Dagje uit met Hemelvaartsdag

mei 24, 2017

Morgen is het Hemelvaartsdag, een wettelijke vrije dag. Uiteraard is niet iedereen vrij, want er zijn winkels open, pretparken, mensen in de zorg werken ook hard (heel hard) door. Maar wanneer jij, net als wij, een dagje vrij hebt, zijn dit wellicht leuke tips om je dag mee te vullen. Kidsproof natuurlijk!

Ook leuk om te lezen: Uitjes met je kind

Shoppen
Hartstikke leuk, zo'n dagje shoppen. Wanneer je dit af en aan afwisselt met een speelgoedwinkel, een winkel met een tv (bijvoorbeeld de C&A en Miss Etam) of een speelgoedhoek (bijvoorbeeld Jola, Name It, Shoetime), dan is je kind vast ook wel tevreden. Geef hem/haar nog een leuk kleinigheidje cadeau waar ze al wandelend in of de buggy/wandelwagen zoet mee zijn: succes gegarandeerd! Voor tips welke winkelcentra op zijn kijk ik altijd even online op koopzondagen.net.
Voor ons geldt dat Dani inmiddels een boel winkels al wel kent waar ze dergelijke hoekjes hebben en dan zelfs naar die winkels gaat vragen om even lekker te mogen spelen of tv te kijken. En zo heel soms kom je in een winkel waarbij de verkoopster heel graag lekker babbelt met hem, zodat wij nog even kunnen snuffelen.

Centrum tip: Dordrecht! Een tijdje geleden waren wij daar en Martin is helemaal fan van Vreeken's Zaden, waardoor ik vanaf daar het centrum in ben geslenterd met Dani. Zo kwam ik echt een boel leuke kinderwinkeltjes tegen zoals Juffrouw Pollewop en Kind Zo Blij.

Pretparken en dierentuinen
Ik benoem ze maar meteen in een zucht, want alles rondom pretparken, dierentuinen en andere van dit soort attracties zijn heus open op Hemelvaartsdag. Voor ons geldt dat de Efteling in de buurt is, maar ook Pukkemuk en De Oliemeulen. Maar er zijn door het hele land leuke grote en kleine gelegenheden om met de kids heen te kunnen gaan (of zonder), zoals Walibi, het Openluchtmuseum en Burgers Zoo bijvoorbeeld. Ze beloven goed weer, het is inmiddels dan ook alweer bijna juni en een dagje uit in de buitenlucht kan dan nooit geen kwaad. Zo vermaak je je wel een hele dag!

Budgetproof de dag doorkomen
Shoppen is vaak budgetproof tot je dingen gaat zien in de winkels die je leuk vindt. Herkenbaar, niet waar? En zo'n dagje pretpark of dierentuin is ook niet echt budgetproof. Je bent al gauw wat honderden euro's armer na zo'n dagje met het gezin de deur uit. Entree, wat eten en drinken en parkeerkosten, om maar wat te noemen. Maar er zijn ook een berg budgetproof ideeën om te gaan doen. En hierin kun je uiteraard voor jezelf bepalen hoever jij wil gaan en wat jij wil uitgeven.
  • Fietsen: neem vooral een lunchpakketje mee, een plaid en ga er op uit op de fiets. Fiets door de lokale bossen (wanneer dat mogelijk is), door de polder of verken de stad. Met mooi weer is er van alles te zien, kom je wellicht een speeltuin tegen voor de kinderen of kun je nog even stoppen voor een mooie wandeling in het bos. Of een terrasje pikken onderweg wellicht?
  • Rommelmarkten en braderieën: Op veel plekken door het land zijn (rommel)markten en braderieën georganiseerd. Bekijk je lokale krant er eens op na, zoek wat rond op het internet over wat er in jouw omgeving gepland staat. Zo is er in mijn omgeving in Loon op Zand kermis die dag, kun je in Udenhout naar de open dag van Aspergeboerderij Van Iersel en is er in Waalwijk een rommelmarkt. 
  • Gezellig rondom het huis: Ook thuis kun je er een gezellige Hemelvaart van maken. Ontbijt lekker uitgebreid met zijn allen, doe een leuk spel daarna of laat de kids lekker in de tuin spelen bijvoorbeeld. Samen lunchen of wellicht gewoon brunchen is natuurlijk ook leuk. Kleed de tafel gezellig aan, haal het mooie servies uit de kast en dek de tafel lekker over de top met alles wat je hebt (denk eens aan die eeuwige servetten uit je kerstpakket). Een wandeling door de wijk, samen een film kijken op de bank of eens gezellig samen een taart/cake/cupcakes bakken en versieren. Zolang je de dag samen spendeert is het altijd goed zou ik zeggen. Steek de barbecue aan, zet het gourmetstel op tafel of leef je eens lekker uit voor het avondeten. 
  • Dagje met vrienden: Zet een berg kinderen bij elkaar en ze hebben de grootste lol. Niks leukers dan met hemelvaart met vrienden de dag spenderen. De kinderen vermaken zich met elkaar prima en jullie kunnen heerlijk bijkletsen. Win-win toch?
Spontaan regent het
Verdorie, net nu je had bedacht iets leuks te gaan doen (al dan niet budgetproof) om met de kinderen deze dag door te komen, valt het er met bakken uit. Ondanks dat het weerbericht het anders aan gaf, zoek je nu dus toch maar ongevraagd naar een tip om de dag mee vol te maken. Eerder zette ik al 5 handige tips op een rij voor een dagje uit met slecht weer.


Voor morgen wens ik je alvast een hele fijne Hemelvaartsdag! Wij gaan weer proberen er van te genieten. Heb je nog meer leuke en handige tips? Laat het me weten in een reactie hieronder!

You Might Also Like

0 reacties