De makkelijke burger

mei 04, 2017

Boodschappen doen rondom alles wat in de aanbieding is, is natuurlijk een kunst op zich. Dingen uit de aanbieding zijn niet alleen fijn voor mijn portemonnee, maar het zijn ook vaak seizoensproducten. Die groeien dus niet in nagebootste kassen en zijn dus in dat opzicht weer beter voor het milieu. Ze groeien niet voor niets ook gewoon bij ons al in de tuin. Alle weken opnieuw leg ik het krantje neer en maak ik een weekschema voor wat we ongeveer gaan eten die week aan de hand van de aanbiedingen. Tegenwoordig zit er voor mij trouwens nog een stap bij, want wat komt er die week uit de moestuin?

Wat moet je toch met 10 kaiserbroodjes? 

Afijn, afgelopen week was dat net zo. Ik liep het krantje na op aanbiedingsproducten, maakte een lijstje en zag ook dat de kaiserbroodjes per 10 in de aanbieding waren. Een hele berg als je het mij vraagt. Velen zullen er een deel niet van gebruiken en maar weggooien, zeker wanneer je niet met velen bent thuis. Dat werd dus een dag vol kaiserbroodjes, want weggooien is zonde! En dus aten we ook bij het avondeten de broodjes. Maar ook in de tuin stond wat klaar om gegeten te worden. En wat doe je als dan ook nog de Vivera burgers in de aanbieding zijn? Juist... als lui mens (foei!) maak je dan gewoon een makkelijke burger.
De makkelijke burger
Dit heb je nodig: 
  • Een kaiserbroodje of ander broodje op voorraad
  • Een burger (zelf gemaakt of een kant en klare variant, ik koos voor de groene bonen burger van Vivera)
  • Sla uit de tuin
  • Mayolijn
  • Garnering
En zo maak je het:
Omdat de broodjes wellicht al wel hard zijn geworden en je bang bent dat je of a) iemand zijn hoofd ermee in kan gooien of b) je tanden erop breekt, hier de volgende tip. Maak je broodjes van boven wat vochtig en zet ze even in een warm wordende oven. Eerst voorverwarmen hoeft echt niet, maar een magnetron maakt ze alleen maar heel zompig. Hierdoor worden ze weer wat zachter en behouden ze wel hun harde broodjes structuur. Net of je weer verse broodjes hebt! Je kan ze natuurlijk ook gewoon na inkopen invriezen en ontdooien voor gebruik. Ik doe dat vaak met versgebakken stokbrood wat ik over heb, in stukjes snijden en dan zo in de vriezer.

De burger gooide ik in de frietpan, maar je kan ze ook in de oven bakken of even in de pan. Zelf vond ik ze niet zo heel geweldig uit de pan met een laagje olie, maar uit de frietpan smaken ze prima. Een lekker bedje van sla eronder (hier uiteraard vers uit de moestuin), burger erop, laagje mayolijn erop en eventueel naar wens wat fijngesnipperde ui, gedroogde basilicum of wat gebakken knoflook.

Bon a petit!


Komende week rolt er overigens nog meer uit de moestuin. Zo heb ik al verse spinazie klaarstaan om te verwerken ergens in, is er nog meer sla en zijn er altijd al wel radijsjes klaar. De rest moet ik nog wel even navragen aan de man van de moestuin... Je gelooft het vast niet, maar ik heb echt geen groene vingers. Hartstikke leuk die moestuin, maar ik kan nog een nepperd dood laten gaan. Ik zal binnenkort eens een rondleiding doen door onze moestuin. 

You Might Also Like

0 reacties