Pittige Salsa Tortilla's

mei 16, 2017

Afgelopen week kreeg ik tijdens de boodschappen opeens het idee dat ik wel heel graag een gerecht wilde maken met tortilla chips. Ik had het ooit eerder eens op als een soort tapas, maar een heel gerecht leek me toch wel gruwelijk lekker. Bijna alles bleek in de aanbieding, op de chips en de salsadip na. Een goedkope maaltijd die mega veel voldoening gaf tijdens het opmaken en ook nog eens gruwelijk lekker was. Een bord pure verwennerij als je het mij vraagt.

Pittige Salsa Tortilla's
Dit gerecht is goed voor twee personen.

Wat heb je nodig?
 • Een zak tortilla chips
 • Een potje salsa dip
 • Een blikje maïs (ik ging voor de maïs salsa van Bonduelle)
 • Een handje rucola sla
 • Een pakje vegan kruimgehakt (ik ging voor die van Vivera)
 • Geraspte wilmersburgerkaas
 • 3 theelepels gedroogde bieslook
 • Snufje peper (of een gemengde pot pepers)
 • 2 theelepels sambal oelek
Hoe maak je dit?
Verwarm wat olie in een hapjespan. Voeg daarna de vegan kruimgehakt toe en laat dit lekker warm worden. Laat het blikje maïs uitlekken en doe de maïs daarna in de pan en bak deze mee. Wanneer alles goed warm is voeg je de salsa dip toe. Ik koos voor een milde, maar had achteraf denk ik toch liever de pittige gehad. Hierin zitten al dingen als ui, knoflook en paprika, dus die heb ik voor de verandering niet ook nog zelf toegevoegd. Om hem meer op smaak te brengen voegde ik bieslook toe, sambal oelek en wat peper in zo'n gemengde pot, totdat hij pittiger was en meer naar mijn smaak. 
Om het bord op te maken waarmee je lekker samen kunt eten, zoals wij deden, leg je eerst een bedje van rucola sla op je bord. Dit is lekker fris bij het pittige van de saus. Daarna legde ik bijna de hele zak chips op de sla om daar overheen de saus te doen. De wilmersburgerkaasrasp deed ik er nog overheen en zette er vervolgens voor een paar minuten een magnetrondeksel overheen. Door het vocht werd de kaas wat zachter en smolt een beetje over de boel heen. Hmmm! 

Wij aten trouwens het meeste door met de chips te scheppen, maar je zult merken dat deze wat zacht is waar de saus al even op heeft gelegen. Vandaar de vorken erbij. Hier werd hij heel goed ontvangen en zal vast nog wel eens vaker op tafel komen. 
Nog een laatste foto om het af te leren hoor. Wanneer zet jij dit gerecht op tafel? 

You Might Also Like

1 reacties

 1. Ook lekker met zwarte bonen en kikkererwten i.p.v. de mais! Ik doe er dan altijd nog een halve avocado met peper en zout p.p. bij.

  BeantwoordenVerwijderen