Weekly #34

april 18, 2017

Daar is hij dan! Het week overzicht. Voor iedereen die nieuwsgierig is hoe ons leven eruit ziet en wat wij zoal beleven. Niet dat wij vaak spannende dingen beleven, maar toch hè. Een beetje meelezen in hoe iemand leeft en de dagen volbrengt is natuurlijk altijd leuk. Althans, ik vind het altijd wel erg leuk om bij anderen terug te lezen en merk aan jullie dat onze dagen ook goed gelezen worden. De Weekly was een dag later dan je had verwacht en dat was niet zonder reden.

Maandag
Een dagje rommelen in huis en bij mijn moeder. Ik wilde zoveel mogelijk was weggewerkt hebben deze week voor de vrijdag, zodat ik genoeg keuze had uit kleding. Ik heb nog steeds heel weinig sinds ik afgevallen ben, maar geef er ook niet zoveel om om bergen te hebben. Het is voor mij ook wel een fijne stimulans om vaker te wassen, plus kan ik nog steeds alles combineren met elkaar en heb ik niet het gevoel iets te kort te komen in mijn kledingkast. Had ik trouwens al ergens gezegd dat we inmiddels (eindelijk) tuinverlichting hebben? Onze tuin is zo'n twintig jaren project (tien jaar is natuurlijk wel heel positief gedacht), maar langzaam komt er weer wat bij. Als het beter weer is wil ik ook echt aan de slag met de stoep voor.


Dinsdag
Afgelopen dinsdag vertelde ik je dan eindelijk over die te gekke schoenen van Sacha. Want wat zitten ze lekker zeg. Ik ging trouwens ook wat boodschappen doen, had wat leuke dingen gezien in het krantje rondom Pasen wat ik wilde halen, want vaak is het op onze dag van boodschappen al op. Ook kocht ik meteen nog wat extra eten voor de avond. Mijn ouders en zus met vriend zouden komen eten, evenals een vriendin van me die daarna ons ook zou knippen. Dus wilde ik zorgen voor een lekkere maaltijd (groentewraps met tacosaus) voor iedereen. Niet dat ik geknipt ben overigens, ik had zo goed als geen dode puntjes en dus besloten we het niet te doen. Ik wil het immers weer lang hebben (ja ja.. tot ik het weer beu ben en het er weer af gaat natuurlijk).

Woensdag
Vandaag ging ik op weg voor de echte boodschappen. Wat meer gekke dingen werden er meegenomen dan normaal. Een flesje wijn, wat handige snoepjes voor Dani voor onderweg, wat lekkere dingen voor Pasen nog. De laatste boodschappen moesten gedaan worden en dusdanig dat alles in huis was voor het weekend.
Trouwens, die ochtend ging mijn corrigerend hemdje kapot. Jij zo'n ding joh? Ja... blijkbaar is het nogal gek om met mijn gewicht en kledingmaat nog zo'n hemdje te willen. Maar na het afvallen is mijn huid slap geworden en voel ik me wel prettiger met die hemdjes. Plus is de kans dat het vel stom gaat hangen (over de broekrand bijvoorbeeld) een stuk kleiner met zo'n hemdje. Na wat winkels die het niet hadden vond ik ze zowaar bij de Zeeman. En ik scoorde nog een nieuwe speelkruiwagen voor Dani bij de Kruidvat. Die stonden in het krantje, met van die foeilelijke kleuren, je hebt hem wellicht toen wel gezien. De kruiwagen van Dani was kapot, maar hij speelt er zoveel mee dat een nieuwe wel kon vond ik.

Donderdag
Nadat ik de ochtend onverwachts toch maar even langs mijn ouders ben gegaan, ging ik in de middag verder met het klaarmaken voor de vakantie. Ik pakte zo goed als mogelijk de laatste dingen in. De verse producten lagen bij elkaar op één bank klaar voor de ochtend erop, de toilettas-spullen lagen al bij elkaar, de kleding was ingepakt, de rest van het eten stond klaar. De auto nog gestofzuigd, uitleg gegeven over Siep die die paar daagjes door de schoonouders eten kreeg en we konden aanschuiven bij de schoonouders voor een lekkere ovenschotel.

Vrijdag
Vroeg eruit! Ondanks dat het maar anderhalf uur rijden is, vertrokken we al rond 9 uur. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met vakantie vieren toch? Mijn ouders kwamen hier langs en gezamenlijk reden we richting België, om net voor de grens nog even te wachten op mijn zus en haar vriend. Daarna reden we door met zijn zevenen. We kwamen voor de middag nog aan in Lier, een plaatsje nabij Mechelen. Lier staat bekend om zijn mooie Zimmertoren, maar heeft ook een leuke kleine binnenstad. We wandelden er rond, bekeken de Zimmertoren (ook van binnen), bekeken de kerk en het Stedelijk Museum Lier. En we aten er een lekkere lunch. De mijne zette ik op de foto hieronder. Een toast met lekkere champignons en verse kruiden erop. Later in de middag gingen we op weg naar het huisje in Mechelen, in de wijk Battel. We sliepen in een bijgebouw van het oude kasteeltje. Dit is geen eigendom meer overigens van het kasteel zelf. Een mooie authentieke woning met een flink landgoed rondom. Bij aankomst was er een schaap aan het bevallen en heeft Dani de lammetjes mogen zien. Hij was compleet in de wolken! Eenmaal alles uitgepakt gingen we naar het centrum van Mechelen voor een hapje eten en streken neer bij Ellis Gourmet Burger. Een lange dag, maar wel al direct vol benut. Eenmaal terug bij het huisje snel Dani te bed gedaan, de beentjes gestrekt en met zijn allen genoten van de avond.

