Hotspot: The Tea Lab

mei 02, 2017

Een tijdje geleden alweer ging ik erop uit samen met Layla (Cleancheater) voor een gezellige high tea. Eerlijk gezegd weet ik de gelegenheid niet helemaal meer, maar meestal gaan we wel voor een bepaalde gelegenheid samen de deur uit. Deze keer werd het een vegan high tea in Rotterdam bij The Tea Lab. Om eerlijk te zijn was het alweer jaren geleden dat ik voor het laatst in Rotterdam was en buiten deze locatie om zag ik ook nog niet zoveel reden om terug te gaan. Maar omdat ik zo enthousiast was over deze high tea wilde ik je er toch meer over vertellen.


Een dienblad vol liefde

Je ziet een enorm dienblad op de foto met daarop echt van alles en nog wat. We kregen uiteindelijk ook niet alles op, maar kregen nadien gewoon een doggybag om in mee te nemen wat we niet op kregen, waar mogelijk. Want weggooien is natuurlijk mega zonde.
We begonnen, met tip van de bediening, met een pompoensoep. Dit was het enige warme, naast de thee dan. Logisch dus om mee te beginnen. Zoals je ziet (bij Layla voor haar neus) is het gelukkig geen grote portie.

Wat zie je nog meer? 
Op de foto zie je nog een aantal sneden brood. Als beleg hadden we de keuze uit hummus, jam en mango chutney. Verder zie je een bakje met een mini salade staan, wat ook erg lekker was op brood. Ik ben niet zo van de zoete dingen op brood, dus dat kwam mooi uit dat dit ook kon. Die bakjes met fruit zijn bakjes vol sojayoghurt, granola en fruit met daaronder een matching sausje. De mango versie had trouwens wel passievrucht in de saus zitten. Die heb ik dus niet op, maar ik ga er vanuit dat hij ook gewoon erg lekker was. De aardbeien variant was namelijk heerlijk.

Links op de foto zie je nog een berg kleine potjes staan, dit waren alle soorten verse thee. Genoeg keuze en naar wat ik me kan herinneren waren er ook echt verrassende soorten bij. Allemaal erg lekker en zeker aan te raden om ze dan ook allemaal te proberen. Je krijgt onbeperkt thee, de pot wordt vaak gevuld met warm water, zodat je echt de kans krijgt ze allemaal te proberen.

Verder zie je nog bananenbrood op de foto rechts. Die heb ik niet meer op, ik zat propvol na twee boterhammen, soep en de yoghurt dat zo'n heel stuk er niet meer in ging. Die heb ik die avond nog gedeeld met Martin. Het enige wat je dan nog mist op de foto zijn deegballetjes met dadels (eentje met kokosrasp en de andere met kaneel) en verder nog twee soorten vegan gebak (iets met blauwe bessen en de andere weet ik niet meer, ook erg lekker trouwens!). Die laatste hebben we thuis ook op gegeten. Naast een papieren zakje kregen we ook een kartonnetje mee om ze in te zetten, zodat ze heelhuids thuis kwamen. Super aan gedacht als je het mij vraagt!

Wat kost dat nou?
Wanneer je kijkt op de website van The Tea Lab zie je dat een vegan high tea €22,95 p.p. kost en te reserveren is vanaf 2 personen. Geen ongewone prijs dus voor een high tea.

Ook wanneer je niet voor een high tea gaat kan ik je The Tea Lab aanraden. Ze hebben verschillende keuzes aan thee en koffie, maar ook koude dranken. En je kan er prima terecht voor de lunch en voor een lekker tussendoortje, ook om mee te nemen.

Kende jij The Tea Lab al?

You Might Also Like

0 reacties