Weekly #31

maart 27, 2017

Onze week is weer voorbij gevlogen. Vandaag gaat Martin beginnen bij zijn nieuwe baas, een nieuwe start dus tijdens deze start van de week. Want wat hadden we een volle week! Eigenlijk wilden we niet zo veel doen in de dagen dat hij thuis was, maar soms ga je dan toch meer doen dan gedacht.

Maandag
Deze ochtend had ik een afspraak staan bij het consultatiebureau. Vanaf onder andere de opvang waar Dani zat kwamen signalen dat Dani hoogbegaafd zou zijn. Een hele uitspraak als je het mij vraagt, want er zit nogal wat ruimte tussen een gemiddeld kindje en een hoogbegaafd kind. Dat hij pienter is, dat kan natuurlijk. Ze wezen me door naar het consultatiebureau en daar ging ik dan ook heen, maar met name voor advies uiteraard. Want wat de opvang wilde was een test, een hele dure test. Dat kunnen we niet betalen (er staat een bedrag van €1500,- voor... ), niet voor een test waar je erna niks aan hebt. Er zijn geen basisscholen die hem hierin op zouden kunnen vangen als het wel zo was.
Ik zocht dan ook meer advies, nuchter advies. Waar moet ik op letten áls het zo is (er niet vanuit gaande dat het zo is, laat het maar lekker in het midden)? Hoe en wat maak je bespreekbaar met een school, zonder die ouder te zijn die vast alles wel weet van hun 'o zo bijzondere kind'? Dani wil heel graag leren lezen, maar zou (omdat hij van november is) bijna 3 jaar moeten kleuteren. Maar gelukkig had ze hier heel prettig advies in voor het kiezen van een school en voor ons om dit zo vlot mogelijk op te kunnen pakken. Zolang Dani het maar naar zijn zin heeft op school straks, want dat is het belangrijkste.
Daarna zag ze dat hij over een paar maanden een oproep zou krijgen voor de 3,5 jaar vaccinatie en testjes en wilde die meteen doen. Dus hup een prik erin, wat bouwtestjes, motorische testjes, even rondspringen, een oogtest en gemeten en gewogen. Hij zit eindelijk beter met zijn gewicht dan onder de onderste lijn. Tevreden mocht hij gaan, hij was gegroeid en dus kon hij vast wel in de Python.. (as. if.).
Na het consultatiebureau gingen we op weg naar Ioni waar we mee hadden afgesproken. Drie maal is scheepsrecht, want ze waren de afgelopen pogingen ziek. Dani wilde graag gaan spelen met Eon en zo konden wij gezellig bijkletsen en kon ik dan toch eindelijk hun nieuwe huisje bewonderen. En zoals je ziet hierboven was onze vuilnisbak ook weer aan de slag gegaan. Want dat Eon die korstjes liet liggen, dat kon natuurlijk niet. Hij zou die wel eens opeten, daar werd hij immers groot en sterk van (Python... Baron... Joris en de Draak. Dream on!).

Dinsdag
Vandaag was de laatste werkdag van Martin bij zijn oude baas. Ik zou hem aan het einde van zijn werkdag op halen, aangezien hij een bedrijfsauto had. Dat betekende dat ik die dag er rekening mee moest houden dat ik hem op moest gaan halen, maar ook dat hij nog wel liet weten hoe laat. Dus vertrok ik met Dani naar mijn moeder om daar nog wat te kletsen en mee te helpen, maar ook om gezellig met zijn drieën te lunchen. Na de lunch moest er nog wat gehaald worden. Ik wees haar eerder eens op het feit dat haar eierkoker mega oud was, maar ze vertelde trots dat hij het toch al wel 35 jaar deed. Uiteraard begaf hij het de eerste beste keer dat ze hem wilde gebruiken na die uitspraak van mij... Tijd voor een nieuwe voor haar. Daarna haalden we Martin op voor het avondeten. Zijn werkdag zat erop en tijd voor een beetje rust de komende dagen. Ik maakte lekkere broodjes voor het avondeten, zoals je hieronder. Voor de heren met vlees, voor mij met zoete aardappel/pompoen burger en mayolijn. Happy food!


