Hoe Siep ons leven veranderde

april 15, 2017

Afgelopen Juni was ze daar. Maanden lang heeft ze ons nagelopen op straat, kopjes gegeven en gekroeld. En opeens stond ze te roepen aan de poort. Ze wilde binnen. En dat deed ze dus ook. Die nacht bleef ze in de serre, de avond erna stond ze weer aan de poort. Daarna is ze niet meer weggegaan. Inmiddels hoort ze al helemaal bij ons gezin en dat heeft ons leven wel een beetje veranderd.


Ze past perfect in het interieur
Geef toe, hoe krijgen wij het voor elkaar om een kat te krijgen die zich meteen thuis voelt vanwege haar kleuren? Een zwart-witte kat inclusief hangbuik, het past zo perfect bij ons. Het zwart-witte van het huis, de hangbuik van mij. Het zal vast een ons kent ons gevoel zijn, waardoor ze dacht 'Yes! Hier moet ik blijven'. En alsof dat nog niet genoeg was, Siep knarst ook nog. Net als Dani en Martin. Heel gezellig als ze met zijn allen het huis laten trillen in de nacht.

Ze ligt altijd in de pad, overal
'Ah, jij wilde toevallig over de overloop heen? Dan ga ik midden op liggen'. Zomaar een random idee van Siep. 'Ga je koken? Leuk! Ga ik voor het gasstel liggen, zodat je lekker niet kan staan en steeds over me heen valt'. Echt waar, wat ik ook ga doen, madam huppelt er achteraan en gaat triomfantelijk voor me liggen, zo breed mogelijk. Hieronder haar befaamde 'dood door luiheid' pose.

Ze is een ster in rare houdingen en likt het liefst haar kont vlak voor je neus
Hoe ze het steeds doet weet ik niet hoor, maar bijzondere houdingen aannemen is wel haar sterkste kant. Het liefst nog even met haar poot in de lucht haar kont likken, als het even kan dat sowieso op tafel voor je neus. Hartstikke leuk man! Wat ze hier deed tegen die tas weet ik nog steeds niet overigens.
Overigens was Gaia echt haar vriendinnetje en lag ze daar ook de halve dag de kooi te bewaken. In de pad, breeduit. Nadat Gaia er niet meer was heeft ze nog een paar dagen zielig op die plek staan zoeken. Daarna lijkt ze haar totaal te zijn vergeten. Uit het oog, uit het hart toch?

Siep, wat doe je?
Kan ik ergens op zitten wat niet voor mij bedoeld is? Yes! In de eerste paar weken flikte ze het al, maar eigenlijk doet ze het alleen maar steeds meer. Hier was het nog 'schattig' op de speeltafel van Dani. Was....
Kijk want met kerst stond er zo'n jolig tafeltje naast de bank met een kerstboom erop. En waarom zou je daar toch een kerstboom neerzetten als je die er niet af mag gooien? Een kat is toch veel leuker als decoratie op dat tafeltje?
De plek van het baasje is natuurlijk wel een ideale lekkere plek op de bank. Dat ze daar eigenlijk niet mag zitten, tja... Who cares toch? Lekker de bank onder de haren smeren, je kont nog een keer likken en dan heel dom gaan kijken naar het baasje (of kan ik beter zeggen: onderdaan).
Samen op de bank is natuurlijk wel het leukste wat er is. En als ik niet op de bank zit, komt ze wel op tafel zitten of liggen bij me. Maar zelfs als ze boos is op me, komt ze toch op de bank om uiteindelijk me toch nog ergens aan te raken. Je bent wel mijn eigendom hè, aanraken bevestigt dat.
Kijk, wanneer ik iets maak, hoopt ze dat het van haar is. Eigenlijk alles waarvan je denkt dat ze er niet op mag/gaat/hoeft te liggen, daar gaat ze op liggen. Deze tasjes zijn voor Pasen en madam besloot er lekker op te liggen, likte uiteraard haar kont nog even in mijn gezicht en ging toen héél hard liggen knorren.
Uiteraard Siep, dat kleedje ligt er voor jou, ik zou er natuurlijk ook naast gaan liggen. That's the spirit!
Vers water in de voerbak is natuurlijk nooit goed. Dat wist je toch? Uiteraard is het veel lekkerder om vies oud water buiten te drinken, oud douche water of nog liever: de pot van Dani leeglikken. Ugh...

Wake-up call! Lekker schijten in de ochtend en dan de trap omhoog vallen
Siep ligt graag bij ons boven op bed, aan het voeteneind dan. Of op de wasmand (we hebben van die hoge rieten manden). En dan als het even kan gaat ze midden in de nacht naar beneden (plof plof plof) om de kattenbak vol te stinken, daarna als een idioot eruit te rennen, de trap omhoog te vallen en dan de stank mee te nemen naar boven. Kattenbak met een deurtje? Dat deurtje loopt ze eruit... Overigens loopt ze dan nog 10 rondjes rond het bed (ze loopt als een hork) om daarna op bed te springen, flink te porren op mijn buik en dan op onze voeten te gaan liggen.

Muizen in de tuin? Waar dan?
Toen we hier kwamen wonen zaten er aardig wat muizen in de tuin. Een berg omliggende tuinen heeft van die duiventillen en daar komen er vaak vandaan. Geen probleem, gewoon die beesten buiten houden is al genoeg. Siep doet daar nog een schepje bovenop en heeft in korte tijd de gehele muizenfamilie uitgeroeid. Ze speelt er mee, gooit ze door de lucht, gooit ze daarna ergens neer en kijkt sadistisch toe hoe ze dood gaan.

Eindelijk durft ze in de mand
Na ruim een half jaar durfde ze dan toch eindelijk in haar kattenmand te liggen. Ja ja, het is maar een eng ding natuurlijk. Afijn, die mand is dan natuurlijk ook mega te klein. Mocht je niet helemaal begrijpen wat ik daarmee bedoel, heb ik hier nog wat voorbeelden voor je.

Stiekem vindt ze Dani geweldig
Ondanks dat ze er soms wat bang van is, Dani is nogal stuntelig (zeg ik dat subtiel genoeg zo?), toch vindt ze hem eigenlijk wel erg leuk. Ze ligt het allerliefst op zijn bed en snapt nog altijd niet dat ze daar niet op mag. Ze speelt liever met zijn speelgoed dan met dat van haar (dat is ook echt heel erg eng!) en gooit het liefst alles om waar hij op dat moment mee bezig is. Keer op keer op keer op keer op keer. Ze daagt hem uit, komt hem halen en jaagt hem weer weg. Volle aantrekkingskracht. Eigenlijk wel heel schattig. Dani vroeg al wanneer we haar gingen begraven, zoals met de cavia's. Pure liefde, ik zeg het je.

Uiteraard genieten we ook enorm van deze knorrepot. Ze wacht je op als je thuis komt, komt triomfantelijk naar de deur gerend, geeft je 'kusjes', zoekt graag aandacht en lijkt zich helemaal thuis te voelen bij ons. Het is toch wel erg gezellig in huis met een kat erbij.

Hebben jullie ook zo'n gezellige, gekke kat (poes... Siep is eigenlijk een poes, maar kat klinkt makkelijker) in huis?

You Might Also Like

0 reacties