Zaterdag
Omdat het weer niet helemaal geweldig was, maar we wel de stad Mechelen zelf wilden zien, besloten we met de bus naar het centrum te gaan. Dani was meteen in zijn nopjes over het feit dat hij met de bus kon trouwens. Eenmaal in het centrum bekeken we wat winkels, bezochten we het VVV (dat heet daar anders, maar je snapt me) en bezochten we het enorme speelgoedmuseum. Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken! Eenmaal daar geweest wandelden we terug het centrum in, bezochten we een spellenwinkel en besloten de heren (of althans, alle heren behalve mijn vader) om de kerktoren te gaan beklimmen van de Sint-Romboutskerk. Mijn vader wilde de kerk zelf bekijken (bekijk ook op de foto even hoe hij dat doet), terwijl ik samen met mijn moeder en zus naar het Museum Het Zotte Kunstkabinet gingen. Een klein museum met een mooie collectie. Ik had wel wat vraagtekens bij de manier van weghangen (boven een verwarming?!), maar verder zeker een leuk, klein museum. Nadien kwamen we elkaar weer tegen voor wat drinken, een wandeling door de stad, langs het grote begijnhof (en die bierbrouwerij van de Maanblussers) om vervolgens ergens wat te gaan eten. In de bus terug was Dani heel stil. Moe, maar voldaan dus.

Zondag
Eerste Paasdag! Tijd om met zijn allen een leuk dagje uit te doen. Voor we gingen kocht ik bij de Kruidvat met een speciale aanbieding voor ons allemaal kaartjes voor de dierentuin. Mijn zus had al voorgesteld om een dagje erheen te gaan met zijn allen en toen ik de aanbieding zag, kocht ik ze dus ook meteen. Omdat eerste Paasdag er niks open is verder, gingen we naar Planckendael, wat op een paar kilometer van ons huisje lag (te veel om te lopen overigens hoor). We hebben ons er de hele dag vermaakt. We bezochten alle hoeken die er waren, aten wat onderweg, zagen de roofvogelshow en dronken daar nog wat bij een restaurantje. Dani speelde nog wat in de speeltuinen en zo kwamen we uiteindelijk weer laat terug bij het huisje. Dani kon zijn laatste beetje energie nog gebruiken om op te warmen in de douche, om zo de eerste Paasdag weer af te sluiten.

Maandag
Tweede Paasdag! Voor ons de laatste dag alweer van de vakantie. Het weer zat helaas erg tegen in de ochtend, maar dat mocht niet baten. We besloten de dag te starten bij het Technopolis, een doe-centrum voor allerlei technische en wetenschappelijke dingen. Zo kon je met geluid bijvoorbeeld water laten trillen, kon je een bel om je heen trekken, leerde je over dierenpoep, dingen over voeding, luchtkracht en meer. Voor de allerkleinste (of nou ja.. van 4 tot 8 jaar was de hoek, maar ook eronder is die al leuk!) is er een hoek ingericht boven om wat dingen te doen. Zo konden ze onder de grond kijken, een dak bouwen, met een hijskraan en grote, rubberen legoblokken bouwen, was er een supermarktje, een pizzeria, kon je dingen leren over een auto en meer. Dani raakte niet uit gekeken. Het nadeel is wel dat het er non-stop een flink kabaal is in het gebouw. De ruimtes zijn eigenlijk allemaal open, zelfs met verdieping erbij. Zodoende zijn we niet de hele dag gebleven. Voor de lunch gingen we dan ook richting Brussel. Dani verheugde zich op het Atomium, maar ook op Mini-Europa. We aten er vlug wat bij het restaurantje bij het zwembad, om vervolgens te zien dat het uitpuilde bij zowel Mini-Europa als het Atomium (waar de rij een rondje om het gebouw was zelfs en er zo goed als geen beweging in zat). Jammer, maar helaas voor deze keer. Uiteindelijk is Brussel nog altijd maar iets van een uur en een kwartier rijden van ons en kunnen we dat ooit nog een andere keer opnieuw proberen. We besloten om de dag te eindigen met een bezoek aan het indrukwekkende Fort Breendonk. Dit Fort zag ik 14 jaar geleden al eens als meisje en was toen ook erg onder de indruk. Martin kende het niet en vroeg of het te vergelijken was met Kamp Vught, wat hier niet ver vandaan is. En ondanks dat het beide een concentratiekamp is, is het niet te vergelijken. Fort Breendonk is vele malen groter en laat ontzettend veel zien van toen. De verhalen op de audiotoer spreken voor zich, er heerste dan ook een flinke stilte in het gebouw. En zo eindigden we onze vakantie met zijn allen, wat drinken langs de snelweg als afsluiter en hop naar huis.

Dit was onze week! Een drukke week met een vakantie als einde, waarin we dus mega veel gezien hebben. Hoe zag jullie week eruit?

You Might Also Like

0 reacties