Friday Favorites #36 - Last-Minute Budgetproof Moederdag

mei 12, 2017

Moederdag staat voor de deur. En zoals vaak het geval weten de heren natuurlijk niet wat ze gaan doen. Normaal gesproken wordt er ergens de weken ervoor altijd gemeld dat ze niet weten wat, scoor ik zelf maar iets of wordt er last minute een bosje bloemen bij het tankstation gehaald. Ik word nog net niet vergeten zeg maar. Nou zal dat vast ook heel lastig zijn hoor, iets voor Moederdag doen, behalve het standaard bosje bloemen van het tankstation (of de lokale bloemenwinkel). Maar gelukkig zijn er ook nog een boel, budgetproof zelfs, ideeën om last minute nog wat te regelen. Dus vandaag geen items die je overal maar kunt kopen in de Friday Favorites, maar wel favorieten voor een geslaagde Moederdag.

Ontbijt op bed (na het uitslapen)
Wanneer de kids thuis wonen, zoals hier, is dit zeker een handige Moederdag tip om te doen en dit kun je dus nog altijd last minute en budgetproof regelen. Laat haar lekker uitslapen en geef haar erna een lekker ontbijtje op bed. Je weet vast wat ze lust en anders: een boterham met aardbeitjes (die zijn in de aanbieding! Of je plukt ze uit je eigen tuin wellicht?) is altijd een lekker ontbijt.


Genieten van de natuur + picknick
Maak een lekker lunchpakketje voor jullie allemaal, neem een plaid mee en trek de bossen in bij jullie in de buurt. Wij hebben daar bijvoorbeeld de Loonse en Drunense duinen voor, maar er zit nog veel meer in de buurt om lekker te gaan wandelen. Een lekkere wandeling met zijn allen is altijd heerlijk. Plof daarna neer op je meegenomen plaid en ga daarna gezellig zitten picknicken met zijn allen.

Bosje geplukte bloemen
Iedereen heeft vast wel bloemen in zijn tuin, al zijn het maar bloemen van het onkruid (die soms ook best mooi kunnen zijn). Maak hier een willekeurig mooi bosje van en geef haar dit. Bloemen doen het namelijk meestal wel goed. Je kunt bijvoorbeeld mooie tulpen plukken, of wellicht een liggend boeketje maken met onder andere lavendel.

Verwen haar met iets lekkers
En daarbij hoef je echt niet groots te denken hoor. Bak een lekkere taart of wat lekkere koekjes bijvoorbeeld. Of verras haar met een bord pannenkoeken. Zolang je het zelf gemaakt hebt, ongeacht het resultaat, straalt de liefde er vanaf en zal ze ongetwijfeld heel blij zijn.

Een avondje op de bank
Zorg voor een leuk filmpje wellicht, een glaasje drinken naar wens, iets te knabbelen en een lekker dekentje en laat haar neerploffen op de bank. Gewoon lekker een avondje hangen. Zorg dat alles wat opgeruimd moet zijn ook opgeruimd is. Je speelgoed bijvoorbeeld, of ruim de vaatwasser in en zorg dat alles normaal aan kanten is. De ideale avond even niks is ook wel lekker. Of wat dacht je van haar zelf laten douchen. Want moeders, geef toe, die peuters willen maar wat graag mee onder de douche en alleen douchen zit er natuurlijk al lang niet meer in. Zoiets als hieronder zeg maar.

Kroelen, knuffelen en lief zijn
Geloof het of niet, de ideale Moederdag is er eentje waarbij de kids lief zijn. Geen politieagentje spelen, niet steeds moeten zeggen dat iets niet mag. Dus ook niet mopperen over het eten, gillen, de kat pesten, gooien met alles, slaan (of andere dingen om haar pijn te doen) of wat dan nog meer. Maar wel lief zijn, knuffelen, kroelen, kusjes geven, luisteren, lekker zoet zelf spelen, braaf eten en normaal doen. Dat zou nou werkelijk eens een fijne dag zijn!

Wat zijn jouw ultieme, budgetproof en last-minute Moederdag tips?

You Might Also Like

1 reacties