Friday Favorites #35

mei 05, 2017

Wanneer het op spullen aankomt heb ik eigenlijk al wel langer een voorliefde gehad voor handgemaakte en duurzame items. Mijn hart gaat sneller kloppen van kleine ondernemers, mensen die hun hart en liefde stoppen in de dingen die ze maken, maar zeker ook voor spullen die goed zijn voor het milieu en ook nog eens lang mee gaan. Tijdloze dingen wellicht, maar ik kies vaak wel voor dingen waarvan ik hoop ze over ten minste 10 jaar ook nog leuk te vinden. En dan heb ik liever 1 ding dat wat meer kost, dan tig kleine dingen die zo kapot zijn. Voor vandaag ging ik dan ook op zoek naar toffe handmade items uit Nederland. Want wist je dat je bij Etsy ook in Nederland kon zoeken? 

Deze prachtige ketting van PERKAdesign is gemaakt van sterling zilver. Ieder item wordt met de hand gemaakt en is daardoor uniek. Het design is minimalistisch te noemen, tijdloos en geschikt voor iedere gelegenheid. Er zijn nog meer prachtige exemplaren van Roza haar hand komen, maar ook armbanden, ringen en oorbellen maakt zij in deze prachtige stijl. Hieronder op de foto zie je mijn grote favoriet, tezamen met een prachtige ring uit dezelfde collectie. Ik draag al jaren geen kettingen meer eigenlijk, maar voor deze zou ik zeker een uitzondering maken. Als je het mij vraagt is dit dé moederdagtip! Hij is trouwens ook hier in hun webshop te vinden: Pure pi-pe
Ketting via PERKAdesign

Ook voor kinderen zijn er gave handgemaakte items te vinden die in Nederland worden gemaakt. Kijk deze toffe kindertrui van Swearhouse maar! Ze worden gemaakt van GOTS gecertificeerd katoen en met de hand bedrukt. En zeg nou zelf, Dani zou deze echt wel uitkiezen om te dragen. Want die kleine man van mij, die is nogal kieskeurig. Gelukkig zou hij deze dragen tot hij versleten of te klein is. En ze hebben nog veel meer toffe items in hun collectie.
Kidssweater via Swearhouse

Het is weer eens zo ver, mijn schoudertas gaat kapot. Ik ben geen 'meisje' dat honderden tassen in huis heeft. Ik heb er altijd één en die gebruik ik totdat hij kapot is. En dik balen, want er scheurde een hengsel af. Het is nog op te vangen, maar het duurt dan vaak niet lang tot er meer kapot gaat. Tijd om te gaan kijken naar een andere. Jolanda maakt alle tassen uit haar winkel zelf en dit mooie exemplaar is gemaakt met onder andere kurkleer. Had jij daar ooit al van gehoord? Ik niet, tot vandaag dan. Een mooi en simpel design dat super staat bij welke outfit dan ook. Dat is nog eens mooi!
Schoudertas via DoorJolanda

Deze grappige voerbakken worden met de hand gepersonaliseerd. Wanneer je nou echt eens iets aparts in huis wil halen voor je dier, maar die toch nergens blij mee is (hands up hier! Siep is bang voor speelgoed... ligt weer niet meer in haar mand en kijkt ook niet om naar de hangmat) en je er zelf ook graag naar kijkt. Tja, waarom niet? Ze zien er mega leuk uit! En hier in een huis waar zwart-witte items centraal staan, zou hij natuurlijk prachtig staan. 
Gepersonaliseerde voerbak via Delftbluecufflinks

Ik heb geen idee waar ik al die jaren heb gekeken, maar ik zag spontaan dat er ook mensen zijn die heerlijke dingen maken en deze verkopen op Etsy. Zo zag ik al handgemaakte fudge, maar ook deze prachtig uitziende chocolade harten. Daphne maakt vegan chocolade en andere plantaardige snacks zonder toegevoegde suikers en gluten. Er is zelfs een categorie waarin je kunt kiezen voor items zonder noten. Mij maakt je wel blij met een doosje van deze lekkere bonbons.
Chocolade via HappyHerbi

Een hangmat voor katten die je ook nog op de grond neer kan zetten klinkt al handig. Maar naast handig is hij ook nog eens duurzaam gemaakt! Van hout dat altijd PEFC en/of FSC gecertificeerd is en van textiel uit gerecyclede materiaal. Het hout is gelakt op milieuvriendelijke waterbasis. Enne... het design is natuurlijk ook oogverblindend. Niet dat Siep er in zou gaan liggen, want 'oe, dat is nieuw, dat is eng'. Maar dromen mag toch?
Woozy hangmat van WOHOOD

Wat zijn jouw favoriete Nederlandse shops op Etsy? 

You Might Also Like

0 reacties