DIY: High Tea Uitnodiging

mei 17, 2017

Afgelopen zondag was het Moederdag en om de pret niet te drukken plaats ik deze DIY dus ook na Moederdag. Maar je kan hem ook inzetten voor een verjaardag bijvoorbeeld. Ik en mijn zus wilden onze moeder verrassen met een High Tea als cadeau. De datum was bekend, de locatie nog niet helemaal. En omdat ik eens niet een digitaal gemaakte en daarna uitgeprinte uitnodiging wilde geven ging ik aan de slag. Een makkelijke DIY, maar zeker leuk om te maken en te geven.

Ik zocht een cadeau doosje (die je overigens ook zelf kan maken natuurlijk, maar ik had er nog een aantal leuke liggen) en vouwde deze in vorm. Mijn moeder is helemaal fan van de kleur paars (in alle vormen) en dit doosje paste dan ook perfect om te geven met de uitnodiging er in. Het versieren ervan is natuurlijk niet de uiteindelijke DIY, maar zoals je ziet, ziet zo'n doosje er meteen feestelijker uit met een beetje bakkerstouw eromheen en een bloemetje ertussen ter decoratie. Deze voeg je natuurlijk op het allerlaatste moment toe, zodat hij nog mooi is en er vers uit ziet wanneer je het geeft. En omdat het om een High Tea ging, mocht hij ook wel een tikkeltje zoetsappig eruit zien. Past perfect, toch?
En dan de echte DIY. Ik zei toch dat het een makkelijke was? Wel leuk om te doen natuurlijk. Ik koos ervoor om het zelf te beschrijven voor een persoonlijke twist, maar je kan er ook voor gaan om dit van te voren op je pc uit te werken en te printen op wat steviger papier. Ik koos de favoriete thee van mijn moeder uit, haalde deze uit de verpakking en haalde ook het kaartje eraf. Ik knipte een stevig papiertje op maat, in een mooie neutrale kleur, en beschreef hem met de uitnodiging. Een High Tea voor 3. Op de achterzijde stond bij ons de datum van wanneer we gaan.

Voor het zakje er omheen ging ik voor hetzelfde stevige papier als voor het labeltje, om zo een mooi rustige eenheid te maken. Ik gebruikte het originele zakje als mal, maar maakte hem iets breder en langer. De omslag loopt aan de andere kant in een punt en die punt steek je weer in een gemaakte snee in de verpakking die je maakt. Zo kun je hem netjes dichtvouwen. Het zakje plakte ik dicht met aan de binnenkant wat plakband wat ik zo plakte dat je het niet zag, maar je kan er ook voor gaan om te lijmen. Zorg dan wel dat je een smal strookje lijmt en dat het goed droog is voor je het theezakje zelf erin doet.
En wanneer je het theezakje dus af hebt, stop je hem dus in zo'n leuk cadeau doosje wat je mooi dicht maakt en geeft het cadeau. Het oogt klein, maar er gaat niks boven een zelfgemaakt cadeautje natuurlijk. En het werkelijke cadeau volgt uiteraard, de High Tea zelf! Een gezellig dagje uit voor een mooie herinnering. Want dat is echt onbetaalbaar.

You Might Also Like

0 reacties