Vegan Burger Day

mei 28, 2017

Vandaag is het Vegan Burger Day. Een dag om iedereen te laten zien dat vegan burgers eigenlijk veel lekkerder zijn dan gewone burgers. Naast dat ze natuurlijk veel lekkerder zijn, zijn ze ook beter voor het milieu en het dierenwelzijn. Dat voelt goed! Vandaag help ik je nog een handje op weg voor lekkere vegan burger tips om zelf te maken én te kopen. Want uh, in de winkels hebben ze ook een berg lekkere varianten.

Cashewnoten-burger
Dit is wel echt mijn meest favoriete vegan burger! Hij vergt wel wat werk (ten op zichten van sommige andere opties), maar damn wat is hij lekker. Het recept vond ik bij een vriendin op de blog en veranderde ik wat, zodat er deze burger uit kwam. Gewoonweg, omdat ik mega veel zin had in cashewnoten. De kikkererwten bevatten een boel eiwitten, ideaal voor in een plantaardig dieet.
Hier vind je het recept: Vegan Cashewnoten Burger


De makkelijke burger
Ja! Ook ik ben mega fan van kant en klare burgers. Gewoon omdat het het koken een stuk versnelt en ze ook echt wel lekker zijn. Ik koos hierop voor de groene bonen burger van Vivera, zo'n vega(n) merk wat hier in de supermarkt ligt. Het voordeel aan burgers van Vivera vind ik dat je aan het wikkel al kunt zien of ze vegan zijn (dan is het wikkel blauw namelijk). Niks geen geneuzel op de labels voor die eeuwige onnodige melk-toevoegingen overal in.
Hoe dit makkelijke broodje nu zo op jouw bord komt lees je hier: De makkelijke burger

Pasta tuinkers burger
Wanneer je wil koken met dingen uit de moestuin, dan kan het zomaar voorkomen dat er opeens tuinkers in je burger terecht komt. Ik vond online een idee om een burger te maken met pasta er in (ja, macaroni pasta dingen, echt waar). En het resultaat was echt wel lekker. Eens weer heel wat anders op je broodje, zo'n burger die je helemaal zelf maakt.
Het recept vind je hier: Pasta tuinkers burger

Zoete aardappel-pompoenburger
Mijn meest favoriete burger van Vivera, de zoete aardappel-pompoenburger. Ik gooi hem gemakshalve gerust in het frietvet, maar even bakken in de pan of in de oven/airfryer kan ook gewoon. Afmaken met verse rucola sla uit de tuin en mayolijn (de vegan mayonaise). Wil je nou helemaal over de top je burger helemaal volproppen, dan doe je er nog eens lekkere uienringen op, gebakken champignons en knoflook, plakjes tomaat, eventueel een plak wilmersburgerkaas. Gewoon, lekker afmaken en helemaal vullen dat broodje met waar je maar zin in hebt. Mits het geen dieren of dierlijke producten bevat.
Dit item vond je trouwens op de blog: 7x lekker op een broodje. Daar vind je nog meer vegan tips om je broodje heerlijk mee te vullen.

Handige tips
Supermarkt
Er zijn een boel merken in de winkels te vinden met vegetarische burgers. Helaas zijn er een boel niet vegan en bevatten allemaal een boel melk en ei. Zelf eet ik nogal makkelijk Vivera, want dat is het enige merk wat vegan heeft in de winkel waar ik mijn boodschappen doe. Uiteraard zal er in de winkel waar jij je boodschappen doet ook een merk zijn waar vegan items bij zitten. Laat je alleen niet verrassen en lees bij twijfel altijd even de verpakking na. Denk je na 90% van de ingrediënten wel dat het vegan is, staat er ergens helemaal op het eind op eens 'melk' op. Waarom is iedereen een raadsel, maar het zit er dan weer in.

Uit eten
Uit eten én een vegan burger eten. Zo, daar zeg je wat, zou je denken. Ik google meestal van te voren wel of er iets is waar ik wat kan eten hoor, maar een burger is daar meestal niet bij, In Nederland heb je op 4 plaatsen de zaak Ellis Gourmet Burger, waar je meerdere vegan opties hebt (hoera!). Ik at er voor het eerst in België, in Mechelen. Enne, ze zijn heerlijk. Verder hebben ze sinds kort een echt vegan keurmerk, maar de veggie burgers van de Mac Donalds zijn dus écht vegan. Verder zag ik bij Merel op de blog nog een paar tips, maar ook daar niet heel veel keuze.

Link love:
Happy Vegan Burger Day! Welke vegan burger zet jij vandaag op tafel? 

You Might Also Like

0 reacties