Hoera voor dierenasiel-dieren

april 30, 2017

Zoals wel vaker hoppen wij nog wel eens naar een tuincentrum om wat rond te snuffelen. Vaak voor ideeën voor ons project tuin (onze tuin die vast nooit af komt) en de moestuin. Dani snuffelt dan enthousiast bij de beestjes die er zitten. Al vaker zag ik daar diertjes voorbij komen waar het niet helemaal lekker mee ging. En als kind zijnde leerde ik altijd dat het ook faliekant mis kan gaan met die beestjes. Zo hadden mijn ouders eens twee cavia's, Flip en Fonds. Flip die was uh.. volledig geflipt dus. Zulke beestjes zag ik wel meer in tuincentra en vaak vroeg ik me af waarom ze ze hielden.

Het was best sneu om te zien. 

Ik kan me overigens totaal niet herinneren dat we ooit dieren bij een tuincentrum hebben gekocht. Er zijn ooit wel van die hamstertjes gekocht bij een dierenwinkel. Enne... die leefden niet allemaal lang. Dingen als gezwellen, gekte (bij gebrek aan een idee wat het wel moest zijn) of beroertes kwam ik we tegen. De rest leefde tot ver na de gemiddelde leeftijd. En toen kwam daar Siep. En ondanks het nogal gekke beloop, een kat die je tegen komt op straat die maar besluit te blijven wonen, vind ik het idee niet eens zo heel gek. Dieren in winkels en bij fokkers worden gefokt voor de verkoop, terwijl ergens anders daar om de hoek een asiel of opvang zit voor verlaten dieren. Vroeger riep ik als klein meisje ook altijd dat ik een hond wilde en die dan ook ging halen bij het asiel. Dat leek me namelijk altijd heel logisch. En eigenlijk vind ik dat nog steeds heel logisch.
Begin dit jaar stapten we weer een tuincentrum in. Een lokale Intratuin om wel te zijn. En tot mijn verbazing waren alle dierenhokken leeg. Allemaal. Dani rende nog wat rondjes, want diertjes kijken vindt hij mega interessant. En op alle hokken hing een briefje 'Voor dieren verwijzen we je door naar het dichtstbijzijnde dierenasiel' inclusief het adres en de naam van het asiel. En weet je, mijn hartje ging daar stiekem wel wat harder van kloppen. Ik stond daar haast als een kleine peuter mega enthousiast te zijn over deze beweging van deze Intratuin. En langzaam volgen er steeds meer! Ik weet niet of dat overigens door heel het land zo is, maar hier dus in Midden-Brabant wel. En ik hoop hierbij dan ook oprecht dat andere zaken/tuincentra/winkels ook in deze beweging mee gaan.

Zijn er in jouw buurt ook winkels waar ze dit zijn gaan doen?

You Might Also Like

0 reacties