Shop Saturday #35

mei 06, 2017

Iedere zaterdag vertel ik over een (web)shop of merk waarvan ik vind dat je die moet kennen. Of het nu om (kinder)kleding gaat, woonaccessoires, leuke hebbedingetjes of nog wat anders, zolang ik het leuk vind kom je het tegen in deze rubriek. Vaak gaat het om kleine ondernemers, winkels met een specifiek doel of een merk met een prachtige stijl. En zo ook deze week kwam ik uit bij een winkel. Eentje met een prachtig concept en die daarbij ook nog een eigen lijn erbij hebben lopen. Deze week laat ik je mijn favorieten zien van de:

Geitenwollenwinkel

De tweelingzusjes Abigail en Lavinia verkopen alleen producten en merken die duurzaam, groen, eerlijk en ook vegan zijn. Dat betekent dat al hun materialen op biologische en duurzame manier vervaardigd zijn, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën, maar ook van gerecyclede materialen, voor eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden. Zonder kinderhandjes dus! Maar ook kiezen ze voor kleding, schoenen en tassen die niet van dierlijke producten zijn gemaakt. Er zijn genoeg alternatieven waar geen dieren voor gedood hoeven te worden. En dan nu op naar mijn favoriete items uit hun shop!

Deze mooie short van het merk People Tree is niet meer in mijn maat op voorraad zag ik, maar is zeker een geweldige short. Voor ik naar de maat keek zag ik mezelf al deze zomer gaan in het heerlijke weer, fijne top er op, slippers eronder en lekker gaan. Wanneer ik de foto van dichtbij bekijk, zie ik ook meteen dat het een tricot-achtige broek moet zijn. Iets wat niet omschreven staat (buiten dat het 100% eco-katoen is, wat verder niet uitsluit of het een rekbare of niet rekbare stof is natuurlijk), maar wat de afwerking van de broek wel verraad. En dat lijkt me nou juist extra fijn dragen met warm weer. Want het beweegt altijd met je mee. En dat streepje zou ik tegenwoordig ook wel gewoon aan durven!
People Tree Maia Shorts

Wederom iets wat niet in mijn maat komt, maar mensen.. het zijn sneakers! En als ik ergens van warm loop, dan is het wel van een set mooie sneakers. Basic schoenen kun je altijd gebruiken. Of beter gezegd: ik heb liever een paar goede basic schoenen dan een boel schoentjes die niet lekker zitten en eigenlijk nergens bij passen. Nou is mijn volledige garderobe basic (niet dat ik zoveel heb, zoals ik eerder al vertelde in dit stukje: Capsule Wardrobe) en wanneer mijn fijne wandelschoenen versleten zijn, zijn dit schoenen die ik zou overwegen.
Matt & Nat Sneakers

Kussens en plaids. Als ik ergens warm voor loop voor in huis dan is het dat wel. Ooit waren er tijden dat ik wel 20 plaids bezat. Die tijd is niet meer hoor, maar er liggen er nog wel een paar. Van hele een warme dikke, tot wat minder warme, eentje voor Siep, eentje voor de kerst en nog eentje voor Dani voor in de auto/buggy. Die heb ik sinds een paar jaar terug (toen met die enorme hoosbui waarbij ons halve dorp onder water stond) altijd bij. Deze mooie plaid van By Molle is gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Op de website vertellen de dames trouwens dat je hem kan dragen als sjaal of omslagdoek, maar ik zou er lekker onder wegkruipen op de bank met een warme kop Oatly cacao.
By Molle Plaid Beige

Weet je nog dat ik zei dat mijn handtas kapot gaat en ik langzaam een zoektocht ben gestart naar een mooi nieuw exemplaar? Mijn oog viel ook nog op deze. Een simpel design, maar wel met een bijzondere twist, kijk maar eens hoe de rits is ingezet in deze tas. Hij heeft kort handvatten, maar kan ook met een lang hengsel gedragen worden (voor mij een meerwaarde!). Er staat bij dat hij gemaakt is van 100% veganleer en hoewel ik daar nog wel wat vragen bij heb (Want wat dan? Is het biologisch afbreekbaar of gewoon PVC?) is dit toch wel positief te noemen. Ook las ik ergens dat de voering van deze tassen gemaakt worden van gerecyclede plastic flessen.
Matt & Nat Handtas

Als rasechte koukleum zijn truien niet meer weg te denken uit mijn kast. Sinds ik af ben gevallen draag ik steeds liever een lekkere trui in plaats van een vest over een top (omdat het uit kan, want warm. Maar ook laagjes om te camoufleren). Ook deze worden van eco-katoen gemaakt en vallen een beetje baggy. Echt zo'n trui waar je in wil wonen, lekker mee op de bank wil kruipen of jezelf warm mee in pakt om een fijne wandeling mee te maken. Met een pure gok dat het 'gewoon' plotterfolie is waarvan de opdruk is gemaakt (wat normaal 100% polyrethaan is en ook vaak ingezet wordt als kunstleer, maar die je ook in harde vorm kent en dan wel als pur) en daarom dus niet gestreken mag worden op de opdruk. Tipje van mij: wanneer de opdruk gekreukt is, op de koudste stand strijken met een theedoek erop of aan de binnenkant van de trui. Zo blijft de lijmlaag prima zitten en heb je geen kans dat je opdruk gaat smelten.
Real Fake Sweater

Deze eco-katoenen sjaals worden geverfd met soja inkt. Dit wordt met de hand gedaan in een atelier in Amsterdam. Kan het nog mooier? Handmade en duurzaam, maar vooral ook goed voor het milieu. Ik ben er nu al weg van. En nog beter: hij heeft een gemarmerde print. En als koukleum die van marmerprints houdt is dit natuurlijk het beste van beide. Een tijdloos object in monochrome tinten dat bij iedere jas mooi staat.
Dutch Sample Room Sjaal

Lippenbalsem is in de hele warme zomerdagen natuurlijk niet weg te denken. Deze lippenbalsem met een beetje vanille smaak heeft ook nog eens een factor 15. Ideaal om met de warme zon de tere huid van je lippen te beschermen. Ze zijn gemaakt van pure en biologische ingrediënten en ook nog eens zonder dierlijke producten.
Hurraw Lippenbalsem

En last but not least een mooie jeans! Als het aan mij ligt woon ik in jeans met sneakers hoor, dus dit zal vast geen verrassende keuze zijn. Een vrouwelijk model zwarte jeans (want welke kleur anders?) die ook nog eens hoog in de taille is. En geloof me, ik ben vast niet de enige vrouw die daar heel vrolijk van wordt. We blijven geen 16 met een figuur om door een ringetje te halen natuurlijk... niet dat ik dat toen had hoor. Wanneer er bij mij een jeans verslijt, dan weet ik wel dat ik vast een dagje zou willen shoppen in Amsterdam om bij de Geitenwollenwinkel deze jeans te gaan passen. Je kan hem ook gewoon online shoppen natuurlijk, maar ik heb geen idee meer welke spijkermaat ik heb. Plus ben ik stiekem niet zo'n enorme online shopper, twijfel ik vaak enorm over de maat en pasvorm en stap dus sneller naar de winkel. En ach, het zou een perfect excuus zijn om een dagje te gaan shoppen!
Mud Jeans

Kende jij de Geitenwollenwinkel al?

You Might Also Like

0 reacties