Friday Favorites #38 - Backpackers

mei 26, 2017

Dani gaat vanaf komende maandag naar het kinderdagverblijf. Drie dagen in de week mag hij er heen zelfs. Hij noemt het zelf school en kijkt er dan ook enorm naar uit. Wel kreeg ik de tip om een rugzakje voor hem mee te nemen met wat reserve kleertjes voor als hij zich onder knoeit bijvoorbeeld. En straks als hij naar school gaat zal dat nog wel meer nodig zijn, wanneer hij ook een tussendoortje, een drinkbeker en een lunchpakketje nodig heeft. Tijd om eens rond te snuffelen.

De 10 leukste monochrome rugzakjes voor kids

Uiteraard kom je een boel keuzes tegen voor rugzakjes voor de kids. De meeste zijn bombastisch van kleur, vaak in de vorm van een dier (een lieveheersbeestje of een kikker bijvoorbeeld) en staan eventueel vol met hun favoriete tekenfilmhelden of nog meer basic: voor jongens vol auto's en voor meisjes vol roze bloemetjes. Uiteraard helemaal niks mis mee, als je er van houdt. Maar ik hou daar dus niet van. Dus selecteerde ik de 10 stoerste, monochrome rugzakjes.

  1. Mini Rodini - via Orange Mayonaise
  2. Beach and Bandits - via Toddlers and Tees
  3. Ruby Tuesday - via Orange Mayonaise
  4. Sproet & Sprout
  5. Elodie Details - via Mevrouw Schaap
  6. Kidzroom - via Ik Ben Zo Mooi
  7. Toosh And Dabush
  8. Van Pauline - via De Gele Flamingo
  9. Nununu
  10. UpFactory
Wanneer je wil gaan voor een duurzame en fairtrade keuze voor een rugzakje, dan is de rugzak van UpFactory (10) wellicht jouw ding. Al hun items zijn gemaakt van gerecycled materiaal, zoals oude jeans en oude t-shirts, voor een eerlijk salaris. Maar er zijn meer duurzame opties om te kiezen in dit lijstje. Zoals de rugzak van Mini Rodini (1) die uiteraard gemaakt is van biologisch katoen (en in dit linkje lees nog je meer over waarom zij duurzaam produceren). Dit is wel een typische tas waar je van moet houden natuurlijk. Hij is wat minder basic dan de rugzak van UpFactory, met zijn gekke muisjes er op, maar met de speelse print zeker leuk voor de kids. 

Als je voor een echt bijzonder en duurzaam item wil gaan (het is wel even flink je portemonnee trekken, maar dan heb je ook wat), dan raak je wellicht gecharmeerd door de stoere rugzak van Nununu (9). Deze zijn gemaakt van gerecyclede banden. En met die gekke oren is hij natuurlijk ook wel weer erg leuk om te zien. Wanneer je toch wel van de oortjes bent, maar een iets kleiner budget hebt dan die van Nununu, is wellicht helemaal fan van de leuke tassen van Toosh and Dabush (7). Ze geven zelf aan te werken met duurzame materialen. Ze hebben overigens nog veel meer leuke rugzakjes. Wanneer je het liefste gaat voor Zweeds design, dan is de rugzak van Elodie Details (5) wellicht wat voor je. Deze worden ook duurzaam gemaakt en zijn OEKO-TEX gecertificeerd. Je shopt die bij Mevrouw Schaap, die nog meer rugzakjes van Elodie Details in haar assortiment heeft. 

Nederlandse ondernemers doen het voor mijn gevoel ook altijd goed. Ons kleine kikkerlandje heeft een boel ondernemers en dat moeten we natuurlijk alleen maar toejuichen! Want de toffe tassen van Sproet & Sprout (4), Beach and Bandits (2), Van Pauline (8), Ruby Tuesday (3) en Kidzroom (6) zijn dus allemaal van Nederlandse ondernemers. 

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk wilde ik zeggen dat ik er nog niet uit was met welke het ging worden. Maar afgelopen weekend heeft Dani tijdens een uitje met Martin, terwijl ik gezellig aan de High Tea zat, een rugzakje van Thomas de Trein gekocht bij het Spoorwegmuseum. Hij is in ieder geval helemaal in zijn nopjes. Je snapt natuurlijk dat ik dat niet zo ben, zoals ik ook niet houd van Disney printjes. Maar wellicht kan jou nog wel op tijd inspireren voor een leuke rugzak voor je peuter/kleuter. 

You Might Also Like

0 reacties