Hartige flappen

mei 23, 2017

Zo, laten we eens starten met een nogal vreemde benaming voor een gerecht. Voor diegene die dubbelzinnig denken: Nee, zo is hij niet bedoeld. Al klinkt hij dan natuurlijk nog leuker. Hartige flappen, hmmm! Goed, eigenlijk was het niet de bedoeling je die richting op te laten denken hoor. Ik doelde er eigenlijk meer op dat ze lijken op appelflappen, maar dan een hartige variant. Ik gebruikte spinazie uit eigen tuin (en woog het nog even voor je af hoor) en ging lekker aan de slag met een boel andere producten. Het recept vind je hier onder.

Hartige flappen
Dit recept is goed voor zo'n 6 flappen.

Wat heb je nodig?
Voor de inhoud van de flappen heb je nodig:
  • 220 gram verse spinazie
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel cayenne peper
  • 2 theelepel komijn
  • 1 eetlepel gedroogde bieslook
  • 2 eetlepel barbecue saus
  • Een snufje zeezout
Verder heb je, om het af te maken, nog de volgende dingen nodig:
  • Vegan geraspte kaas (ik gebruikte Wilmersburger)
  • Maiswraps
  • Havermelk
Zo maak je het.
Verwarm wat olie in een grote wok. Snij ondertussen de knoflook en de rode ui in kleine stukjes. Wanneer de olie warm is, voeg je de ui en de knoflook toe en laat deze even fruiten. Daarna voeg je de spinazie toe en laat dit even goed sudderen. Je zult zien dat de spinazie gaat krimpen.
Ondertussen snij je de paprika in kleine blokjes. De kikkererwten in blik giet je leeg in een vergiet. Je kan het vocht opvangen voor later gebruik (het vocht is bijvoorbeeld handig als vervanger van eiwit. Denk aan merengeus enzo). Wanneer de spinazie goed is gekrompen, voeg je de paprika toe en roert de boel goed door tot de paprika goed gaar is.
Wanneer de boel goed gaar is, voeg je de uitgelekte kikkererwten toe, de cayenne peper en de komijn en roert het nog even door. Daarna doe je er twee grote eetlepels barbecue saus doorheen en roert het lekker door tot deze goed verspreid is door je mengsel. Voeg als laatste de zeezout en de bieslook toe en roer alles nog even goed door tot alles goed in elkaar vermengd is.
Tijd om te gaan vouwen! Voor je begint zet je nog wat havermelk (of andere plantaardige melk naar wens) klaar om de boel mee in te smeren. Ik sneed 1 wrap in 6 gelijke punten, denk aan het snijden van een pizza/taart. Zo krijg je 6 gelijke driehoekjes. Pak vervolgens een wrap, leg hier een schep van je goedje op met daar bovenop nog een handje vegan kaasraps. Daarop leg je zo'n driehoekje. Deze smeer je wat in met je melk en vervolgens vouw je je wrap daar omheen. Je zult zien dat alle randen overlappen aan de onderkant. Dit smeer je nogmaals in en legt hem met die zijde naar onderen op een bakplaat met bakpapier. De bovenkant smeer je ook nog wat in met melk. Zo vouw je er zes in totaal. Ondertussen verwarm je de oven voor op 200 graden, waar je deze plaat daarna in stopt en voor 15 minuten afbakt.

Ik serveerde de hartige flappen met curry. Lekker eten gegarandeerd! Wanneer ga jij genieten van dit recept?

You Might Also Like

0 reacties