Fijne Pasen!

april 16, 2017

Omdat vandaag eerste Paasdag is, een fijne paasgroet van ons allemaal. Geniet van elkaar, van je familie en van de leuke tijd die je samen hebt vandaag. Hopelijk zit het weer mee vandaag en kun je ook samen nog even genieten van het mooie weer. Maak er wat moois van! Doen wij ook namelijk.

Ja sorry, ik had geen nieuwere foto dan eentje van een half jaar terug.

En speciaal omdat het Pasen is, vandaag een mini binnenkijker bij ons met paasdecoratie. We hebben dit jaar niet heel veel decoratie, eigenlijk wilde ik niet eens de paastak zelf neerzetten. Uiteindelijk kriebelde het toch en ben ik er toch een neer gaan zetten. De paastak zelf zijn houten takken uit de tuin, goed gedroogd, bij elkaar gebonden en witgeverfd. De vaas eronder kan al goed 10 tot 15 jaar oud zijn. Ik ben al heel erg lang fan van zwart-wit en deze blijf ik altijd leuk vinden. De eitjes vond ik op zolder nog, ik heb ze eens ergens bij gehad. Het zijn ook maar 6 eitjes en verder nog wat witte kuikentjes. Meer over de tas staat in de blog van afgelopen donderdag trouwens.

Dit paasei kussen maakte ik ook dit jaar. Ik had nog wat halve maantjes stof liggen en wilde daar wat mee doen.Om eens geen gewoon kussen neer te leggen, koos ik voor een kussen in ei-vorm. Deze stoel, ik zie ze opeens overal online, heb ik al 10 jaar in mijn bezit en staat al een aantal jaar in de gang. Die andere twee kussens liggen er altijd al op. Die onderste is een DIY, met een oud kleedje wat mijn oma ooit haakte.

Een paar jaar terug kocht ik bij de Ikea kussen met grijze paaseitjes erop. Past mooi in huis dacht ik nog, gezellig met Pasen. Ieder jaar opnieuw ligt hij weer op de bank. Dani wilde er deze keer trouwens bij poseren, samen met zijn paashaan. Deze kreeg hij van zijn oma toen hij pas een paar maanden oud was, zijn eerste paascadeau. Hij was er in tig kleuren, maar Dani ging voor een neutrale bruine variant. Ieder jaar met Pasen ligt ook deze knuffel weer ergens in huis. Nu toevallig op de bank, maar Dani zeult hem als het kan het hele huis door.

Eens in de zoveel tijd verander ik de tekst op de lightbox in de woonkamer. Om je wat ideeën te geven in welke trant je hier quotes kan vinden: de laatste quote voor deze, een eerdere binnenkijker en afgelopen kerst. Een beetje een gekke tekst vind ik altijd wel leuk in huis. En eigenlijk altijd in het Engels trouwens. Wellicht al met voorbedachte rade, voor het geval Dani meer gaat lezen dan hij nu doet? En omdat het lekker bekt, het minder direct is voor mensen die erop kijken en het simpelweg korter is om in het Engels er iets op te zetten. Dit jaar werd ik geïnspireerd door een nummer wat ik op de middelbare school luisterde...

Ik maakte speciaal dit jaar nog een shopper voor het paaseieren zoeken dit jaar. Dani mag hier straks mee aan de slag om alle chocolade eieren en haasjes te gaan zoeken door het hele huis. De opa's en oma's, en zijn oom en tante hadden ook nog wat extra verzorgd dit jaar. Genoeg te zoeken dus! En op die foto.. tja. Siep moest zich weer ergens mee bemoeien. Na het bedrukken had ik ze op tafel gelegd en madam ging triomfantelijk er midden bovenop liggen.

Fijne Pasen!

You Might Also Like

0 reacties