Weekly #30

maart 20, 2017

En we zijn weer een week verder. Wat gaat zo'n week toch snel hè? Waar in het begin van de week het weer nog super was en we veel buiten waren om te genieten van het warme weer, sloeg dat weer om en waren we meer thuis. Wat we nog meer deden? Dat lees je in dit weekoverzicht.

Maandag
Na een ochtend rommelen in huis en in het huis van mijn moeder zijn we nog de deur uit geweest en spotte ik dé perfecte korte broek voor Martin. Waar we vorig jaar stad en land af zijn gelopen voor zo'n broek (hij wil een broek tot over de knie en niet van joggingmateriaal), maar het leek onmogelijk deze te vinden. Nu stuitte ik vol op zo'n broek en besloot ik hem dan ook maar gewoon mee te nemen in zijn gewoonlijke maat. Op hoop van zegen dat hij paste. En hij paste! In de avond zijn we nog op weg gegaan naar de Boerenbont, waar Dani helemaal happy werd van alle beestjes die daar zitten. Voor mijn Project 365 schoot ik een foto van luie Siep overigens.


Dinsdag
Vanwege het enorm mooie weer besloten Dani en ik de deur uit te gaan. Een paar uurtjes richting Oosterhout met mijn moeder erbij, die op zoek wilde naar een nieuwe portemonnee. Dani zou wel eens mee gaan uitzoeken, al deed hij meer zijn best zo irritant mogelijk te zijn vandaag. Niet luisteren, veel kabaal en overmatig veel energie. Storm op komst zeggen we dan maar (en gezien het weer van het weekend klopt dat aardig).
Zoals elke avond is er ook nu een rondje gewandeld, maar dan naar de supermarkt. Martin wilde zoete aardappelen hebben voor in zijn moestuin. Ik hoop binnenkort een extra stukje te maken op de blog waarin ik je vertel over die moestuin en alle dingen die we daarin hebben. En de recepten om niet steeds hetzelfde te eten wanneer je een bepaald iets hebt geoogst.

Woensdag
Vandaag was het de dag om te gaan stemmen. En niet stemmen is geen optie als je wil dat het anders gaat toch? Ondanks dat ik altijd sceptisch ben over de resultaten en wat er uiteindelijk mee gedaan wordt, toch ben ik gaan stemmen om in ieder geval mijn stem uit te brengen hierin. Drie keer struikelen en je bent binnen daar. Dani hielp nog even netjes mee met het biljet (wat een lap deze keer!) weg te stoppen in de 'vuilnisbak' en kreeg daar ook nog eens een cadeautje. De bofkont. Die gaat over een paar jaar vast weer mee stemmen.
Daarna maakten we samen een lunchpakketje, pakten nog wat lekkers en wat drinken in en zorgde dat alles klaar stond. Om 11 uur ging de Efteling open en ik had met hem een dagje Efteling gepland. Even quality time samen. Dani heeft de hele dag rond gerend daar en genoot zichtbaar van de aandacht. Hij wist precies waar hij in wilde, steeds van hot naar her door het park. Geloof me, ik was dolblij dat we niet te voet waren... Uiteindelijk zijn we na ruim 5 uur rondgelopen te hebben weer vertrokken.

Donderdag
Boodschappendonderdag. Standaard riedel inmiddels, voor de vaste lezers op de blog is dit vast al wel bekend. Dani had geen zin om mee te helpen deze keer, van de regen in de drup meer. Volgens mij heb ik wel alles van mij lijstje mee genomen, al durf ik dat niet met 100% zekerheid te zeggen. En ja.. lijstje. Boodschappen doen met Dani betekent dat ik sowieso een lijstje moet hebben, anders kom ik met niks thuis. O en die reep hieronder, die is me toch lekker! Dikke aanrader, er zitten maar een paar ingrediënten in en ze zijn heel vol van smaak.
In de middag ging ik schoenen passen. De reden waarom vertel ik je later, maar ik wilde van te voren alvast zeker weten dat ik de juiste maat zou kiezen en de schoenen die goed zaten. Op een foto zien ze er vaak toch anders uit en ik wilde graag zeker zijn van mijn zaak. Na de korte passessie, waarbij Dani verstoppertje ging doen in de winkel (sorry mensen van de winkel...) nog een ronde gedaan door het centrum.

Vrijdag
Een dagje thuis. Dani lekker bij laten tanken van de drukke week, een berg werk verzetten, dingen voor het eten klaar zetten en het huishouden wat doen. Ondertussen hadden we in de ochtend een oppaskindje waar Dani lekker mee kon spelen. En het slechte voorbeeld aan kon geven (plassen op de wc en dan op gaan staan en de boel onder plassen... hoort erbij toch? De kleine draak). Later op de middag wilde Dani wel naar buiten, maar zijn ondergeplaste schoenen zaten nog in de wasmachine, dus moesten we eerder op pad voor een reserve paar schoenen. Hij zou zijn oma Ine wel eens bellen om die mee te nemen ervoor. Missie schoenen was gelukt. Daarna rende hij vlug weg naar een andere kledingzaak daar, want daar hebben ze een tv. Voor mij de ideale kans om te kijken voor nieuwe broeken. Ik had er eerder al besteld, maar die zijn kwijt geraakt in de post... Maar met maar 3 broeken die hem goed passen (de rest was te kort) moesten er wel bij komen. Onderstaande 2 zijn het geworden, die hij uiteindelijk cadeau kreeg van zijn oma. Die kan mooi weer even vooruit zo.

Zaterdag
Dani en Martin zouden deze ochtend wel eens samen de moestuin in gaan. Ik rommelde nog wat in huis en ontving onderstaande schoenen. Meer daarover vertel ik je binnenkort! Nadat ze de boel weer een eind op orde hadden, Dani zijn vierkante meter moestuin had opgezet met Martin (die krijg hij van mij met de feestdagen, om samen met zijn vader bezig te zijn in de moestuin) en we geluncht hadden, gingen we nog even op weg. Even een frisse neus halen was het idee, maar het weer werkte verre van mee helaas. Daarna thuis maar weer verder gerommeld, wat eten klaar gemaakt en onze series weer verder gekeken. Op dit moment volg ik (Martin lijkt soms wel alles te volgen, maar dat ik tv kijk is al heel wat hè) Bates Motel, Bones en Legion.

Zondag
Vandaag wilde ik zoveel mogelijk was wegwerken. De heren waren toch de tuin in (om nog meer vuile was te maken...) en het weer was toch maar belabberd. En gezien we morgen wat afspraken hebben staan, wilde ik de boel al weggewerkt hebben voor die afspraken. Voor de lunch een lekkere makkelijke weekendoptie: een tosti met Wilmersburgerkaas. Daarna zijn we met Dani nog naar Pukkemuk geweest om een middagje te spelen.

En zo vloog de week weer voorbij. Hoe zag jullie week eruit?

You Might Also Like

0 reacties