Spinazie Pesto Noedels

mei 07, 2017

Afgelopen week hadden we weer verse groenten uit de tuin. Een heel bak met vers geplukte spinazie mocht ik gaan verwerken in een gerecht. En voor wie het gemist heeft: ik ben enorm fan van eenpansgerechten. Verse spinazie is heerlijk als hij gewokt is en dus ging mijn keuze uit naar een recept voor in de wok. Neem daarbij een handig 4-pack wok noedels, wat fijne producten uit de folder en veel dingen die je eigenlijk gewoon in de kast moet hebben en et voila! Een lekker recept wat je in een mum van tijd op tafel kan zetten. Of op schoot op de bank.

Spinazie Pesto Noodles
Dit gerecht is goed voor 4 personen

Wat heb je nodig:
  • 300 gram verse spinazie
  • 400 gram champignons
  • 2 porties wok noedels
  • 5 theelepels vegan pesto
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 2 eet lepels gebakken uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • handje fijngehakte walnoten
  • zeezout
  • peper
Zo maak je het:
Verwarm wat olie voor in de wokpan. Was ondertussen de spinazie. Doe deze daarna in de warme pan en sluit hem af met een deksel. Hak daarna de knoflook in stukjes en voeg deze toe. Daarna snij je de zongedroogde tomaatjes in stukken en legt deze apart. De champignons snij je ook in dikke plakken.
Wanneer je spinazie goed gekrompen is voeg je de champignons en tomaatjes toe. Roer dit goed door, voeg de gebakken uitjes toe en schep dit nog eens om. Wanneer de champignons goed gebakken zijn voeg je de noodles toe en een scheut water. Sluit de deksel en laat een paar minuten staan.
Ondertussen hak je de walnoten in stukjes. Wanneer de noodles goed zijn kun je ze door je gerecht heen roeren. Je voegt dan de pesto en de walnoten toe, evenals een snufje zeezout en een snufje peper. Je roert alles goed door en laat het nog een paar minuten staan.
Ik serveerde de noodles in een mooie kom. Zo kon ik toch nog even lekker knus op de bank kruipen met een bak heerlijk eten, terwijl Dani nog in bed lag (een middagdutje is hier iets heel bijzonders, dus dat was genieten!). Die kon er later van genieten, net als Martin die sinds zijn nieuwe baan altijd later eet dan wij. 

You Might Also Like

0 reacties