Friday Favorites #37 - Summer Shorts

mei 19, 2017

Wat was het goed weer begin deze week. Vlug ging ik met Dani zijn korte broeken doorsnuffelen en kwam er achter dat er een heleboel weg konden. Te klein, te klein en nog eens te klein. Tijd om eens rond te kijken voor waar je nu eigenlijk de leukste shorts kan shoppen, met een monochrome basis en soms een tikje kleur. En natuurlijk kies ik dan het liefst voor duurzame shorts. Gemaakt van eco-katoen, onder goede werkomstandigheden en voor een goed loon gemaakt. Ik zet mijn 8 favorieten van dit moment op een rij voor je.

Zomerse shorts voor coole boys

Pocopato is een merk wat ik pas heb leren kennen. Een pools merk wat eco kleertjes ontwikkeld voor kinderen. Eco katoen met een eco print erop en lokaal bij hen gemaakt. Ze lanceerden deze keer de collectie Once Upon A Forest en daarin hoort onder andere deze stoere short. Een lekkere frisse zomerse short om te zien door zijn witte stof met grijs/zwarte print en een mooi accent van het koordje in de rand. Een baggy model dat ook nog mooi is voor stoere meiden. 
Pocopato

Mini Rodini is zo'n merk waar je soms wat aan moet wennen. Zo hebben ze hele toffe items en dan opeens lanceren ze items waarvan je denkt 'dit is niet zo mijn ding'. Toch hebben ze altijd een unieke stijl waar je ze aan herkent en wat je, althans ik wel, steeds meer kan waarderen naar gelang je hun collecties leert kennen. Mini Rodini is overigens ook erg fier op het feit dat ze een van de grootste fair kindermerken is op de markt en vertelt daar (klikje om te lezen) graag over. Alleen maar goed en eigenlijk zou het allemaal standaard moeten zijn. Maar helaas is dat niet altijd zo. Gelukkig bij Mini Rodini wel. Deze short viel me trouwens meteen op, dit model maakte ik vorig jaar ook graag voor Dani en zie je nu gelukkig steeds meer bij de merkten terugkomen. Een vrolijk model van comfortabel materiaal. En de muisjes erop zijn natuurlijk te leuk om te zien, net dat beetje kleur terwijl de basis gewoon fijn grijs is. Ik hou ervan!
Mini Rodini


Little Indians is een nederlands merk die ook voor bio-katoen gaan. En met hun laatste collectie slaan ze voor mijn gevoel een nieuwe weg in, een weg waarin ze duidelijk laten zien dat ze gegroeid zijn, nog groter worden en veel potentieel hebben. En dus ook meer keuze in leuke items, waaronder deze mooie short. Deze short heeft een mooie simpele print en veel leuke details, zoals de zakjes, het koordje en de omgeslagen boordjes. Een mooie effen top erop of een met een simpele quoten en je kindje staat er stylish op. 
Little Indians

Minikid schreef ik eerder al eens over. We ontvingen een toffe short, maar helaas vallen ze wat groot en is die dus echt nog te groot voor Dani. Mooi voor volgend jaar dus! Voor deze reeks ging ik voor de zwarte. Ook Minikid gaat voor bio-katoen en laat de items lokaal vervaardigen. Deze shorts hebben een bijzondere pasvorm, lekker baggy. Ze hebben extra stiknaden dwars over, met daarbovenop weer een kangoeroezak. Achterop nog een nepzakje en afgewerkt met een koordje in de boord. Echt een merk wat ook let op de details, terwijl de basis monochrome en minimalistisch is. Helemaal mijn ding en ook Dani is er erg weg van. 
Minikid 

Papu heeft veel dingen met net wat kleur. Deze wat langere short (net op de knie valt hij) draagt baggy en heeft een grappige, simpele print. De short is gemaakt van biokatoen en heeft een extra accent achterop, de gele halve maan. Ondanks dat geel niet mijn ding is, is deze short dat zeker wel! Lekker stoer, lekker baggy en wanneer je wil kun je gewoon twinnen, want er is ook een moeder versie van.
PapuTiny Cottons is zo'n merk waar ik altijd wel vrolijk van wordt, ook zonder monochrome items. Ze zijn redelijk minimalistisch en hebben her en der simpele prints die ten alle tijden tijdloos ogen. En in uiteraard de mooiste eco materialen. Deze short doet op deze foto trouwens niet eens volledig recht, wanneer je op de link klikt zie je foto's waarop hij gedragen wordt en zie je pas echt hoe gaaf hij is. Misschien niet met die oranje top hoor, ik zou voor een zwarte gaan natuurlijk, maar mooi is hij zeker wel!
Tiny Cottons 

Nog voor Dani er echt was had ik al wel eens wat gezien van House Of Jamie en toen al vond ik het leuke dingen. Ik zei nog wel eens voor de grap dat ik daar wel een baby voor wilde. Dus ook dit mooie duurzame merk mag niet in dit lijstje ontbreken. Deze zomer hebben ze een collectie tijdloze items met onder andere shorts. Ze kenmerken zich al jaren door zwart, wit, grijs en nude kleuren en de bretonse streep. De shorts hebben een mooi koord in de boord en achterop een contrasterend nepzakje zitten. Een mooie basic die je altijd kunt dragen en dus zeker niet in je kids hun kledingkast mag ontbreken. Dani zou er vast blij mee zijn, want zwarte kleren vindt hij fijn en tricot korte broeken dragen natuurlijk altijd heerlijk!
House of Jamie

Deze korte broek kwam ik tegen en ik was er meteen verliefd op. Hij is er ook nog met wat patches erop, maar de eenvoud van deze short trok vooral mijn aandacht. Deze zomer zie je dit sowieso meer, velourse items. Super leuk om te zien en net wat meer bijzonder dan gewoon tricot. En weer in dat leuke model waar ik vorig jaar ook korte broekjes in maakte. Deze staat hier eigenlijk wel op de wishlist als ik er nog wat bij moet gaan halen. Want zo'n tof model mag eigenlijk niet ontbreken!
Cribstar

Wat zijn jouw favoriete shorts voor jongens? 

You Might Also Like

0 reacties