Shop Saturday #33

april 08, 2017

Iedere zaterdag laat ik je een merk of (web)shop zien waarvan ik vind dat je deze moet leren kennen. Deze keer eentje die je waarschijnlijk totaal niet aan zag komen. Ik kwam hem per toeval tegen, maar wat is dit een leuke shop zeg! Al jaren hou ik van retro dingen en deze webshop moet je dan ook even gezien hebben!

The Retro Family

Een online webshop vol retro spullen voor het hele gezin. En dat doen ze mega goed! De leukste dingen komen voorbij, van dingen voor in huis, de keuken, maar ook om aan te trekken (voor jezelf, je partner en je kids). Omdat er té veel leuks is om uit te kiezen geef ik je enkel een kleine impressie van al het moois wat er te vinden is. 

Dani zijn retro loopauto was hij inmiddels ontgroeid. Hij wil liever fietsen, trappen op een tractor of skelter (die we niet hebben hoor, we hebben een fiets voor hem). En toen viel mijn oog bij The Retro Family op zo'n trapauto. Stiekem vind ik hem enorm lijken op Brum, ken je die nog? Dat keek ik vroeger als kind al en ik zag het laatst weer op tv. Dat zorgt er toch voor dat je een nog leuker beeld krijgt van zo'n trapauto. Ze zijn er trouwens in verschillende modellen en kleuren. Er zijn ook dingen als bolderkarren, loopauto's en kruiwagens. 
Trapauto

Qua kleding kun je kleinschalig ook terecht bij The Retro Family. Uiteraard zijn de meeste retro kleding wat meer gekleurd dan wat je in mijn kledingkast ziet, maar zelfs voor mij zijn er dingen te vinden, zoals deze mooie top hieronder die ik gemakshalve even uitlicht voor je. Er zijn items te vinden voor dames, heren en de kids. Zo kun je ook jouw kledingkast een beetje meer retro maken. Wie wil dat nou niet?
Zwarte Top

Retro elektronica, voor wanneer je iets wil dat niet alleen functioneel is, maar juist ook heel mooi. Zo'n voorbeeld is deze toffe ventilator. Hij staat geweldig in je huis en zelfs in de winter zou je hem laten staan, gewoon omdat hij zo mooi is om te zien. En voor de zomer heerlijk om naast je neer te zetten wanneer je lekker weg blogt op je typemachine. Ze hebben er die je met USB aansluit op je laptop, pc of tablet, maar ook speciale ombouwsetjes voor de ouderwetse typemachines. Ik kan me nog wel herinneren hoe ik lekker typte op de oude typemachine van m'n moeder. Zo eentje waar je heel hard om moest duwen en je vingers steeds tussen de toetsen schoten.
Ventilator

Vroeger al, nog lang voor ik niet meer thuis woonde, nog lang voordat ik wat met mijn man kreeg, wist ik al wat ik in huis wilde. Een mooi licht gekleurd huis in wit, zwart, grijs en soms een tikje mintgroen. Tegenwoordig is dat voornamelijk veel wit, wat houttinten en soms wat zwart en wit. Niet zo heel veel anders dus. Wat ik wel zeker wist is dat ik een hoogglans wit meubel wilde (check!) en een grote koelkast (check! Alhoewel.. het is geen retro exemplaar, wel mooi een groot ding). Ik zag ze vaak van Smeg. Klein nadeel daarvan, ze zijn erg prijzig. Die van The Retro Family zijn iets minder prijzig en zeker net zo mooi! Overigens hebben ze nog meer toffe dingen voor in de keuken: broodroosters, grills, keukenmachines, waterkokers en nog veel meer.
Koelkast

Ondanks het mobiele tijdperk en de vaste telefoons die zelfs draadloos zijn, is er niks leukers dan zo'n ouderwetse telefoon met hoorn aan een kabeltje. Mijn opa had er vroeger een met draaischijf, een groene voor zover ik me kan herinneren. Wij hadden al een nieuwer exemplaar, met drukknoppen (van de PTT). En ergens had dat wel wat, altijd zorgen dat er een kladblok en pen in de buurt was, lekker kletsen met die grote hoorn aan je oor en spelen met de draad eraan. Of per ongeluk iets omtrekken met die draad... De overstap naar eentje zonder draad was dan ergens ook wel gek, want je bleef toch gewoon braaf staan waar je stond. Maar wat ik vooral mis: boos de hoorn erop kunnen gooien. Het lucht toch niet zo op om op je beeldscherm te drukken...
Telefoon

En inmiddels al overtuigd dat er echt wel wat mooi retro spul in je huis mag? Wat ga jij als eerste halen voor in huis?

You Might Also Like

0 reacties