mening hierin is zeer zeker niet gesponsord.

You Might Also Like

0 reacties