Van deze 5 series hoop ik op een vervolg

mei 03, 2017

Wanneer je mijn blog wat volgt, weet je inmiddels dat ik niet zo vaak tv kijk. Toch kijk ik met vlagen wel eens wat series die we dan 'netflixen'. Niet dat het er zo heel veel zijn hoor, maar sommige zijn gewoon wél leuk om te kijken. Maar helaas pindakaas voor mij, een boel stoppen er mee of zijn tijdelijk gestopt tot een nieuw seizoen. En de meesten starten dan pas weer na de zomervakantie, als ze al verder gaan. Wanneer ik het voor het zeggen had, kwam er zeer vlug een vervolg op de volgende 5 series:

Fringe
Een serie waarbij een FBI agente (Olivia) samen met een professor (Walter) en zijn zoon (Peter) aan de slag gaan met een aantal vreemde zaken die bij elkaar lijken te horen. Later komen ze er achter dat Peter uit een alternatief universum komt, waarbij er twee tijdlijnen van hun leven lopen. Wanneer je in het ene leven keuze 1 maakt, gaat het andere leven voor keuze 2. Beide werelden komen alleen met elkaar in aanraking wanneer ze terug gaan naar de andere kant, waar Peter vandaan komt. Walter heeft een machine gemaakt waarbij hij naar het andere universum kan.


Haven
Deze serie is gebaseerd op het boek The Colorado Kid van Stephen King. Hierin zie je FBI-agente Audrey Parker samen met de lokale sheriff Nathan en de kroegbaas Duke problemen oplossen. Deze problemen heten in het stadje Haven 'troubles' en zouden bovennatuurlijke krachten moeten voorstellen waarbij de eigenaar ervan steeds er niet goed mee om kan gaan. Wanneer de seizoenen vorderen zie je dat Audrey iedere zoveel jaar terug komt om deze problemen te verhelpen, waarna zij verdwijnt in een grote schuur en de problemen weer voor 27 jaar verdwenen zijn.

Bates Motel
Deze serie zou vooraf moeten gaan aan de gebeurtenissen van de film Psycho, alleen is de setting dan volledig naar de moderne tijd verplaatst. Je volgt het leven van Norma Bates en haar zoon Norman. Ze koopt in een opwelling een motel en laat pas later haar andere zoon, Dylan, weten dat ze daar zijn gaan wonen. Samen met Norman wil ze haar leven op orde krijgen. Gaandeweg de 5 seizoenen kom je er achter dat Norman zware psychische problemen ondervind en daarin zijn moeder als tweede persoon in zijn hoofd heeft om zo met problemen om te gaan. Deze problemen worden echter steeds groter en nadat hij zijn moeder vermoord en haar lichaam opzet en verbergt in de kelder wordt het voor de rest ook steeds duidelijker hoe ernstig de problemen van Norman zijn.

Wayward Pines
In deze serie zie je een agent die op zoek gaat naar twee verdwenen collega's. Hij wordt ontvoerd en wordt 'even later' wakker in een bijzonder dorp. Wanneer hij de boel grondig onderzoekt komt hij er achter dat hij vroeger is ontvoerd door David Pilcher, een geleerde en psychiater. David zag ik 1996 al dat het DNA van de mensen veranderde en voorspelde dat alles wat we wisten verloren zou gaan. Hij koos daarbij een aantal mensen waarvan hij dacht ze nodig te kunnen hebben om duizenden jaren later het menselijk ras opnieuw te laten groeien in een nieuw gebouwd dorp. Hij vroor alle mensen in en liet ze steeds deel voor deel hun leven herstarten in Wayward Pines. De agent die eerder ontvoerd was, kwam in 4028 in het dorp Wayward Pines terecht.

The Tomorrow People
Door een menselijke evolutie is er een groep jonge mensen met bijzondere krachten. Het enige wat ze niet kunnen is iemand vermoorden. Zo zijn er wel jongeren die kunnen teleporteren en gedachtes van elkaar kunnen lezen. Ze worden in deze serie achtervolgd door een bedrijf, Ultra, wat van de 'Tomorrow People' (de bijnaam voor hun evolutionaire ras) af wil. De Tomorrow People zoeken elkaar op, verbergen zich in een onbekend stuk onder de grond en helpen elkaar overleven het verslaan van Ultra.

Er zullen er vast nog wel een aantal gestopt zijn die ik keek, zoals Bones en Merlin, maar ook een boelr die ik zo gauw niet meer voor de geest kan halen. Gelukkig voor mij zijn er nog een paar die ik kijk die nog wél door gaan. Zo volg ik nog American Horror Story en belooft er dit jaar weer een nieuw seizoen te komen. Sterker nog, als ik IMDB check worden er nog seizoenen in zowel 2018 als 2019 verwacht. Maar ook Stranger Things krijgt een vervolg (hoera!) en ook Legion lijkt een vervolg te krijgen. Hoe, wat en wanneer is nog de vraag, maar ik verheug me er alvast op.

Heb je nog meer tips aan leuke series?

You Might Also Like

0 reacties