Friday Favorites #33

april 21, 2017

Dit is geen hint hoor, echt niet. Maar Moederdag is al over zo'n 3 weken. En waar ik vorig jaar mijzelf trakteerde op een ring met de naam van Dani als ware het mijn moederdagcadeau, hoopte ik stiekem (heel stiekem) wel op iets van de heren natuurlijk. Gewoon, omdat ik ook maar een mens ben en stiekem niet altijd zelf mijn cadeaus wil halen. Maar uiteraard geef ik graag alle heren die dit lezen wat tips waar je bijvoorbeeld mee aan kan komen zetten voor Moederdag. Want iedere moeder wil wel verwend worden met iets leuks.

Mijn tips voor Moederdag

Om alvast te starten: dit is zo'n ring die ik mezelf afgelopen jaar gaf. Ik heb hem in het zilver gekozen, de maat was zeer makkelijk op te meten aan de hand van een passende ring en liet hem maken met de naam Dani. Ergens op mijn Instagram vind je er wel een foto van hoe de mijne eruit ziet. Hij is niet duur, sterk en blijft mooi. En geloof me: het is dus echt zilver (wanneer je voor zilver kiest dan toch). Ik ben flink allergisch voor nikkel en iedere zilverlegering die lager is dan 925 verkleurd bij mij en vreet uiteindelijk weg (iets met de zuurgraad van mijn huid), inclusief een laag bultjes, plekjes en veel uitslag. Dat is nu nog altijd niet bij deze ring. Maar heren: ieder ander leuk sieraad is natuurlijk ook goed. Een mooie ring, armband of ketting doen het altijd goed hoor.
Gepersonaliseerde ring via GracePersonalized

Sorry heren als we er niet altijd op ons mooist uit zien. Een kind opvoeden thuis is nog best pittig, kan ik als thuismoeder zeggen. Het vreet je op, kost bergen energie en naast die fulltime baan als moeder heb je ook nog een huishouden en eventuele andere dingen (en vele moeders zelfs nog een baan!). De quote op deze trui is dan ook ideaal. Maar naast dat die trui natuurlijk tof is om te krijgen: alles voor een aangename avond is top. Een dagje vol verwennerij met wat lekker warms te drinken, warme sokken, dekentje erbij. Verzin het maar: als mega koukleum (zeker met het weer afgelopen week, brrrr) is alles al mega verwennerij met dit weer. En zo'n warme trui lonkt dan bijvoorbeeld heel erg. Twinnen met de kids is trouwens ook erg leuk. Dit deed ik al eens voor de heren voor Vaderdag. Blijft een succes!
Sweater via House of Ninoh

Wanneer je een kleinigheidje wil geven wat een blijvende herinnering is, kun je gaan voor iets met een foto. Dit vertelde ik afgelopen week ook al in deze blog. Wanneer je voor iets kleiners wil gaan, kun je bijvoorbeeld kiezen om een mooie foto te laten maken door een fotografe. De foto hieronder jatte ik natuurlijk van de Facebook van Wieke Hoeke, van Hoeke Fotografie (je ziet haar hier rechts onder). Ik heb hele goede ervaringen met haar als fotografe (en een berg mooie foto's van Dani van haar hand). Vorig jaar had ze dit leuke idee al voor Moederdag en ik porde haar gisteren dus ook al om dat dit jaar ook weer te opperen. Het is een té leuk idee, een mooi kleinigheidje om te geven.
Fotocadeau via Hoeke Fotografie

Deze toffe shopper zegt genoeg toch? Stuur de moeder eens met vriendinnen, zussen of haar moeder op pad voor een dagje shoppen. Zonder jou dan en zonder de kids. Geloof me, dat voelt als een jaar vakantie, even een dagje (of zelfs al middagje) erop uit zonder constant het 'mama, mama, mama, mama, mama' aan je hoofd. Heerlijk! En dit geven met zo'n shopper is de ideale hint om te zorgen dat ze niet met té veel thuis komt. Niet meer dan wat in de tas past. Of ze zich daar aan gaat houden kan ik je niet beloven trouwens.
Shopper via Parallel D

Wat het ook altijd goed doet met Moederdag zijn bloemen. En de bloemen van Bloomon zijn helemaal hot op dit moment. En zeg nu zelf, als je dat bosje hieronder ziet, dan weet je ook meteen waarom. Ik hou wel van de stijl van deze bossen. Niet zo statig als de gemiddelde bossen, waar veel (onnodig) bladgroen tussen zit. Gewoon een echte bos, terug naar de basics. Prachtig! En wil je je niet wagen aan zo'n mooie bos van Bloomon, zoek dan eens rond bij je in de buurt. Er zijn vaak pluktuinen waar je zelf een bosje zo kan samen stellen.
Bloemen van Bloomon


Waar je ook voor gaat deze Moederdag, verwen de moeder eens goed. Of het nu een klein en/of zelfgemaakt cadeau is, een ontbijtje op bed of een bosje bloemen uit eigen tuin. Zolang het maar met een dikke portie liefde wordt gegeven komt het helemaal goed.

Wat wil jij het liefste krijgen met Moederdag?

You Might Also Like

0 reacties