Teriyaki Noodles uit de wok

april 25, 2017

Een lekker recept, een tikje zoet, boordevol groentes en nog wat lekkers uit eigen tuin? Dat is waar het recept vandaag om draait. Aan de hand van de aanbiedingen in het krantje van afgelopen week had ik wat dingen mee genomen, zoals de witte kool en de kastanje champginons. Paprika's heb ik altijd in huis en ik kan dan ook niet wachten tot we die uit eigen tuin kunnen eten. De radijsjes viste ik wel uit de moestuin. Het loof heb ik deze keer niet gebruikt, maar is ook gewoon te gebruiken. Een teentje knoflook en een ui er door (ik kook amper zonder, veel te lekker) en smullen maar! Zelfs de heren hebben gesmuld ervan. En het handige is dat alles in 1 grote pan gemaakt kan worden.

Teriyaki noodles uit de wok
Dit gerecht is goed voor zo'n 4 personen

Dit heb je nodig:
  • Pakje vegan spekjes (vivera)
  • 3 kleuren paprika's
  • 6 Radijsjes
  • 250 gram kastanjechampginons 
  • 300 gram witte kool 
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 porties woknoodles
  • Flesje Teriyaki woksaus
Zo maak je het: 
Zorg dat je alle groentes gesneden hebt. De ui en het knoflookteentje versnipper je. Deze laat je eerst even fruiten in de wok in wat olie. Daarna voeg je de in blokjes gesneden paprika's toe (ik koos voor 3 kleuren). Wanneer die al lekker gaar worden voeg je de in stukjes gesneden witte kool toe, de in plakjes gesneden champginons en de in blokjes gesneden radijsjes. Dit laat je nog lekker gaar worden. Vaak omroeren is van belang! Wanneer alles goed gaar is voeg je het potje Teriyaki woksaus toe, voeg je 2 porties wok noodles toe en wat water (een kopje maximaal!). Sluit de deksel en laat de boel een paar minuten sudderen, tot de noodles goed los zijn. Daarna haal je de deksel er vanaf en voeg je de vegan spekjes toe. Roer de boel nog goed door en laat nog even doorwarmen. Je zult zien dat het te veel aan vocht dan verdampt en je een lekkere maaltijd over houdt.

Eet smakelijk! 

You Might Also Like

0 reacties