Bloemkoolcurry met cashewnoten

april 17, 2017

Vandaag even geen Weekly. Deze heb ik verplaatst naar morgen. Morgen lees je alles over onze afgelopen week. Wel laat ik je vandaag genieten van een lekker recept met bloemkool (nog niet uit de tuin overigens) en lekkere cashewnoten. Als het aan mij ligt mogen die in bijna alle gerechten wel, heerlijk! Ondanks het potje milde curry pasta is het wel een pittige pasta geworden trouwens. Wij aten deze curry afgelopen week al, je hebt hem wellicht al voorbij zien komen op mijn instagram. Wanneer het jou echt iets lijkt om te gaan eten, hieronder staat het recept. Super makkelijk om te maken en echt heel erg lekker. Net wat je kan gebruiken op deze paasmaandag toch?

Bloemkoolcurry met cashewnoten
Dit recept is goed voor 4 personen.

Dit heb je nodig:
  • 1 bloemkool
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 rode ui
  • 1 potje milde curry pasta (ik had die van Patak, te krijgen bij verschillende supermarkten)
  • Handje cashewnoten
  • Quinoa
Zo maak je het:
Snij de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en zet ze aan de kant. Zet ondertussen de quinoa aan de kook, deze kookt ongeveer 15 minuten. Snij de ui in stukjes en fruit deze in wat olijf olie in de pan. Voeg daarna de kikkererwten, uitgelekt, toe aan de pan met uitjes. Wanneer dit lekker gaart voeg je de kokosmelk en de pasta curry toe en roert dit goed door zodat het een mooi mengsel wordt. Voeg daarna de bloemkool toe en laat de boel nog een beetje sudderen zonder de deksel erop. Je zult zien dat het niet meer zo'n natte massa is. Voeg er daarna naar wens wat cashewnoten aan toe (ik ging voor een handje) en doe er als laatste de quinoa bij. Roer de boel nog lekker door. Het mengsel op de foto hierboven bevat nog geen quinoa trouwens. Die op het bord al wel. Ik zou zeggen, schep op en vooral: eet smakelijk!

Wanneer staat dit gerecht bij jou op tafel? 

You Might Also Like

0 reacties