Woensdag
Martin wilde deze ochtend flink in de tuin gaan werken. We wonen hier inmiddels 4 jaar en de tuin is nog niet naar wens op orde en daarmee wilde hij ook zijn moestuin een eind gevuld hebben, kabels in de grond voor buitenlampen en een stuk vooraan klaarmaken voor een nieuwe indeling. Na een tijd intensief te knallen zijn we nog met zijn drieën richting de Efteling gegaan. Het was mooi weer en we hadden tijd met zijn allen voor de verandering. Even genieten van de zon en van ons gezin kan nooit kwaad.

Donderdag
De heren wilden vandaag samen in de tuin rommelen. Dani heeft een vierkante meter moestuin gehad en heeft daarin al van alles staan. Martin heeft nog veel meer ruimte en vult de boel ook al aardig. En omdat het donderdag is ging ik met mijn moeder zelf wel boodschappen doen. Dat schoot nog eens lekker op! Even geen Dani erbij, het uitje van de week (al miste het personeel hem wel hoor). Daarna nog even naar de volgende supermarkt om wat leuke dingen voor Pasen te halen. Best gek dat sommige aanbiedingen nu al in gaan, maar als je het rond Pasen haalt is het er niet meer.
De onderstaande kleertjes lagen later in de bus, ontvangen van een Australisch merk: Deer One. Zijn ze niet cute? Dani moet er nog even in groeien, ze vallen nogal ruim, maar dat komt vanzelf goed. Je zult ze vanzelf voorbij zien komen op Instagram bij mij.

Vrijdag
Ook ontvingen we nog een cadeautje voor mijn ouders van ons (ik, mijn zus en de aanhang) gisteren en die besloot ik met mijn zus vanochtend te gaan geven. Die besloot weer op haar beurt dat we best eens met zijn drieën die middag konden gaan shoppen, terwijl Martin en Dani lekker quality time samen hadden. De heren vermaakten zich prima, in de tuin en later ook bij de andere oma en opa. Na het shoppen ben ik ook nog mee gaan ruimen in de tuin. Je gelooft er vast niks van als je het ziet, maar er is een aanhanger én een container vol met takken weggehaald van de berg waar we ooit de 13 gerooide bomen hebben achtergelaten. Hopelijk is het vlug allemaal weg en kan dat stuk ook weer netter worden.
En op de foto zie je trouwens bataat, in een poging van Martin om ze wortel te laten schieten. Bataat is echt een lekkere 'aardappel' voor in gerechten. Je zult er dan ook vanzelf meer recepten van gaan vinden (er zijn er al te vinden op de blog).

Zaterdag
Een ochtendje thuis rommelen, daar zijn wij wel goed in. Er stond een aanhanger al klaar met groenafval (takken) om weggebracht te worden en daarna zouden we nog compost gaan halen (de stort maakt van het groenafval compost wat ze eens in de zoveel tijd gratis weggeven). Dani zou vandaag gaan logeren bij zijn opa en oma en wilde uiteindelijk al op tijd daarheen. Wij besloten op ons dooie gemak richting Layla te gaan. Onderweg nog een paar keer stoppen om ergens te kijken en dan weer door. Layla vierde samen met haar vriend hun housewarming. Een tijdje terug hielpen wij ze met overhuizen en nu was het feestje. En uiteraard wens ik ze van harte al het beste toe en vooral heel veel woonplezier!
Trouwens, ik werd door m'n moeder getagd in een of andere facebook challenge. Jawel, je kent ze vast. Deze keer deed ik mee, want zo spannend was hij niet. Een oude foto van jezelf opzoeken en op facebook zetten. Dus mocht je je afvragen wie die stoere chick op die driewieler is, dat ben ik. Ruim 1,5 jaar oud hier op de foto.

Zondag
Voor vandaag hadden we geen planning. Nadat we de klok hadden verzet overal, gingen we Dani halen. Die wilde op zijn beurt eigenlijk niet mee, hij leefde zichzelf compleet uit met een berg speelgoed. Eenmaal dat we vertrokken met een geweldig idee, was hij binnen no time in slaap gevallen in de auto (story of my life). Bleek het daar mega druk, dus keerden we maar om (Dani sliep immers toch) om ergens anders heen te gaan. En zo vliegt zo'n zondag toch wel vlug om. Morgen een nieuwe werkdag bij een nieuwe baas voor Martin. Wens hem even succes als je wil (vindt hij leuk!).

Dit was onze week. Hoe zag jullie week eruit?

You Might Also Like

0 reacties