Pasta Tuinkers Burger

april 12, 2017

Voor vandaag heb ik weer een lekker recept klaar staan. Een plantaardige burger met pasta penne, tuinkers uit eigen moestuin (hopelijk binnenkort ook komkommer uit eigen moestuin) en nog wat lekkere ingrediënten. Allemaal samen op een broodje en smullen maar. Eerder schreef ik al over 7 lekkere dingen op een broodje en deze kun je daar dus prima aan toevoegen. Lekker als broodje tussendoor, maar eigenlijk ook heel erg geschikt als avondmaaltijd. Alles zit erop en eraan en zeg nou zelf: een burger op een broodje is natuurlijk wel een erg lekkere maaltijd!

De tuinkers uit dit recept komt uit onze eigen tuin en ik zal je binnenkort nog meer tips geven om tuinkers in te verwerken. Tuinkers is een wat pittige kleine groente die lekker is door de sla, als garnering ergens bij, maar ook prima kan bij een stamp of zoals je ziet zelfs in een burger. Laatst at ik hem al op een boterham, samen met wat sla en tomaat, maar in zo'n burger is hij echt heerlijk. Wil je hem ook maken? Hieronder vind je het recept!

Pasta tuinkers burger
Dit recept is goed voor 4 burgers

Dit heb je nodig: 
  • 50 gram ongekookte macaroni (penne, meergranen)
  • 65 gram kastanje champignons
  • 3 knoflookteentjes
  • 100 gram barbecue saus
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 1 ui
  • 1 blikje zwarte bonen
  • handje tuinkers
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1 theelepel zeezout
  • olijfolie
  • tarwebloem
Zo maak je het:
Kook de macaroni penne tot ze gaar zijn. Laat ze daarna goed uitlekken. Maak de champignons schoon en snij ze in stukjes. Maak de knoflookteentjes zeer klein. Versnipper de ui en doe deze in een pannetje met wat olijfolie. Nadat je de ui even hebt laten fruiten, voeg je de knoflookteentjes en de champignons toe. 

Doe ondertussen de zwarte bonen in de blender, voeg daar de zongedroogde tomaatjes bij. Even goed door elkaar mixen tot een lekkere brij. Wanneer de macaroni gaar is en goed uitgelekt, voeg je deze toe in de blender en mix je dit nog even goed door elkaar. Daarna voeg je de ui, knoflook en champignons ook toe en mixt dit stevig door elkaar. Om de boel op smaak te brengen gebruik je cayenne peper, paprikapoeder en zeezout. Wanneer dit alles door elkaar gemixt is doe je dit mengsel in een kom. Pak een grote hand tuinkers en knip deze in stukjes er doorheen. Schep dit met de lepel een keer goed door. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. 

Strooi wat bloem op je bakblik tegen het aanbranden en verdeel je mengsel evenredig tot 4 burgers op de plaat. Een beetje kneden en aanduwen is wel handig. Besprenkel ze nog wat met olijfolie voor ze de oven in gaan. Wanneer de oven warm is voeg je de bakplaat toe en bakt je burgers in 40 minuten lekker gaar. 

Garneertip:
Om je burger lekker te serveren kun je hem op een tarwebolletje leggen. Doe nog wat barbecue saus over je burger, leg daar bovenop nog wat tuinkers en vervolgens nog wat plakjes komkommer erop. Smullen maar!

Wanneer ga jij genieten van deze lekkere burger? 

You Might Also Like

0 reacties