Weekly #33

april 10, 2017

Tijd voor weer een terugblik naar onze afgelopen week. Rommelen, poetsen, de deur uit en genieten van het weer zo lang het kan. En vooral heel erg uitkijken naar het weekend. Waar het weer omsloeg, sloeg er wat meer om... Gelukkig is dat gevoel altijd maar even toch?

Maandag
Even lekker back to basic na het weekend. Samen rommelen, bij ons mam thuis rommelen en even lekker niks bijzonders. Gek genoeg is dat ook wel eens even lekker. Dani zat heerlijk in zijn vel en was vooral heel vrolijk (en heel druk). In de middag genoten we van de zon in de tuin en rommelden we daar wat af, terwijl Dani lekker op de grote mat aan het spelen was in de zon. Hij was verwend, want hij had een nieuwe tractor gehad om mee te spelen.
En wat dat hieronder dan moet voorstellen? Dani zag een gat in een krantje (gescheurd in de brievenbus), riep dat en stak vervolgens net zo vaak zijn vinger door dat gat tot het krantje door midden scheurde. En stiekem vond ik het hilarisch 'Kijk mama, een gat!'


Dinsdag
Weer zo'n heerlijke dag! Oh man, kan die zon niet gewoon eeuwig blijven? Ik mis hem nu al! Maar het was heerlijk weer, we doken weer de tuin in om te rommelen en lekker te genieten. Een poging om bruin te worden? Dream on, ik reflecteer en was serieus in 5 minuten al verbrand... In de middag deden we nog een rondje om wat dingen op te halen en weg te brengen. Een bestelling ophalen, een bosje bloemen wegbrengen en Dani die lekker aan de wandel ging. En geef hem eens ongelijk, het was weer heerlijk weer!

Woensdag
Toegegeven, vandaag was het weer wat minder en dat deed direct wat aan het humeur van zowel mij als Dani. Dani was nog steeds druk, maar wat minder vrolijk in vergelijking met de rest van de week. We gingen de deur uit en Dani werd verwend met een berg nieuwe kleren, voor van de zomer en voor de volgende maat. Super handig, want met vlagen kan hij zo enorm groeien dat hij sneller een grotere maat nodig heeft dan gedacht. En dan ligt er ten minste al wat.
Wij vervingen trouwens het oude tv meubel met dit mooie exemplaar. Ik ben er echt meeeega happy mee. Wat is hij gaaf! En wat staat hij lekker fris.

Donderdag
Boodschappendonderdag! Ik maak er gewoon een woord van hoor, want zo standaard is het tegenwoordig al. Ik haalde voor de hele week de boodschappen, bleek een boel minder kwijt te zijn dan normaal en wel een enorme kar vol eten. Ik pikte ook nog een pakketje op wat voor me was achtergelaten (het Fuck bordje, gaaf toch? Hij is van Flora in the garden). Ik zag in de ochtend trouwens al dat mijn zus in de lappenmand zat en het leek me een top idee om er 'even' langs te gaan. Ze woont het halve land verderop zo ongeveer, maar er is niks leukers dan toch nog een kort bezoekje van je kleine zusje (moi!) op zo'n moment.

Vrijdag
Nog een laatste boodschap doen vandaag was de planning. Dani bleek weinig zin en was eigenlijk niet zo te harden vandaag. Ik had er nog even aan gedacht of het een optie zou zijn hem op marktplaats te zetten, maar dat zal vast wel geen goed plan zijn. Misschien de eerste paar dagen wel lekker rustig, maar daarna zou ik hem vast erg missen. Maar goed, dat gevoel was er vandaag even niet, want pff. Eenmaal thuis heb ik hem maar in bed gejopt en heeft hij met tegenzin nog wel een tijdje geslapen. De man had een latertje op het werk, een uitgebreide 'vrijdagmiddagborrel'. Zeg maar gerust dikke party tot heeeeeel laat. Dani wilde wel even een foto sturen en ik moest daarbij. Per toeval werden de foto's niet zo verkeerd en kon Dani zelfs nog een beetje lachen. Bij deze dus, Hai!

Zaterdag
In de ochtend werden bij ons de spullen opgehaald voor de lokale rommelmarkt van handbalvereniging Desk. Er was in onze straat een flinke opkomst voor de handbalvereniging en dat was dus super om te zien! De rommelmarkt helpt erbij mee dat de leden een lagere contributie hoeven te betalen. Ideaal als je het mij vraagt (ik zit niet bij die vereniging hoor), zo wordt het mensen makkelijker gemaakt om mee te kunnen doen. Sporten zou voor iedereen betaalbaar moeten zijn, helaas is dit vaak niet het geval. Hier dus aan mee helpen is alleen maar goed!
Later zijn we nog met zijn allen de stad in gegaan, even de deur uit en genieten van het heerlijke weer. Dani kon zijn energie weer goed gebruiken en rende alsmaar rondjes (en weg... ). Dus voor de avond een lekkere burger gemaakt (recept volgt later deze week) en later nog tijdens een wandeling een ijsje voor de heren gescoord. De bofkonten!

Zondag
Deze zondag werd het weer zo lekker dat we er heerlijk op uit zijn geweest met zijn allen. Eerder vond ik al eens informatie over het kids-wandelpad in het Mastbos bij Breda: het kabouterpad. Online kun je een boekje vinden waarin nog extra opdrachten staan. Deze hebben we deze keer niet gedaan, maar voor een volgende keer gaan we die zeker doen. Je start bij een restaurant waar de eerste kabouter staat. In 1,5km kom je 25 kabouters tegen, dus goed zichtbaar steeds voor de kids waar de volgende is. Een leuke, korte wandeling die zeer goed te doen is met kinderen.
Later op de dag zijn we nog gaan fietsen, een rondje om de Efteling is het geworden. Zo'n rondje is gemiddeld zo'n 8km, even lekker nog een frisse neus halen en actief bezig, terwijl Dani lekker kon zitten en genieten van het weer en het uitzicht.

Dit was onze week alweer. Hoe zag jullie week eruit?

You Might Also Like

0 reacties