Favoriete kinderboek

april 09, 2017

Dit onderwerp is voor mij de allerlaatste alweer uit de 30 day blog challenge van Hare Maristeit. 30 verschillende onderwerpen kwamen voorbij op de blog vanuit deze challenge. 30 verschillende zondagen schreef ik over deze onderwerpen. En vandaag is dan toch echt die dertigste dag aangekomen. Het laatste onderwerp van de 30 day blog challenge eindigt bij 'Favoriete kinderboek'. En eigenlijk heb ik niet echt een mega favoriet van wat ik vroeger las... Maar wel eentje met een mooi verhaal. Telt ook toch?

Vrolijke verhalen over de paashaas

Dit boek is uit 1992 staat op de achterzijde en deze druk was speciaal gemaakt voor de Hema. Ik durf met zekerheid te zeggen dat ik dit boek in dat jaar dan ook gehad heb. Dit boek kreeg ik toen van mijn oma, die van mijn moeders kant. Ze had altijd oog voor mooie boeken, met de prachtigste verhalen en prenten erin. Eerlijk is eerlijk, dit boek was ik eigenlijk wel een beetje vergeten. Net als alle andere kinderboeken overigens hoor. Ik lees nu met Dani boeken die we gehad hebben voor hem en heb eigenlijk nooit meer teruggedacht aan andere boeken. Tot laatst een aantal van die boeken boven water kwamen. Een doos vol staat hier nu in huis en Dani heb ik laatst nog bij mijn moeder thuis voorgelezen uit een ander tof boek waar ik vroeger zelf ook uit voorgelezen was (met Humptydumpty). Toen ik de kaft zag van dit paasboek wist ik het meteen weer!
Warme herinneringen over de leuke verhalen en geweldige afbeeldingen uit dit boek. In dit boek staan 3 verhalen. Over Zoef en Sissi die de andere bosdieren hun eigen paasmandje geven, zoals een mandje vol eikeltjes voor het eekhoontje, over Lichtvoet die de mooiste paaseieren wil schilderen en een prachtig idee tegenkomt en over de gestolen eieren uit het paasdorp. Wat ik me het meeste kan herinneren is hoe ik vaak wegdroomde bij de mooie plaatjes, terwijl er werd voorgelezen uit dit boek. En dus besloot ik laatst er ook uit te gaan lezen voor Dani. Zeker met Pasen in aantocht is dit boek natuurlijk heel toepasselijk.

Hier nog even wat close-ups uit het boek. Deze pagina van Lichtvoet en de vlinder die hij als inspiratie gebruikte vond ik altijd geweldig. Ik droomde altijd dat de verf uit zichzelf die kleuren kreeg. Kan natuurlijk helemaal niet, maar de fantasie van een kind is dan ook gewoon geweldig en mooi. De andere close-up is van het eerste verhaal, van Zoef en Sissi die op zoek gaan naar allerlei materialen om speciale mandjes te maken voor hun vriendjes uit het bos. Want hoe gek is het dat alle mensen wel een paasmandje met eitjes krijgen en de dieren niet?

Voor nu was dit weer het laatste onderwerp vanuit de 30 day blog challenge. Nieuwsgierig naar de andere 29 onderwerpen? Je vindt ze onder de tag: 30 days.

Wat was jouw favoriete kinderboek?

Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Favoriete Kinderboek' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

0 reacties